Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Failu glabātuve К списку тем

Failu glabātuve
Vai ir iespējams no kādas failu glabātuves uzreiz iekopēt savā failu glabātuvē? Vai no sākuma jāsaglabā datorā?

Paldies
Ilze17
Ilze17 28.10.2010 18:32
172 сообщения на сайте

Ответы (23)

Neesmu 100% pārliecināts, bet sliecos domāt, ka tādu iespēju nav.

Vispirms jāsaglabā savā datorā.

Taču... tas arī nebūtu ētiski - kādas citas personas sagatavotu dokumentu iekopēt savā failu glabātuvē, uzdodot to par savējo. Tādas darbības sauc par plaģiātismu.
Aivars007
Aivars007 28.10.2010 18:43
26984 сообщения на сайте
Pat nebiju domājusi kaut ko tik ļaunu kā uzdot par savējo dokumentu paraugus !

Tā vienkārši būtu ērtāk MĀCĪTIES, visu apgūt
Ilze17
Ilze17 28.10.2010 18:54
172 сообщения на сайте
Saglabājot savā datorā, ir vieglāk un ērtāk, jo vajadzīgo var ātri atrast, pielāgot savām vajadzībām un nav nepieciešams internets katru reizi, kad gribas kaut kādu dokumentu apskatīties.
Zinme
Zinme 28.10.2010 19:11
1190 сообщений на сайте
No vienas puses jā. No otras - ja darba vietā vajag - tad internetā ieej no jebkura datora.

Un lai nebūtu plaģiātisma - arī manu glabātuvi jebkurš varēs izmantot
Ilze17
Ilze17 28.10.2010 19:15
172 сообщения на сайте
Es personīgi nekad savā failu glabātuvē neievietotu citas personas sagatavotus dokumentus. Tas ir neētiski.

Ja Jums jāskatās darbā datorā, iekopējiet "flešatmiņā" un nēsājiet līdzi.

Kā redzu, Jūs nesaprotat vārda "plaģiātisms" nozīmi. Būtība ir ne jau tajā apstāklī - var vai nevar kāds cits apskatīties.
Aivars007
Aivars007 28.10.2010 19:19
26984 сообщения на сайте
Cik es zinu - tad lietvedības un grāmatvedības dokumentiem ir noteikti standarti, pēc kuriem tos veido, tas taču nav domraksts vai dzejolis. Neviens taču te nav sacerējis, piemēram, kases grāmatu vai darba līgumu. Un neviens arī neliek savus personas datus vai rekvizītus.
Ilze17
Ilze17 28.10.2010 19:25
172 сообщения на сайте
Ilze! Ja tie faili, kurus daudzi forumieši ieliek savā failu glābtuvē, būtu standarti, viņus tur neglābātu. Priekš kam? Visus standarta dokumentus var atrast internetā. Un ja Jūs vel nesapratat, tad gribu Jums paskaidrot, failu glābtuvē ievieto pārsvarā PAŠIZSTRĀDATUS dokumentus, lai citi varētu tos izmantot. Un kā jau teica Aivars:

"Taču... tas arī nebūtu ētiski - kādas citas personas sagatavotu dokumentu iekopēt savā failu glabātuvē, uzdodot to par savējo. Tādas darbības sauc par plaģiātismu."

Sletla
Sletla 28.10.2010 20:26
13531 сообщение на сайте
Ilze17

Ja pati visu tik labi visu zināt, tad sagatavojiet arī pati kaudzi ar dokumentiem un ievietojiet savā failu glabātuvē.

Un nerakņājieties pa citu lietotāju failu glabātuvēm!

Tā būs pareizāk! Un nebūs arī plaģiātisma!
Aivars007
Aivars007 28.10.2010 20:55
26984 сообщения на сайте
Paldies

Mēģināšu izprast, kāpēc dažiem ir tik nosodoša, negatīva attieksme.

Atkārtošos - ieliku šo jautājumu tikai vienkārši tāpēc, jo vēlējos ievietot tos dok-tus savā glabātuvē, lai pati varētu iemācīties....

Nevis vēlējos uzdot par saviem... Nebija ne jausmas, ka kāds to varētu šādi saprast...

Ziniet, skumji, ka tāda attieksme

Lai jums jauka diena!
Ilze17
Ilze17 29.10.2010 09:33
172 сообщения на сайте
Kas tur ko neizprast! Cilvēki strādājuši, lasījuši likumdošanu, taisījuši veidlapas, žurnālus, metodiku! tas ir katra cilvēka privāts darbs un autors darbam ir tas, kurš to ir sagatavojis.

Failu glabvātuvēs tiek likti PERSONĪGI SAGATAVOTI dokumenti, to sagataves, nevis no citiem paņemti.

Failu glabātuves ir privāts grāmatplaukts, kurā tiek glabāti SAVI darbi un ļaujam tos citiem palasīt, smelties idejas. Tāpēc, ja saliksiet svešus garadarbus savējā failu glabātuvē - tas būs plaģiātisms, jo automātiski tie tiks uzdoti par personīgajiem.

Interneta vietnē ir savas īpatnības! Un tās jāciena.
Andaz
Andaz 29.10.2010 10:04
27892 сообщения на сайте
А в чём проблема то? Хотите держать в своём хранилище и только для себя, закидывайте файлы и ставьте личное, а не для общего пользования, заходящие их видеть не будут, и пользоваться, соответственно тоже, а самой можно в любой момент зайти и взять.
Tt7
Tt7 29.10.2010 10:16
37863 сообщения на сайте
Tt7

Palasiet: "... Un lai nebūtu plaģiātisma - arī manu glabātuvi jebkurš varēs izmantot ... "

Cilvēks nesaprot (vai nevēlas saprast) jēgu un būtību.

Kas attiecas uz nosodošo un negatīvo attieksmi - jā, man bija, ir un būs negatīva attieksme pret šādu dzīves uztveri - pie visa gatava, pie kam vēl par brīvu dabūtu "mantu" uzdodot par savu.

Man absolūti nav žēl, ja manis izveidotu dokumentu kāds izmanto par paraugu savā darbā. Ja būtu žēl, mana failu glabātuve būtu tukša. Patiesībā es jūtos gandarīts, ka esmu kādam palīdzējis ar padomu. Taču tāpēc nav jānonāk galējībās - citiem mana darba augļi nav jāpasniedz kā savējie. Tas ir ne tikai plaģiātisms (juridiski), bet arī samērā klaja bezkaunība.

Un nevajag izlikties, ka nesaprot.

Lūk, tas gan ir skumji!
Aivars007
Aivars007 29.10.2010 10:39
26984 сообщения на сайте
Ну не знаю, стоит ли поднимать в таком случае вопрос о плагиате, если по своей же воле размещаем в своих хранилищах свои творения для всеобщего пользования:-/ Если уж так болезненно переживать по поводу размещения своих творений в хранилищах других пользователей, так размещайте в фотографиях, что бы было наглядным пособием и не более, или вовсе не размещайте, или ставьте защиту в виде своих вензелей, что бы пользователь во веки веков не смог выдать это творение за своё, а пока всё есть, как есть, не стоит и полемику разводить, что хорошо, а что плохо.
Tt7
Tt7 29.10.2010 11:27
37863 сообщения на сайте
Katram savs viedoklis, neko darīt.

Ja manējo domu gājienu nesapratāt, nejūtos vainīgs.
Aivars007
Aivars007 29.10.2010 11:36
26984 сообщения на сайте
Aivars007, ваша мысль очень даже понятно, и я полностью с нею согласна, но не в этом конкретном случае случае
Tt7
Tt7 29.10.2010 11:42
37863 сообщения на сайте
Piekrītu Tt7 :).

Aivar007, kā jau minēju, man NE PRĀTĀ NEBIJA NĀCIS UZDOT KĀDA FAILU PAR SAVU!!!

Tās jau ir kaut kādas galējības. Un pie visa gatava....kaut kāds ārprāts...

Tas ko jaunie lietotāji - topošie grāmatveži vēlas - ir izpētīt dok-tu paraugus, izveidot SAVU labāko variantu.

Ja es ievietoju manis sagatavotu rīkojumu savā glabātuvē - tas neskaitās mans autordarbs, jo ir MK standarts, kādam ir jābūt rīkojumam. Kādiem rekvizītiem un pat tekstam! Tāpat arī DL un citi dokumenti. Tās pašas metodikas, instrukcijas - ir standarts, pēc kura tās gatavo, pievienojot savam uzņēmumam nepieciešamos punktus!
Ilze17
Ilze17 29.10.2010 11:48
172 сообщения на сайте
Ilze

Anda Jums paskaidroja plašāk to pašu, par ko es izteicos pašā sākumā.

Savukārt domu lasīšana nav mana specialitāte.

Mēs varam izlasīt tikai to, kas uzrakstīts internetā (šeit, forumā) ar Jūsu vārdu. Nevēlos atkārtoties. Mans viedoklis šajā jautājumā nav mainījies.

Tt7

Par kādiem gadījumiem savu viedokli izsakāt Jūs, es neņemos spriest. Es savu viedokli izteicu tikai par visu to, kas tieši šajā tēmā rakstīts - soli pa solim. Neko nepieliekot klāt, un neko nenoņemot nost.
Aivars007
Aivars007 29.10.2010 12:54
26984 сообщения на сайте
Айвар, ну неприлично по пятницам так брюжжать, Вам это не идётLOL
Tt7
Tt7 29.10.2010 13:39
37863 сообщения на сайте
Piektdiena = gandrīz brīvdiena.
Aivars007
Aivars007 29.10.2010 14:54
26984 сообщения на сайте
А я ставлю в хранилище. Ну и пусть народ пользуется. Иногда даже полезно посмотреть как другие делают. И сама пользуюсь файлами пользователей. Cleo всем подарила методику. За что ей огромное спасибо. И журнальчик от нее супер. Это же какая помощь в работе! И у многих есть полезные вещи. А Тт7 табличка по отложенному? Может кто-то забыл? Если жалко - не размещай в хранилище. Вот и все. ИМХО
Aleksja
Aleksja 31.10.2010 16:50
10004 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.