Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vidējā izpeļņa un tiesu prakse! К списку тем
Vidējā izpeļņa un tiesu prakse!
Lūdzu palīdziet!
Vai kaut kur varu iepazīties ar tiesu precedentiem par vidējās izpeļņas aprēķināšanu, kad darbinieks ir bijis ilgstoši uz "B" lapas. Izpildās gadījums, ka vidējā izpeļņa jārēķina no "par darbu sešos mēnešos pirms šā perioda". (DL 72.panta2.daļa).
Paldies!
Ответы (44)
Kas nebija pareizi aprēķināts?
Pajautājiet savam grāmatvedim!
Darba devējs aprēķinājis ātvaļinājuma kompensačiju no kaut kādas neizprotamas summas. Mēs esam iesnieguši tiesā prasību par lielākas summas izmaksu.
Lieta īsumā tāda - 2008.gadanovembrī darba ņēmējs saslimst - attiecīgi "A" lapa , pēc tam "B"lapa. "B" lapa turpinās līdz 03.06.2009. , darbā darba ņēmējs ir 04.06.2009., nostrādā šo dienu un tiek aprēķināta darba samaksa Ls 85,56. 05.06.2009. darba ņēmējam ir atkal "B" lapa (arodslimnieks). 2010.gada19.maijā darba ņēmējs pārtrauc darba attiecības.
Neizmantotās atvaļinājuma dienas ir 26,58. (par šīm dienām mums strīds nav). Darba devējs ir aprēķinājis atv.komp Ls 270,-.
Aivaram007
Ko lai es pajautāju savam grāmatvedim?
Es jautāju vai kādam no šeit forumā esošajiem gudrajiem prātiem ir zināma tiesu prakse, lai varu iepazīties.
Bet Jūs gribējāt 85,56 x 26,58 = 2274,18
Jā , gribēju un gribu ar!
Vienā no pēdējiem e-semināriem 02.12.10. Maija Grebenko stāstīja par vidējās izpeļņas aprēķināšanu un laikam arī minēja par esošo tiesu praksi. Tad arī tagad man šis jautājums ir aktualizējies un gribētos iepazītie sar tiesu praksi šajā jautājumā.
Если у работника была зарплата около 2000 латов, то почему бы и не быть такому большому среднему за 1 день (85,56 ).
Если же нет, то, возможно, прав работодатель.
Piekrītu. Te jāskatās kāds bija darba līgums, kāda bija tur atrunāta alga u.c.
Jā darba alga, kad viņš strādāja bija tie Ls 2 000. Arī "B" lapa viņam tika aprēķināta ap Ls 1600 mēnesī. Tā viņam arī bija faktiskā dienas darba samaksa.
Nu un ko saka darba devējs - kāpēc tik maza summa.
Un vispār, ja DL nosaka kārtību, tad kur šeit varētu būt iebildumu pret manu aprēķinu - ap Ls 2 000,-?:-D
Es te sēžu un rokos pa
at.gov.lvmājas lapu. Ja kaut ko atradīšu, padalīšos!:-/
Nez vai tur kas būs, kā nosaka DL tā arī ir;-)
Jā, es jau saprotu, bet tiesu prakse priekš tiesneša ir kā medus maize - pašam vairs nav jāiedziļinās. Bet man ta tiesā būs jāpierāda, ka tas ,ko nosaka DL ir tas, ko nosaka DL.:-O
Savam grāmatvedim pajautājiet, kāpēc aprēķināja tā kā aprēķināja.
Ar tiesu praksi (ja ir izdota grāmatā) var iepazīties bibliotēkā.
Vai arī tiesu mājas lapā i-netā, ja vien prot atrast attiecīgas lietas.
Jāmeklē, ja interesē. Ko gan citu.
Savam grāmatvedim pajautājiet, kāpēc aprēķināja tā kā aprēķināja.
--------------------------
Наверно бух посчитала как положено. А шеф сказал - нефик. посчитать из минималки. Вот бух и насчитала.
Es neesmu zīlnieks, man vienalga kā tur kas ir.
Закрыть
Краткое описание нарушения