Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
Rēķins par pakalpojumiem bez sērijas К списку тем
Annele25 01.09.2010 13:45
46 сообщений на сайте
46 сообщений на сайте
Ответы (22)
51) Par nodokļa rēķinu uzskata dokumentu, kurā ietverta šāda informācija:
1) rēķina izrakstīšanas datums;
2) rēķina vienas vai vairāku sēriju kārtas numurs, kas unikāli identificē rēķinu;
1) rēķina izrakstīšanas datums;
2) rēķina vienas vai vairāku sēriju kārtas numurs, kas unikāli identificē rēķinu;
Jūs domājat, ka tie rakstītāji vienmēr paši saprot, ko uzrakstījuši?
Reti kurš sēriju rēķiniem raksta.
Pavadzīmēm gan vēl raksta.
Reti kurš sēriju rēķiniem raksta.
Pavadzīmēm gan vēl raksta.
Ja attaisnojuma dokumentu izmanto arī par PVN rēķinu, tad atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kas reglamentē likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normu piemērošanas kārtību, jānorāda rēķina vienas vai vairāku sēriju kārtas numurs, kas unikāli identificē rēķinu. Minētā rēķinu kārtas numura sērija ir nodokļa rēķinu identifikācija, ko apliekamā persona var izmantot, lai ar burtiem, cipariem vai citādā veidā apzīmētu atsevišķi veidotas rēķinu grupas (piemēram, grupējot rēķinus pēc apliekamo darījumu veida, preču vai pakalpojumu saņēmējiem).
Uzņēmuma vadītājs uzņēmuma grāmatvedības organizācijas dokumentos nosaka no kādiem simboliem sastāvēs PVN rēķina kārtas numurs, kas unikāli identificēs rēķinu. Ja uzņēmuma vadītājs nosaka, ka ar PVN rēķina sēriju tiks grupēti PVN rēķini pēc apliekamo darījumu veida preču vai pakalpojumu saņēmējiem, tad PVN rēķinā norādāma arī sērija. Šajā gadījumā PVN rēķina sērijai nav obligāti jāsastāv tikai no burtiem, cipariem vai simboliem, turklāt PVN rēķina rekvizītu sadaļā nav jābūt iedrukātiem vārdiem "sērija" un "numurs".
Uzņēmuma vadītājs uzņēmuma grāmatvedības organizācijas dokumentos nosaka no kādiem simboliem sastāvēs PVN rēķina kārtas numurs, kas unikāli identificēs rēķinu. Ja uzņēmuma vadītājs nosaka, ka ar PVN rēķina sēriju tiks grupēti PVN rēķini pēc apliekamo darījumu veida preču vai pakalpojumu saņēmējiem, tad PVN rēķinā norādāma arī sērija. Šajā gadījumā PVN rēķina sērijai nav obligāti jāsastāv tikai no burtiem, cipariem vai simboliem, turklāt PVN rēķina rekvizītu sadaļā nav jābūt iedrukātiem vārdiem "sērija" un "numurs".
Aivars007, tas tak ir sviests, esmu ievērojusi, kad šādi numurē mazgātāju firmas.
Lai tik ātri nenomazgājas, tādēļ numurē.8-)
Lai tik ātri nenomazgājas, tādēļ numurē.8-)
Aivareno 01.09.2010 21:51
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Es, ja varētu, tiem, kuri šādā veidā grib izskatīties svarīgi, kā šeit kāda kolēģe saka - pliku pakaļu eglē rāpties liktu...
Hmmm...nezinu kā tur ar mazgāšanu....bet mums rēķinus ar tadiem "jautriem" nummuriem piestāda firmas, kuras publicē reklāmu lielos katalogos un izziņu saitos. Piem. Telemēdija, Interinfo, Latvijas Talrunis un t.t. Laikam viņi taču kaut kādu nu ļotu svarīgu informāciju tur aizšifrē....;-)
Man būtu viens jautājums, ja es esmu ar PVN neapliekama persona un izrakstu rēķinu par sniegtajiem pakalpojumiem, rēķinu numerācijai izmantoju gan sēriju gan numuru pēc kārtas, vai es varu saglabāt sēriju vairākus gadus, tā vietā turpinot numerāciju, vai tomēr ir obligāti katru gadu jāsāk no jauna.
Cik es lasīju likumos, es sapratu, ka galvenais lai rēķina numurs ir unikāls, par to vai obligāti jāmaina sērija un jāsāk no jauna, gan ne vārda neatradu.Gribētu dzirdēt jūsu viedokļus...
Jau iepriekš paldies.
Cik es lasīju likumos, es sapratu, ka galvenais lai rēķina numurs ir unikāls, par to vai obligāti jāmaina sērija un jāsāk no jauna, gan ne vārda neatradu.Gribētu dzirdēt jūsu viedokļus...
Jau iepriekš paldies.
Aigarsr 21.07.2011 20:00
208 сообщений на сайте
208 сообщений на сайте
Tātad, kā izskatīsies „attaisnojuma dokumenta numurs darījumos ar precēm” un šī dokumenta nosaukumu izvēlas uzņēmuma vadītājs.
Vienīgā prasība numuram ir, ja dokuments tiks izmantots kā PVN nodokļa rēķins, norādīts likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” 8.panta5.1 daļas 2.punktā – dokumentam ir jābūt „sērijas vai vairāku sēriju kārtas numuram, kurš unikāli identificē nodokļu rēķinu”.
Tātad, ar PVN nodokli apliekamai personai, attaisnojuma dokumentam ir jābūt ar sēriju un numuru. Taču nepaliekamai personai var būt tikai numurs.
Tātad, ar PVN nodokli apliekamai personai, attaisnojuma dokumentam ir jābūt ar sēriju un numuru. Taču nepaliekamai personai var būt tikai numurs.
Vienīgā prasība numuram ir, ja dokuments tiks izmantots kā PVN nodokļa rēķins, norādīts likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” 8.panta5.1 daļas 2.punktā – dokumentam ir jābūt „sērijas vai vairāku sēriju kārtas numuram, kurš unikāli identificē nodokļu rēķinu”.
Мнение по поводу возобновляемой нумерации:
"sērijas vai vairāku sēriju kārtas numuram, kurš unikāli identificē nodokļu rēķinu"
Если в 2010 году есть счет с номером ABC 1 и в 2011 появится ADC 1, то правило уникальности нарушено, т.к. нигде не оговорено, что уникальность соблюдается в течение года. С другой стороны не видел запрета продолжения нумерации в следующем году (как, собственно, мы и пользовались с VID номерами.
Поэтому предложил бы:
1.вариант - ABC/2010-1
2.вариант - продолжение нумерации, предположим ABC 0001 до ABC 9999, пока не закончится.
"sērijas vai vairāku sēriju kārtas numuram, kurš unikāli identificē nodokļu rēķinu"
Если в 2010 году есть счет с номером ABC 1 и в 2011 появится ADC 1, то правило уникальности нарушено, т.к. нигде не оговорено, что уникальность соблюдается в течение года. С другой стороны не видел запрета продолжения нумерации в следующем году (как, собственно, мы и пользовались с VID номерами.
Поэтому предложил бы:
1.вариант - ABC/2010-1
2.вариант - продолжение нумерации, предположим ABC 0001 до ABC 9999, пока не закончится.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть