Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Avanss vai nākamie periodi К списку тем

Avanss vai nākamie periodi
Labdien!

Zinu, ka par to ir runāts šajā forumā daudz, bet sakaidrība diemžēl nav:-( Piemēram, ja mēs samaksājam par pakalpojumu 2010.gadaoktobrī par pakalpojumu, ka notiks 2011.gadajanvārī, tad tas ir avanss (priekšapmaksa) konts 2190 vai tomēr nākamo perioda izdevumi 2410. Forumā runā, ka gan vienā, gan otrā gadījumā rēķinu iegrāmato un uzskaita tikai pie apmaksas, tad kāda šiem kontu lietošanai ir atšķirība? Es kontu 2190 (avansa maksājums) pielietoju tad, kad tiešām ir saņemts avansa vai priekšapmaksas rēķins un grāmatoju tikai pie apmaksas, bet kontu 2410 (nākamo periodu izdevumi) lietoju, piemēram, kad saņemu rēķinu par OCTA apdrošināšanu, tad to uzreiz iegrāmatoju D 2410 - K 5310, lai būtu uzskaite, jo man jau šī polise šā kā tā būs jāapmaksā (tā jau ir uztaisīta) un ik mēnesi attiecīgu summu norakstu uz izdevumiem D 776... - K 2410.

Likumus un normatīvos aktus saistībā ar šo jau esmu izlasījusi, bet skaidrība nav!!!

Lūdzu palīdziet tikt skaidrībā!:-)
Dadzis9
Dadzis9 30.12.2010 15:31
25 сообщений на сайте

Ответы (2)

2410, ka notiks 2011.gadajanvārī

делаю Д 2410 К 2620
Luiza
Luiza 30.12.2010 16:19
7705 сообщений на сайте
2190 - avansa maksājums par apgrozāmajiem līdzekļiem

2410 - veiktā samaksa par par pakapojumu, kas tiks saņems nākošajā periodā

Kaut vai Jūs pati drīkstat izvēlēties ko un kur grāmatot.
Mu-maija
Mu-maija 31.12.2010 18:14
15888 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.