Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
Apgadajamie К списку тем
30 сообщений на сайте
Ответы (19)
460 сообщений на сайте
Liels paldies par tik informatīvu atbildi!
Jūs nevarētu vismaz ielikt linku?
30 сообщений на сайте
Es būšu ļoti pateicīga pirmajam, kam augstprātība netraucēs izpalīdzēt kolēģei-grāmatvedei.
30 сообщений на сайте
Ja darbinieks tagad atnesa algas nodokļa grāmatiņu ar tādu ierakstu, tad (1) fiksējiet šo faktu darbinieka personas kontā, (2) uzaiciniet darbinieku un vienojieties, kādā termiņā šogad ieturēsiet no viņa darba algas neieturēto IIN summu - Ls 16,38 x X mēneši.
MVVNAPFDV
Liels paldies
30 сообщений на сайте
Ja darbinieks nepiekrīt ieturējumiem, tad patiešām lai pats iesniedz gada deklarāciju.
Bet, ja nākošgad no VID pienāks vēstule darbiniekam, pirmais, ko viņš steigsies apvainot - savu grāmatvedi. Ticiet man, tā būs.
Piekrītu Aivaram - negribat skandālu - uzrakstiet visu rakstiski un paprasiet parakstu.

Pietiek ņirgāties par grāmatvežiem. Likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības.
Labākais, ko grāmatvedis var izdarīt - uzrakstīt papīru, ka ieturēs IIN un dabūt cdarbinieka parakstu. Ja viņam kaut kas nepatīk - atgriežamies pie pirmā teikuma.
854 сообщения на сайте
Ja cilvēks ar savu algas nodokļu grāmatiņu vai ar ikgadējo IIN deklarāciju nenonāk viņu redzes lokā, šādas neprecizitātes turpinās gadiem.
Droši vien pietrūkst "resursu" - tā tagad moderni tas skan.
Man programmā var ielikt atvieglojumu darbības termiņu - un vienēr to esmu izmantojusi.
Pie tam - bērnam līdz 15 gadu vecumam. Visi zināja, ka katru gadu septembrī no skolas jāatnes izziņa, ka bērns turpina mācības. Un tikai tad būs atvieglojumi. Neatnesa - pats vainīgs!
Ko vienmēr var gausties par šādām lietām.
Ierakstīja 2010.gada31.decembrī - pats vainīgs. Piemaksā pats valstij vai piekrīti, ka decembrī visu ietur.
Kāpēc tehniskai skatei var līdzi izsekot, bet apgādajamiem nevar?
91. Piemērojot likuma 13.pantapirmās daļas 1.punktu darba devējs, pamatojoties uz fiziskās personas algas nodokļa grāmatiņā izdarītajiem ierak¬stiem par tiesību uz nodokļa atvieglojumu rašanos vai zušanu, veic taksācijas gada nodokļa pārrēķinu, ja nodokļa atvieglojums nav bijis piemērots par visu laiku no taksācijas gada sākuma līdz taksācijas gada beigām, par kuru personai ir bijušas uz to tiesības, vai ir bijis piemērots par ilgāku laiku, nekā personai ir bijušas uz to tiesības, un ietur papildus aprēķināto nodokli vai atmaksā par daudz ieturēto nodokli nākamajos taksācijas gada mēnešos pēc nodokļa grāmatiņā izdarīto ierakstu par tiesībām uz nodokļa atvieglojumiem aktualizēšanas.
Так что дата вписания сведений об иждивенцах не при чем. Исправляется год таксации.