Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Neizņemtais atvaļinājums!!! К списку тем

Neizņemtais atvaļinājums!!!
Labdien!Es jau apskatīju forumā,ka līdzīgas tēmas jau iepriekš ir apspriestas,bet es ļoti vēlētos,lai kāds man palīdz atrisināt manu problēmu.

Lieta tāda,ka uzņēmuma darbinieks tiek atbrīvots no darba,bet par vairākiem gadiem nav izņemts atvaļinājums un tagad man vajag sarēķināt,cik viņam jāizmaksā.Par 2010.gaduman ir skaidrs,bet par iepriekšējiem,aprēķina no pēdējo 6 mēnešu izpeļņas vai arī maksā to summu,kas aprēķināta uzkrājumos par neizņematajiem atvaļinājumiem iepriekšējos gados?

Un vēl jautājums par neapliekamo minimumu un IIN no atvaļinājumu naudām par iepriekšējiem gadiem - 2010.gadā neapl.min ir 35Ls un IIN ir 26%,bet kā ir ar iepriekšējiem gadiem,kad šīs likmes bija savādakas,vai ja par visiem neizņemtajiem atvaļinājumiem maksā tagad,nodokļi ir jāmaksā ar tādām likmēm kā tagad vai jāaprēķina pēc tādām likmēm kā bija tajā periodā par kuru maksā atvaļinājuma naudu?

Nu gan sadzejoju,ceru,ka sapratīsiet manu situāciju un ļoti ceru uz palīdzību!!!

Ar cieņu Sanda!
Sanducits
Sanducits 29.06.2010 21:50
5 сообщений на сайте

Ответы (4)

aprēķina no pēdējo 6 mēnešu izpeļņas, nodokļi ir jāmaksā ar tādām likmēm kā tagad
Ambera
Ambera 29.06.2010 22:11
21759 сообщений на сайте
Beidzoties darba attiecībām sarēķina par cik dienām pienākas kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu, un nekādas iepriekšējo gadu likmes nav jāmeklē, ar uzkrājumiem darbosieties gada beigās, piemērojiet minimumu un atvieglojumus visai summai(varbūt par pēdējo mēnesi ir arī alga nopelnīta)ko sarēķinājāt neko atsevišķi neizdalot.
Zinme
Zinme 29.06.2010 22:18
1190 сообщений на сайте
Paldies par atsaucību!!!

Bet,ja tagad alga ir mazāka,kā bija pirms gada,tad arī atvaļinājuma nauda par iepriekšējiem gadiem būs mazāka.Un tādā gadījumā,kas notiek ar aprēķinātajiem uzkrājumiem neizņemtajiem atvaļinājumiem?Es atskaitu no uzkrājumiem to summu,kas sanāk tagad aprēķinot no pēdējo 6 mēnešu ieņēmumiem ?

Jau iepriekš paldies!;-)
Sanducits
Sanducits 30.06.2010 12:28
5 сообщений на сайте
Jā tagad pēc pēdējiem 6 mēnešiem, norakstīt noraksta no uzkrājumiem cik bija aprēķināts.
Ilma
Ilma 30.06.2010 13:08
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.