Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Debitori
Mēneša beigās saņemu bankas izrakstu, no bankas konta ir pirkta degviela. Kā būs pareizāk grāmatot - D 7... K 2620
vai ar diviem grāmatojumiem:
D 7... K5310
D5310 K2620?'
DUS čeks ir, piemēram, 2.datumā, no konta noskaitīta nauda 5.datumā.
Gribas, lai pašai vieglāk visus galus sadzīt, stādot PVN atskaiti. Vieglāk būtu, ja caur kreditoriem ietu (ceturkšņa beigās kaut kur ir "jāpaņem" darījumu vērtība bez PVN).
Priecāšos par padomu.
Ответы (28)
Es sākotnēji gribēju uzdot citu jautājumu, tēmas virsrakstu nenomainīju...
Я бы сделала через авансовый отчет (Д 2380 К 2620). Ведь заправлялся, используя карточку фирмы, какой-то определенный человек, он бы и отчитался по авансовому отчету (Д 7ххх К 2380).
Kad saņemu ceļazīmi ar čeku grāmatoju D7... K2380- konkrētais darbinieks, un bankā D2380 K2620.
Pirkums ar kartiņu no bankas konta, lai nebūtu putra atsevišķu kontu pirkums ar karti Nr.0020 konts 2384., lai var izsekot vai visi čeki iedoti
http://www.***censored***/lat/gramatvediba?doc=1662
cik var reklamet tās ifinanses, vgk izstādīt rēķinu
ņemiet un kādreiz izlasiet kaut ko noderīgu!
Paldies.
Man nav nevienas grāmatas, kur "iemest aci" pirms ko grāmatoju, šie bankas karšu avansieri vakar bija piemirsušies.
Tāpēc ir tās pašas ifinanses, kur ir daudz rakstu ar visiem grāmatojumu piemēriem. Ievai Liepiņai vispār ir ideāli raksti!
ifinanses jau ir vgk ievietojušas maksas reklāmu
Palasīju ifinanses - nav priekš manis.
I-netā atradu, ka var grāmatot arī caur kreditoriem. Tad nav problēmu, ja čeks ir jūnijā, bet nauda noņemta jūlijā. Uzņēmumā ir viena bankas konta karte, tai nav atsevišķs konta numurs, to lieto amatpersona, tai nav nekādu limitu un nekādas summas uz to netiek novirzītas, tā kalpo kā jebkura privātpersonas konta maksājumu karte.
Es laikam tomēr iešu caur kreditoriem - tas man šķiet patiesāk un saprotamāk manā gadījumā.
Caur avansieriem es ietu, ja kartei būtu cits bankas konta numurs un es no "lielā bankas katla" norēķinu personām tajā ieskaitītu kādu atsevišķu summu.
Dariet kā gribat, bet norēķini ar karti nav kreditori.
Ilze1606 => Jā, ifinansēs raksti domāti gudriem grāmatvežiem ar pieredzi.
Piekrītu Andaiz, ka norēķini ar karti nav kreditori.Tieir avansa norēķini:-)
Mēneša beigās saņemu bankas izrakstu, no bankas konta ir pirkta degviela. Kā būs pareizāk grāmatot - D 7... K 2620
vai ar diviem grāmatojumiem:
D 7... K5310
D5310 K2620?'
Kā grāmatot degvielas iegādi in general - tas atkarīgs no Jūsu uzņēmuma grāmatvedības metodikas - uzreiz uz izdevumiem vai tomēr vispirms uz krājumiem.
Kas attiecas uz bankas konta izrakstu, es pirkumus ar karti grāmatoju D2381 K2620 (2381 - norēķini ar karti, ja tikai vienam cilvēkam ir karte). Ja ir vairākas kartes, un ja pēc bankas konta izraksta var identificēt (parasti gan nevar), tad var būt arī konti 2381, 2382 utt. Vai arī citi numuri - 2811, 23812 - saskaņā ar kontu plānu Jūsu uzņēmumā.
katrā ziņā, pamatojoties uz bankas izrakstu, gan nav apreizi grāmatot uzreiz uz izdevumiem, vēl jo vairāk, ka izrakstā Jūs neredzat PVN, un izraksts arī nav PVN rēķins (dokuments).
Jebkurā gadījumā kartes turētājam (lietotājam) vismaz mēneša beigās ir jāsastāda Avansa norēķins (vēlams atsevišķs no skaidrās naudas pirkumiem), un tajā jāatspoguļo visi pirkumi ar karti. Uz šim norēķinam pievienoto čeku pamata Jūs arī grāmatosiet nopirkto degvielu - vai nu D2110 D5721 K2381 (es tā daru, jo degvielu norakstu uz izdevumiem tikai pamatojoties uz ceļazīmēm), vai arī D7xxx D5721 un K2381.
Piekrītu, ka norēķini ar kartēm nav kreditori, tāpēc 5.grupaskonti šajos darījumos netiek iesaistīti.
2811 vietā jābūt 23811
atvainošanās
apreizi - pareizi
Redz, Aivar, es arī par to pašu (skat.ifinanses.rakstu), bet jautātājai "Palasīju ifinanses - nav priekš manis".
Katrs pats ir gudrs, ko mēs te uzbāžamies ar svējo.
Tā jau ir, tā jau ir, ko padarīsi...
Šajā pašā sakarā - man jautājums.
Uzņēmuma karte atrodas pie valdes priekšsēdētāja. Viņš ir viens no uzņēmuma dalībniekiem.
Ar karti norēķinās gan par degvielu, gan par pusdienām, gan izņem skaidrā naudā.
Vai pusdienu čekus var uzskatīt par attaisnojuma dokumentiem? Un, ja līdz šim esmu grāmatojusi pirkumus D7..., K262.., vai varu tagad, teiksim ar 01.08. grāmatot D238.., K262..?
Закрыть
Краткое описание нарушения