Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mazcenas mobilais pa 195ls К списку тем
Mazcenas mobilais pa 195ls
Labdien, palīdziet tikt skaidrībā ar mazcenas mobilo, kā man rīkoties, ja uzņēmums ir nopircis macenas mobilos par 19ls, saņemta pavadzīme, lasot līgumu redzu, ka rakstīts telefona vērtība 195ls, cik saprotu tagad katru mēnesi pie rēķina par sarunām būs summa par telefonu, kā man to visu iegrāmatot?
Vai likt to telefonu uz izmaksām vai PL?Kopējā vērtība jau it kā ir pietiekama, lai liktu uz PL, bet tā summa tiks sadalīta 2 gadu laikā!
Paldies jau iepriekš!
Ответы (23)
Es noformētu ka kredītu (aizņēmumu):
D 1230-K 5160 195,00
D 5721-K 5160 40,95
Saņemot ikmēneša rēķinu, kredīta summu grāmato D 5160-K 5310 - aizņēmuma summa pakāpeniski samazinas.
Ko un par cik īsti nopirka?
Vienā vārdā rakstāt "telefonus pa 19 Ls", citā - jau 195 Ls.
Tie 195 Ls ir par visiem telefoniem, vai par kādu vienu?
(1) Grāmatvedības metodika Jūsu uzņēmumā.
(2) Ja 195 Ls, droši vien PL. Grāmatojiet kā jebkuru PL uz kredīta.
(3) Ja tomēr 19 Ls - es liktu uz inventāru. Bet man inventāram ir sava metodika. Jums jāskatās savā metodikā.
Līguma rakstīts telefona kopējā vērtība 195ls, pavadzīmē, kad pirka 19ls, ko samaksāja uzreiz pērkot, pārējā daļa būs jāmaksā katru mēnesi pa noteiktai summai!
Cik noprotu būs jātaisa kā PL uz kredīta!
Pareizi laikam noprotat.
Izlasiet vēlreiz līgumu! Manuprāt, tā mēneša maksa nav vis kā nomaksa par telefonu, bet gan mēneša maksa par pieslēgumu. Tāpēc jau tas ir mazcenas. Es liktu telefonu par Ls19.00 uz inventāru ,bet to ,kas katru mēnesi būs rēķinos - uz tekošajiem izdevumiem.
Man arī ticamāks ABRA variants, ka tā ikmēneša maksa atkarīga no pieslēguma veida.
Kolēģes, nevar zināt.
Man ir gadījums, kad katru mēnessi pie rēķina pieliek tieši izpirkuma maksu "Nomaksa" - ar LMT. Citiem operatoriem varbūt ir citādi. Un pareizi sakāt - jāizlasa taču līgums. Mēs te varam tikai zīlēt. Bet šodien otrdiena - zīlēšanas salons slēkC!
Nu ja! Ceturtdienās zīlē Anda, piektdienās Bateikins;-)
Tad jau vēl ir brīvas nišas - neaizsistas, tā teikt.
Jāizsludina iepirkums...
Lai tauta piesakās.
Vēlreiz rūpīgi pārlasiet līgumu,iespējams, ka firma to telefonu nopirka par 19 latiem, bet telefona vērtība 195 lati norādīta gadījumam, ja pirms laika laužat sakaru pakalpojumu līgumu. LMT tā piemeram ir, Jūs pērkat mazcenas telefonu par mazu summu, bet apņematies noteiktu laiku (1-2-3 gadi) nelauzt sakaru pakalpojumu ligumu. Ja gadījumā Jūs līgumu laužat Jums jāsmaksā faktiskā telefona vērtība par tiem mēnešiem, kurus jūs apnēmaties, bet vairs nebūsiet klients. Parasti šī atruna ir ļoti maziem burtiņiem uzrakstīta zem tabulas,kur visas summas un termiņi.
Beidzot dabūju līgumu, bet tāpat īsti netieku skaidrībā, līgumā rakstīts:
iekārtas pirkuma maksa 19ls
pakalpojuma mēneša maksa 5.50ls (tas ir domāts maksa par pieslēgumu?)
Kopējā līguma darbības laikā maksājumā summa 151ls
Iekārtas vērtība 195ls
Līgumsods par 1 mēnesi 6.68ls
Tad manuprāt sanāk ka tas ir mazvērtīgais inventārs?
Kāpēc mazvārtīgais?
Jāskatās Pl definīcija.
Sen jau uz cenu neviens neskatās.
Varbūtu Jūsu metodikā tas ir MI
та же ситуация. не понимаю что-то... накладной нет, как я эту стоимость 195 латов поставлю на кредит(5160)???? нет налогового счета. есть только договор с ЛМТ о малоценнике и чек на 19 латов...
та же ситуация. не понимаю что-то... накладной нет, как я эту стоимость 195 латов поставлю на кредит(5160)???? нет налогового счета. есть только договор с ЛМТ о малоценнике и чек на 19 латов...
да прочтите уже договор наконец-то!
Labrīt, kolēģi un kolēģes!
Kurš, lūdzu, no savas pieredzes varētu man ieteikt kādu mobilā tālruņa modeli ar 2 simkartēm!
Ne-dārgu, man naudiņas mazas.
u menja Samsung B5722 elegant pink DUOS na 2 sim-karti . Стоимость в районе 115-125 лат в интернетмагазинах. После Nokia несовсем привычно было, но уже привыкла, зато не надо 2 телефона носить-удобно...
Tāds prieks man par dārgu...
Varbūt ir kāds pieticīgāks grāmatvedis, kurš zina ko lētāku?
это для тех кто не умеет пользоваться функцией переадресации???
Varbūt kāds(-a) no Jums lieto MyPhone 3370?
Закрыть
Краткое описание нарушения