Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
algas nodoklis 2009.gadā К списку тем
algas nodoklis 2009.gadā
Sveiki,
Neesmu grāmatvede, bet man ir jautājums sekojošs par algas nodokli.
Kāds bija algas nodoklis 2009.gadaaprīlis-decembris?
Un otrs jautājums. Vai liek neapliekamo minimumu personai, kas nav iesniegusi nodokļu grāmatiņu?
Paldies, jau iepriekš.
Ответы (16)
Vai savai algu grāmatvedei to pajautāt nav iespējams?
Nav tāda "algas nodokļa", tas pirmkārt.
Iedzīvotāju ienājuma nodokļa likme 2009.gadā bija 23%. Bet ja neesat grāmatvede, šaubos, vai sapratīsiet, no kādas summas aprēķināja 23%.
Algas nodokļu grāmatiņa katram cilvēkam mūsu valstī ir viena. Līdz ar to tā var tikt iesniegta tikai vienā darba vietā.
Ja algas nodokļa grāmatiņa nav iesniegta, grāmatvedim attiecīgajā uzņēmumā, aprēķinot darba algu, nav tiesību piemērot neapliekamo minimumu.
Blpluss
Reģistrācijas datums 15.05.2007 14:58
Nodarbošanās Grāmatvedis
Dīvaina persona - "neesmu grāmatvede", bet reģistrējas jau kopš 2007.gadakā grāmatvede.
Laikam no sērijas "sama buxgalter"...
Aivars007
Kāda starpība kas es esmu, grāmatvede, sētniece vai direktore. Es uzdevu jautājumu, un domāju man ir tiesības uz to.
"Cienu" tādus cilvēkus kā jūs, kas to vien dara, kā sēž pie datora un tikai brauc augumā un gudri spriež par citiem.
Runājot par algas nodokli, ja tāds nebūtu, tad datorprogrammā Zalktis, tas neuzrādītos pie algas aprēķinu saraksta.
Laikam arī nekad nevēlēšos būt "grāmatvedis", jo kārtējo reizi apzinos, ka tā ir SUGA.
Paldies par to pašu.
"Laikam arī nekad nevēlēšos būt "grāmatvedis", " - o-o-o, grāmatvežu suga būs ļo-o-oti bēdīga!
Ziniet ko - nebūšu oriģināls - Jūs ar savām "tiesībām" varat iet ieskrieties pret ekvatoru!
Drīzāk jau pati esat suga... Izvēloties tādus apzīmējumus. Citādi - kāpēc gan sevi 2007.gadā nodēvējāt par sugu?
Grāmatveži patiešām tagad būs apbēdināti, ka viena no sugas māsām nevēlēsies kļūt "grāmatvedis". Es jau raudu...
Drīz pievienosies arī visi pārējie.
Kāds bija algas nodoklis 2009.gadaaprīlis-decembris -23%
personai, kas nav iesniegusi nodokļu grāmatiņu, nepiemēro neapliekamo minimumu
Irena22
Liels paldies jums!
Man bija baigi liela, bet tās ir mans komercnoslēpums;-)
Protams, zinu cilvēkus kām bija vēl lielāk.
Par ko man ir jāraud? Par to, ka Juļečka nedaudz pārcepās?
Aivars007
Vai savai algu grāmatvedei to pajautāt nav iespējams?
Nav tāda "algas nodokļa", tas pirmkārt.
????? Ko nozīme Nav tāda "algas nodokļa" ?? Lasam likumu !!!!
LATVIJAS REPUBLIKAS LIKUMS
Par iedzīvotāju ienākuma nodokli
8. pants. Gada apliekamā ienākuma avoti
1. Maksātāja gada apliekamo ienākumu veido ienākumi, par kuriem ir jāmaksā algas nodoklis atbilstoši šā panta otrajai, ceturtajai un piektajai daļai, un pārējie šā panta trešajā daļā minētie ienākumi.
2. Pie ienākumiem, par kuriem ir jāmaksā algas nodoklis, atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem tiek pieskaitīta darba alga, prēmijas, vienreizēja un sistemātiska atlīdzība un citi ienākumi, ko darbinieks saņem uz pašreizējo vai iepriekšējo darba attiecību pamata komercsabiedrībās, .........
2.1 Algas nodokli maksā par ienākumu, kas gūts par pienākumu pildīšanu Latvijas Republikā reģistrētas kapitālsabiedrības, kooperatīvās sabiedrības, Eiropas komercsabiedrības, .........
2.2 Uzskata, ka fiziskā persona (maksātājs) gūst ienākumu, par kuru jāmaksā algas nodoklis, ja tiek konstatēta vismaz viena no šādām pazīmēm:
.......
Šodien sākas pilns Mēness:-@ Tāpēc visi tik nervozi!LOL
Nervozo bija vakar, šodien vairs ne:-D
Закрыть
Краткое описание нарушения