Mikrouzņēmuma darbinieku skaits valdes locekļa prombūtnē ???
Labdien!Esmu nodibinājis mikrouzņēmumu, kā vienas personas SIA un saskaņā ar Mikrouzņēmuma likumu esmu darbinieks šinī SIA ar ko esmu noslēdzis pilnvarojuma līgumu. Saskaņā ar likumu esmu pieņēmis darbā 4 darbiniekus, tātad kopējais darbinieku skaits uzņēmumā ieskaitot mani ir maksimālais - 5.
Gribētu saņemt skaidrojumu attiecībā uz likumā noteikto mikrouzņēmuma darbinieku skaitu gadījumā, ja es, kā valdes loceklis nesaņemu atlīdzību mikrouzņēmumā un personisku apstākļu dēļ esmu spiests uz laiku aizbraukt no Latvijas, tātad arī nepiedalīties uzņēmuma darbā, bet savu pienākumu veikšanu pilnvaroju kādu no uzņēmuma darbiniekiem. Izveidojas situācija, kad atbilstoši likumam kāds no darbiniekiem ir prombūtnē !? Vai manā vietā uzņēmums var pieņemt darbā vēl vienu darbinieku, lai atbilstu mikrouzņēmuma likumā noteiktajam darbinieku skaitam? Ja tas iespējams, lūdzu skaidrojumu, kā iesniegt ziņas par darbiniekiem, lai netiktu pārkāptas likuma prasības un nebūtu jāpiemēro papildus mikrouzņēmuma nodokļu likme?
Jau iepriekš pateicos par atbildi!
Ar cieņu, Uldis