Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Peļņas sadale - 8710? Lūdzu padomu К списку тем
Peļņas sadale - 8710? Lūdzu padomu
Labdien cien. Kolēģi!
Man ir jautājums.Kā uzskaitīt peļņu, kuru gada lakā ielika pašu kapitāla papielināšanā?
Lieta ir tāda, ka uzņēmums strādā ar peļņu un īpašnieks nolēma palielināt uz iepriekšēja gada paļņas un šī gada paļņas rēķina pašu kapitālu. Mani mulsina tas fakts, ka no šī gada paļņas mēs vēl nesamaksājam UIN 15%, es veicu grāmatojumu: D8710 Peļņas sadale K 3110, kas, manuprāt, nav sevišķi korekti, o samazina apliekamo peļņu uz šo gadu, bet tas ir vienīgais ko atradu J.Benzesgrāmatā.
Ar šo saskaros pirmo reizi līdz ar to, lūdzu, palīdziet ar padomu, vai pareizi iegrāmatoju, ja nepareizi, tad kāds grāmatojums un kā ar apliekamo peļņu?Vai UIN deklāracijai nevajag daļu peļņas, kura pārnesta šī gada laikā koriģēt?
UR lēmums ir, viss ir legāli, visas nodevas par PK palielināšanu samaksāti.
Paldies jau iepriekš
Ответы (91)
Kā lēmumā rakstīts par PK palielināšanu? Tā arī rakstīts kaut kas par peļņu?
Ny ar šī gada peļņu, kamēr gada pārskats nav nodots, vispār neko vēl darīt nevar. Jo gada peļņa aprēķinās pēc GP rezultātiem.
Neks īpašs tur nav rakstīts:
1. saņemts pieteikums,
2.iesniegtidokumenti atbilst Komerclikuma un citu normatīvo aktu prasībam.
Es uztaisīju bilanci uz 31.10.2010, kur bija paļņa, to arī pieskaitīja pie PK.
Andaz, man arī t';a izskatas, bet, UR taču apstiprināja un lēmumu pieņēma
Kā drīkst sadalīt to, kā nav?
Piekrītu, ši gada peļņu nekur nevarēja pieskaitīt. Jābūt arī lēmumam uz kā rēķina palielina
PK.Tovienmēr norāda.Tad meklējiet to pieteikumu vai vai ko citu kur tas rakstīts.
Un kāds ir norādīta PK palielinājuma apmaksa?
Komerclikums:(3) Komercreģistra iestādei iesniegtie dokumenti glabājas attiecīgā komersanta reģistrācijas lietā. Gada pārskats un tam pievienojamie dokumenti lietā glabājas tikai elektroniskā formā.
šīs pants pievienots vēl
Nu bet viens eksemplārs taču Jums paliek.Skatiettur.
bet peļņa taču katru mēnesi redzama, kad slēdz mēnesi
man uz rokas iedots tikai lēmums, tā kopija, ko man priekšniekam vēl jāpaprasa?
nolēma:
1. Reģistrēt dibināšanas dokumentu statūtu grozījumus,
2. Izdarīt ierakstu komercreģistrā:
"Pamatkapitāls parakstītais: 76000LVL, apmaksātais 76000LVL"
Izmaiņas amatpersonu sastāvā:
un viss...
Andaz, jā es piekrītu, bet tad uz kāda pamata UR izdeva jauno lēmumu? Ja tas ir PRET likumu, tad UR to nedarītu!?
198.pants. Pamatkapitāla palielināšanas noteikumi
(1) Ar lēmumu par pamatkapitāla palielināšanu apstiprina pamatkapitāla palielināšanas noteikumus, kuros norāda:
1) pamatkapitāla palielināšanas veidu;
2) palielinātā pamatkapitāla lielumu un apmēru, par kādu tas palielināts;
3) jauno daļu skaitu;
4) daļas nominālvērtību;
5) daļas cenu, ja ir noteikts daļas uzcenojums;
6) daļu apmaksas veidu;
7) termiņu, kādā trešās personas iesniedz pieteikumus daļu iegūšanai, ja pamatkapitāls tiek palielināts, uzņemot jaunus dalībniekus;
Tas viss Jums jāzin, prasiet tad dalībnieku protokolu ko iesniedza UR.
jauno daļu apmaksas termiņu ar tādu aprēķinu, lai jaunā daļa būtu pilnīgi apmaksāta ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no dienas, kad pieņemts lēmums par pamatkapitāla palielināšanu;
9) termiņu, no kura jaunās daļas dod tiesības uz dividendi;
10) citus noteikumus, kas nav pretrunā ar likumu.
Ilma, paldies, bet ko man dod ši informācija? 1 kapitāla daļa ir 1 LVL, to es redzu, valdi redzu, daļas redzu-76000, PK palielināšanas veids-bilances dati uz oktobra beigam, man tā ka viss ir 2 lapiņās...
Paskaidrojiet, lūdzu, es kaut ko nesaprotu tagad...
UR jau nepārbauda jūsu peļņu, pašiem jāzin ar ko var vai nevar palielināt.Tgad kad nobeigsies gads sarēķināsiet peļņu, neņemot vērā nekādu palielinājumu, aprēķināsiet UIN no visas peļņas pēc UIN dekl. kā pienākas, noņemsiet to no peļņas, tad redzēs kāda peļņa paliks, ja nepietiks tā summa ko palielinājāt jāgaida būs vēl citu gadu peļņa. Murgs:-D
ko man darīt ar šo peļņu, kuru ielika jau PK?Jau to izdarīja un ko tagad darīt?Korekcijas UIN vajadzībam? Vai neko nevajag?
paļņas pietiks, katru mēnesi aug, bet, jā, murgs kaut kāds...prikešnieks baigas gudrinieks, prasa kaut ko nepaskaidrojot, pēc tam atnes dokumentus un dari ko vēlies
Jārēķina peļņa it kā nekas nebūtu palielināts par visu gadu, jāaprēķina UIN pēc daklarācijas, to noņems no peļņas, tad redzēs vai tā peļņa segs jūsu PK palielinājumu, ja segs labi, ja nesegs nu neko nepadarīsi kas izdarīts izdarīts, gaidiet nākošo gadu peļņu8-)
jā, Ilma, paldies, es jau tā arī izdomāju, pēc gada rezultāta samaksāšu visu godīgi neņemot vērā šo palielinājumu. ka fiziski to izdarīt vēl neizgudroju....
Закрыть
Краткое описание нарушения