Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Peļņas sadale - 8710? Lūdzu padomu К списку тем
Peļņas sadale - 8710? Lūdzu padomu
Labdien cien. Kolēģi!
Man ir jautājums.Kā uzskaitīt peļņu, kuru gada lakā ielika pašu kapitāla papielināšanā?
Lieta ir tāda, ka uzņēmums strādā ar peļņu un īpašnieks nolēma palielināt uz iepriekšēja gada paļņas un šī gada paļņas rēķina pašu kapitālu. Mani mulsina tas fakts, ka no šī gada paļņas mēs vēl nesamaksājam UIN 15%, es veicu grāmatojumu: D8710 Peļņas sadale K 3110, kas, manuprāt, nav sevišķi korekti, o samazina apliekamo peļņu uz šo gadu, bet tas ir vienīgais ko atradu J.Benzesgrāmatā.
Ar šo saskaros pirmo reizi līdz ar to, lūdzu, palīdziet ar padomu, vai pareizi iegrāmatoju, ja nepareizi, tad kāds grāmatojums un kā ar apliekamo peļņu?Vai UIN deklāracijai nevajag daļu peļņas, kura pārnesta šī gada laikā koriģēt?
UR lēmums ir, viss ir legāli, visas nodevas par PK palielināšanu samaksāti.
Paldies jau iepriekš
Ответы (91)
Nu ja pietiks, tad labi visu sagrāmatosiet un būs OK.
Kas tur ko fiziski neizdarīt, PK palielinājums jau neietekmēs nekādi jūsu tekošā gada peļņas ūn nodokļu aprēķinu, kur jādara viss kā parasti um tad tikai beigās jāpārgrāmato nesadalītā peļņa uz PK.
es varak parēķināju, ustaisīju PZA par 11 mēnešiem, iepriekšēja gada pēļņa mums plus par šo gadu 50 tūkstoši, vēl ieguldīkims naudā uz PK no otra īpašnieka, kurš pievienojas (76000LVL otra īpašnieka naudas ieguldījums 23tūkst. LVL)tā ka pieviek un vēl paliks....10-15 tūkstoši
Tad labi, tikai ja otrs īpašnieks + vēl ieguldīja naudā, tad viņa PK daļai tagad jābūt lielākai par pirmā dalībnieka daļu ja vien iepriekš nav bijusi mazāka par pirmā īpašnieka daļu, jo peļņa dalās uz dalībniekiem proporcionāli viņu ieguldījumam.
Ilma, paldies par padomu un diskusiju, sapratu, ka parezi domāju, aprēķināšu visu ka parasti un beigas aprēķināšu nesadalītu peļņu. Bet šī nesadalīta peļņa...Gada pārskatā man jau staves ar lielāku PK vai kā?Kāda brīdi tad parādīt PK palielināšanu?UR lēmums man jau ir, un bilancē tā kā nevar būt mazāks...
nodokļu zinā UIN vajadzībām es paradīšu bez izmaiņam, bet ko radīt bilancē?
Bilanci nodosiet par gadu un tur jau viss izlīdzināsies.Iztaisīsiet grāmatojumu D 3410 K PK uz gada beigām.Neko citu jau nevarēs darit, lai saietu gali.
Ilma, sapratu, liels, liels paldies Jums...
У нас по Коммерческому закону уставной капитал можно пополнить либо деньгами,либо имущественным вкладом. Можно и кредитными обязательствами, но они подпадают под категорию имущественного вклада и в этом случае требуется оценка сертифицированного оценщика. Прибыль к какой из этих категории относится?
Альбиш, это из категории очевидное-невероятное
Прибыль относится. Сами пару лет увеличивали УК за счет прибыли.Может таксацияс период у нее другой,а не 31.12,?
bet nesadalīta peļņa vai tas nav nauda, kuru neizņēma valdes locekli dividendem. taču var ielikt uzņēmuma PK-ā nesadalītu peļņu, bet musu gadījumā, bija ieskaitīta nauda, ielikta iepriekšēja gada peļņa, kas ir ap 60tūkst un 16 tūkst paņemti no peļnas par šo gadu, jo gada peļņa uz šo brīdi pēc PZA datiem sastāda ap 50 tūkst. Jā varbūt tas nav korekti, jo paļņa nav sadalīta vēl, pasteidzas priekšnieks, bet nodokļus mēs samaksāsim godīgi un apspoguļosim tā ka vajag pēc likuma
jā, Avt, paldies, es zinu, ka attiecas.
Musu gadījumā nepareizi, ka pasteidzas priekšnieks, jo taksācijas periods arī ir 31.12. Es arī uzskatu, ka to nevarēja darīt, bet ko darīt ka izdarīja, tagad jāmeklē risinājumu, ko arī atradu ar Ilmas palīdzību.
Ka jau rakstīju aprēķināšu gada rezultātu neņemot vērā PK palielināšanu, sazaksāšim nodokļus un tad tikai uzradīšu D3410 K PK .
paldies visiem par palīdzību!
Правильное решение и 3410 правильно.
Прибыль никак не может относиться, прибыль принадлежит обществу, а уставной капитал может пополнить только его участник. Вот дивиденды пусть вносит, так сначала распределите эту прибыль на дивиденды. И уж тем более, не прибыль текущего года.
Правильное решение и 3410 правильно.
Абсолютно неправильное решение. Сначала распределите прибыль на двииденды, а потом уже ими пополняйте уставной капитал.
Albin, bet tur arī tā lieta, ka bija vienīgais.
Не пойдет только Нераспределенная прибыль в балансе и П/З расчет.Ну обьясните в пояснительной,раз так вышло.
Закрыть
Краткое описание нарушения