Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vidējā izpeļņa un tiesu prakse! К списку тем
Vidējā izpeļņa un tiesu prakse!
Lūdzu palīdziet!
Vai kaut kur varu iepazīties ar tiesu precedentiem par vidējās izpeļņas aprēķināšanu, kad darbinieks ir bijis ilgstoši uz "B" lapas. Izpildās gadījums, ka vidējā izpeļņa jārēķina no "par darbu sešos mēnešos pirms šā perioda". (DL 72.panta2.daļa).
Paldies!
Ответы (44)
Айвар. Дык сёдня четверг. Гадальный салон работает.
Kam работает, a kam не работает.
Jums jau visiem taisnība! Es esmu darba ņēmēja puses lietā. Tur jau tā lieta, ka sākotnēji, sākot risināt šo konfliktu, es sazvanījos ar darba devēja grāmatvedi un mēs bijām vienisprātis par šo lielo summu (tā kā nosaka DL). Pēc kāda laika , lasot pieņemto atlaišanas rīkojumu un aprēķināto atvaļinājuma pabalstu, redzu šo mazo summu. Tā kā droši vien priekšniecība lika grāmatvedei pārrēķināt.
Vai kādam ir bijusi darīšana ar tiesu kā lieciniekam par neizmaksātās algas piedziņu no darba devēja? Interesanti - ko varētu jautāt grāmatvedim kā lieciniekam?
Jautās - algu izmaksāj?
Grāmatvedis atbildēs - nē neizmaksāja.
Kamēr jūs neiesiet tiesā ar savu gadījumu, nebūs precidenta un tā arī neviens netiks pie "tiesas prakses".
Kā jūs nesaprotat, ka tas viss ir tikai un vienīgi jūsu rokās???
Nu pastāstīsiet tad kādi rezultāti:-)
Godīgi sakot - es savā uzņēmumā tādu darbinieku negribētu
Kas otram bedri rok - pats tajā dziļi iekrīt.
Интересно, а если бы самой так посчитали?
Nu nepienāks jau tam cilvēkam 2000 - skaiti kā gribi
Principa pēc jau var tiesāties.
Es tā nedarītu. Jo saprotu, kā kompensācija rēķinās. Gadu slimoji - par ko nauda?
AndaZ.
Kāpēc nepienākas 2000?
Tur jau tā lieta, ka lieta ir ļoti interesanta un varbūt ļoti reti sastopama.
Vienu dienu (8 stundas) viņš to 12 mēnešu laikā bija darbā un darba devējs aprēķināja (pierādījums VID soc. ziņojums, darba algu aprēķina lapiņas) 85,56 Ls. Neizmantotās atvaļinājuma dienas 26,58 (par tām mēs nestrīdamies). Kopā sanāk 2274,18 Ls. Vidējā darba alga pirms lielās slimošanas bija ~ 1800,- Ls.
Biju tiesā - bija strīdi, bija domu apmaiņas un vis kas cits:-/ .
Spriedums būs 27.decembrī - tā kā padalīšos.:-O
Nekas Jums tur nesanāks.
Jāpiemēro darba līdzdalības koeficients.
Tiesu praksi visu nezinu, bat par šādiem pabalstiem ir tikuši ierosināti kriminālprocesi - darba devējam par sliktu.
Es gan neapgalvoju, ka nesanāks. Ja darbiniekam noteikta alga 1800 Ls, tad to vienu dienu viņš strādājis pilnu un nez vai kādu līdzdalības koeficientu tur var sarāķināt.Bet pārējās dienas slimojis, kas līdzdalības koeficientu neietekmē.;-)
Citēju: Vienu dienu (8 stundas) viņš to 12 mēnešu laikā bija darbā...
Apstājieties pie šī teikuma, lūdzu!
Darbā viņš nebija slimības dēļ, kas nekādi neietekmē vidējās izpeļņas aprēķinu;-)
Tiesu praksi visu nezinu, bat par šādiem pabalstiem ir tikuši ierosināti kriminālprocesi - darba devējam par sliktu.
Es jau ta cīnos par darba ņēmēju!
Es taču neteicu, ka darba ņēmējam par labu.
Par labu valstij, diemžēl. Vai paldies Dievam.
Закрыть
Краткое описание нарушения