Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vai Latvikon skaidrojums ir korekts? К списку тем
Vai Latvikon skaidrojums ir korekts?
Kompānija ir iegādājusies pamatlīdzekli par 15 000 latiem + 18% PVN.
Uzkrātais nolietojums ir 10 000 lati, pamatlīdzekļa atlikusī vērtība 5 000 lati. To pārdevām par 2 000 latiem + 21% PVN, bez pamatlīdzekļa pārcenošanas.
Kā šis darījums atspoguļojas grāmatvedības uzskaitē un uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā?
Atbilde
Grāmatvedības uzskaitē šis darījums tiek atspoguļots šādi:
1. D 12… K 26… 15 000 pamatlīdzekļa iegāde
D 5721 K 26… 2 700 18% PVN
2. D 742… K129… 10 000 uzkrātais nolietojums
3. D 231… 2 420 pircēja parāds
K 819… 2 000 ieņēmumi no pamatlīdzekļa pārdošanas
K 5721 420 21% PVN
4. D 829… 5 000 izdevumi no pamatlīdzekļa norakstīšanas
D 129… 10 000 uzkrātā nolietojuma konta slēgšana
K 12… 15 000 pamatlīdzekļa izslēgšana no bilances (norakstīšana)
Apliekamo ienākumu, ja šis darījums nenotiek starp saistītiem uzņēmumiem, koriģēt nevajag.
Ответы (9)
2.4. Pirms veidot jaunu tēmu, ieteicams ar meklēšanas palīdzību pārbaudīt, vai tā nav apspriesta jau iepriekš. Vispār tādas jaunas tēmas izveidošana, kura atkārto jau esošo, nav aizliegta, tomēr tās autoram nevajadzētu būt pārsteigtam, ja viņam palūgs atbildes saņemšanai izmantot meklēšanu.
Nepaslinkosiet - atradīsiet ar visiem grāmatojumiem.
A kas jums nepatík?
PS! Bútu vél jápievieno izslég6ana no kategorijas
Šajā gadījumā es biju domājusi kontējuma 3 un 4 soli. Kāpēc jālieto 8.. konti un nevis 6...(ieņēmumi no p/l pārdošanas) un 7.. kontu grupu(izdevumi)
Kā mēs varam zināt kāds ir Jūsu kontu plāns un pēc kāda kontu plāna vadās Latvikon. Man, piemēram varbūt, ieņemumi no p-ļu pārdošanas ir konts kurš sastāv nevis no cipariem, bet gan no četrām margrietiņām.
Bet man gan no zvaigznītēm......:-D
Skaists gan jums, meitenes, kontu plāns :);-)
Labi, ka ne no zaļiem velniņiem:-x
Un kāpēc nē? No zaļiem velniņiem būtu nu ļoti гламурно.....LOL
Закрыть
Краткое описание нарушения