Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
3220 Privātie ieguldījumi К списку тем
3220 Privātie ieguldījumi
Labdien cien. Grāmatveži!
Nekad vēl nesaskaros ar darījumiem - privātie ieguldījumi.
Lūdzu Jūsu padomu!
Īpašnieks vēlas uztaisīt "privāto ieguldījumu". Viņam ir manta, darba instrumenti, kurus viņš novērtēja, un ar aktu vēlas, lai ieliku kontā Kr.3220. Tad man rodas jautājumi:
1. kādam Debeta kontam jābūt pretī;
2. ja noformēt pareizi šo darījumu, kādiem dokumentiem jābūt,
3. cik ilgi var stāvēt šīs privāts ieguldījums, vai to jāatdod kadreiz ja tas ir manta?
Paldies jau iepriekš
Ar cieņu.
Ответы (32)
labu vakaru cien Ilma, priekš Jūs redzēt! bušu pateicīga ja palīdzēsiet
Ilma, ja Jūs ievēlēs, mums būs labāka dzīve?
Kur tad notiek tā ražošana? SIA? IK?
Aivaram007:-D
Verdi, tieši to pašu gribēju jautāt ko Ambera. Neprecīzi uzdevu jautājumu, kāda ir Jūs uzņēmējdarbības forma. Ja SIA tad neesmu dzirdējusi par privāto ieguldījumu likšanu kontā
3220.Todara tikai ja nav Pamatkapitāla.Piemēram IK, saimn.d.veicēji. IU, ZS. Tad kontējums būs D Pamatlīdzekļi, preces K Privātie ieguldījumi, kad grib privātos līdzekļus var izņemt kaut vai naudā attiecīgajā vērtībā.
SIA visi privātie ieguldījumi ir kā aizdevums un liek kontā K 5XXX aizdevums.D PL, prece K 5XXX aizdevums un arī atgriež kaut vai naudā.
Tā domāju.
Ilma
Es turēšu īkšķus. Arī to, kurš patlaban vēl sāp.
tas ir SIA, uzņēmums, kurš nodarbojas ar ražošanu
Nu tad nekādi privātie ieguldījumi uz K 3xxx, tikai uz K 5XXX.Tasarī būs privātais ieguldījums . Dokuments protams līgums, kurā visu aprakst, kas ieguldīts, kā novērtēts, kā atdos līdzekļus.
kad ko darīt ja īpašnieks sava SIA, kura nodarbojas ar ražošanu vēlas ielikt privāto ieguldījumu-mantu? Viņš vēlas ielikt 3220 kontā kredītā.
Sakiet , ka tas nav iespējams.
es nezinu kāds "gudrs" cilvēks teica ka ta var un man jāsaprot vai patiešam tā var, jo es personīgi nekad ar to nesaskaros.
Es zinu ka var novērtēt mantu ar UR vērtētāju un ielikt pamatkapitālā, bet lai 3220 ielikt mantu es nezinu ka to izdarīt un kādam kontam jābūt
es jau teicu ka nav iespējams, viņš man atbildēja ka tas ir grāmatvedības pamati un man to jāzin....
Lai summa ieietu PK, privāto ieguldījumu no K 5XXX ar īpašnieka iesniegumu, ka nevēlas atpakaļ savus līdzekļus pārceļ uz ieņēmumiem. D 5XXX K 8XXX, tikai UIN nodoklis. Bet ar to jau Jūsu īpašnieks arī nez vai būs mierā. Jā grūti izdabāt:-D
Ja īpašnieks vēlas ieguldīt savu mantu, tad taisa PK palielināšanu un gulda visu, ko vēlas.
Manuprāt, viņš to arī vēlas, palielināt PK, bet tāda gadījumā vai vajag UR reģistrēt vai, lai iegulda un pēc tam jāpiereģistrē UR?
Verdi
Palasiet Komerclikumu, tajā ir viss par PK palielināšanu. Un arī priekšniekam iedodiet izlasīt.
Ilma, bet tas nav tas, ko viņš prasa, viņš vēlas tikai uz PK, tatad 3220 kontu ielikt šo mantas ieguldījumu. Viņš vēlas palielināt PK. Zinu ka saskaņā ar Nodokļu un nodevu likumu, ja manta virs 4000LVL, tad jābūt vērtētājam no UR, bet ja manta līdz 4000LVL, tad jāsastada aktu-sarakstu jāiegulda un kāds grāmatojums?
Viņš nevēlas , lai pagaidām šī manta iet uz Pamatlīdzekļiem.
Aivars007, es lasiju Komerclikumu, bet tur grāmatojumus un padomus, atvainojiet, nedod!
Закрыть
Краткое описание нарушения