Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Valdes loceklis- grāmatvedis К списку тем
Valdes loceklis- grāmatvedis
Sveiki!
Man jautājums- ja SIA grāmatvedību kārto vienīgais valdes loceklis - vai viņam jāraksta rīkojums par to, ka viņš atbild par grāmatvedības kārtošanu uzņēmumā, vai tas jāatrunā citā dokumentā?
Jau iepriekš paldies!
Ответы (6)
Tas jnorāda darba līgumā!
ja uzņēmuma vadītājs ir kapitālsabiedrības vienīgais īpašnieks - vienīgais valdes loceklis - var kārtot grāmatvedību pats, bet tas jau ir atrunāts MK noteikumos Nr. 585 "Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju"
Par grāmatvedības kārtošanu ir atbildīgs uzņēmuma vadītājs - tas savukārt noteikts likumā Par grāmatvedību 2. pants.
Paldies par padomiem!!Tikai man nav īsti skaidrs- ja pēc zināma tiek pieņemts darbā grāmatvedis, tad ja grāmatvedības organizācijas noteikumos man būs ierakstīts ka grāmatvedību kārto uzņēmuma valdes loceklis, kā rīkoties pēc tam, kad darbā tiek pieņemts grāmatvedis- vai pietiek ar to, ka ar grāmatvedi noslēgts darba līgums, vai jāveic arī izmaiņas "Grāmatvedības organizācijas noteikumos"uzņēmumā?
Я думаю, что не надо отражать в методике тот факт, ka grāmatvedību kārto uzņēmuma valdes loceklis. Это, как написала Амбера, надо отразить в трудовом договоре.
Закрыть
Краткое описание нарушения