Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Debitori К списку тем

Debitori
Mēneša beigās saņemu bankas izrakstu, no bankas konta ir pirkta degviela. Kā būs pareizāk grāmatot - D 7... K 2620

vai ar diviem grāmatojumiem:

D 7... K5310

D5310 K2620?'

DUS čeks ir, piemēram, 2.datumā, no konta noskaitīta nauda 5.datumā.

Gribas, lai pašai vieglāk visus galus sadzīt, stādot PVN atskaiti. Vieglāk būtu, ja caur kreditoriem ietu (ceturkšņa beigās kaut kur ir "jāpaņem" darījumu vērtība bez PVN).

Priecāšos par padomu.
Ilze1606
Ilze1606 04.08.2010 18:32
9 сообщений на сайте

Ответы (28)

Vai pusdienu čekus var uzskatīt par attaisnojuma dokumentiem?

------------------------

Можно. Почему нет.

Вопрос: что они оправдывают? И какая связь обедов начальника с хозяйственной деятельностью, чтобы списывать их на 7-ку?
Maija
Maija 11.08.2010 12:34
28223 сообщения на сайте
Vai pusdienu čekus var uzskatīt par attaisnojuma dokumentiem?

--------------------------

Nu bet protams, ka var- tie tak ir prezentācijas izdevumi. Tā man centās ieborēt vieni Priekšnieki (ar lielo burtu, jo zināja visu par grāmatvedības uzskaiti u.t.t.), nododot grāmatvedībā Statoilā pirktu "Cāli", hamburgerus un vēl sazin ko. Paldies Dieviņam: jau pagājis pusotrs gads, kā ar tiem Priekšniekiem man nav nekāda sakara, jo prezentācijā gāja ne vien pusdienas, bet arī zelta izstrādājumi, dāvanas u.c. jaukumi.
Dinaro
Dinaro 11.08.2010 12:59
8241 сообщение на сайте
Nu nekā nesaprotu, kā grāmatvedis ar vairāku gadu stāžu var uzdot tādu jautājumu?
Andaz
Andaz 11.08.2010 13:32
27892 сообщения на сайте
Andaz! Kaut kā nemanīju, ka būtu šeit pieminējusi savu stāžu. Vai šeit jautājumus uzdot nedrīkst? Ja nevari atbildēt, labāk paklusē.
Alisekrista
Alisekrista 11.08.2010 13:54
15 сообщений на сайте
Alisekrista- pirms "uzbrukt" kādam, padomājiet pati loģiski: kāds sakars čekam par šefa pusdienām ar saimnieciskajiem izdevumiem. Tad jau nesiet savus pusdienu čekus, lai šefs apmaksā: lielāki izdevumi (mazāks UIN), arī PVN priekšnodoklī var atskaitīt.:-S
Dinaro
Dinaro 11.08.2010 13:58
8241 сообщение на сайте
Atvainojos, ja kādam likās, ka "uzbrūku". Iespējams, neskaidri izklāstīju savu jautājumu. Lai nu paliek. Pajautāšu draudzīgākiem kolēģiem.
Alisekrista
Alisekrista 11.08.2010 14:10
15 сообщений на сайте
Ar karti norēķinās gan par degvielu, gan par pusdienām, gan izņem skaidrā naudā.

Vai pusdienu čekus var uzskatīt par attaisnojuma dokumentiem? Un, ja līdz šim esmu grāmatojusi pirkumus D7..., K262.., vai varu tagad, teiksim ar 01.08. grāmatot D238.., K262..?

----------------------------------

Nju nezinu kā citiem, bet man šajā jautājumā par pusdienu čekiem viss ir skaidrs.

Bet praksē es daru tā:

Viss kas tiek noņemts no kartes vai maksātas ar karti es lieku: D-2380 K-262. .

Un tikai pēc attaisnojuma čekiem (ne par pusdienām) un saskaņā ar avansa norēķinu norakstu uz izmaksām: D 7... K 2380.

Par pusdienām var norakstīt tikai tad, ja tā tiešām ir bijusi prezentācija un par to ir sastādīs attiecīgs dokuments.
Dinaro
Dinaro 11.08.2010 14:18
8241 сообщение на сайте
Paldies, Dinaro! Ļoti saprotama atbilde. Jauku dienu!
Alisekrista
Alisekrista 11.08.2010 14:35
15 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.