Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pašnodarbinātais - MUN maksātājs К списку тем
Pašnodarbinātais - MUN maksātājs
Sveiki!
Piereģistrējos kā pašnodarbinātais un MUN maksātājs (EDS arī ir pieslēgts).
Tagad paliek aktuāls jautājums - kādas atskaites un cik bieži ir jānodod VIDā caur EDS? Un nodokļi, cik es saprotu, ir jāmaksā reizi ceturksnī - 9% no ieņēmumiem?
Paldies
Ответы (26)
Ejiet
www.vid.gov.lvpie MUN būs gan likums gan metodiskie noradijumi gan visas veidlapas uc. aprakstīts. Ja tad kas nav skaidrs, jautājiet konkrēti. Pagaidām jā reizi ceturksnī un 9%.
ok
Tad pirmais jautājums - saimnieciskās darbības veikšanai piereģsitrēju atsevišķu bankas kontu, reizi mēnesī man būs pašam sev jāizmaksā alga uz citu kontu un uzskaites žurnālā to attēlot kā algas izmaksa? Bet pašnodarbinātais itkā nesaņem algu...
теперь будете
то есть реально получается, что самозанятый сам себе выплачивает зарплату с одного счета на другой?
Считаю,что совсем не обязательно reizi mēnesī man būs pašam sev jāizmaksā alga uz citu kontu ...
Наташа, но раз в квартал считаю убирать деньги надо, из осторожности
а выплачивать или снимать со счета дело десятое
Un tā neskaitīsies nekāda alga, bet personīgi izņemti līdzekļi.Tie neskaitās kā saimnieciskās darbības izdevumi.T.i ka bija līdz šim tā ir, tikai no peronīgi izņemtiem līdzekļiem no samaksatajiem MNU 9% uzskaitisies VSAOI un IIN.
Ja neņemsiet personīgām vajadzībām katru mēnesi, tad mēnesī kad nav nekas izņemts jarāda ka alga =0 un tad jāuzmanās, ka neiznak kādā menesī izņemts vairāk par 500.
Paldies, Ilma.
Un vai var izņemt Ls 500? Vai arī Ls 500 - 9% ?
Kā likumā rakstīts tā arī ir - 500. Nekādi -9%.Tam te nav nekāds sakars.
Tātad sanāk, ka mēnesī maksimālais ienākums var būt Ls 549.45, nu kuriem Ls 49.45 tiks nomaksāti nodokļos un Ls 500 izņemt?
Nu bet Jums taču var būt arī saimnieciskie izdevumi. Tātad 500 + saimnieciskie izdevumi= var būt ieņēmumi.Var arī neizņemt, atstāt atlikumā, izņemt kad ir mazāki ieņemumi un lielāki izdevumi. Jāskatās.
Id_d - dariet darbu, ko mākat, bet priekš grāmatvedības noalgojiet profesionālu grāmatvedi. Mazāk kreņķu!
Andaz, apjoms netiek plānots tik liels, lai algotu grāmatvedi. Izdevīgāk iemācīties darīt pašam

Kā arī zināšanu nekad nevar būt par daudz.
Kapec atkal iesakat algot gramatvedi nevis intereseties par neskaidriem jautajumiem,man atkal rodas jautajums,kam sis forums....nekad nedrikst pajautat kaut ko 2x vai biezi vien vispar nevar jautat,jo viss tacu ir rakstits likumaa:(
Paldies protams tiem,kas tomer censas palidzet un atbild.Ilmabiezhi palidz un aizrada varbut tiesam uz reala pamata,bet citiem taa ir vienigaa atbilde-lasiet likumu vai algojiet gramatvedi:)
Ja redzams, ka cilvēks uzdod elementārus jautājumus kurus viegli atrast un galvenais saprast likumā, tad rodas jautājums - kāpēc cilvēks to nedara. Un to ka katram jānodarbojas ar savu lietu ko mācījies tam vajadzētu būt tāpat skaidram. Bet daži iedomājas ka grāmatvedis tā nav nekāda profesija un pats visu zinās labāk vai arī tas ir tok vienkārši ka mācīties nav vērts. Tas reizēm besī.
Taadaa zinaa es pilnigi piekriitu, Ilma:) Bet mani pasu dazreiz aizvaino tie uzbraucieni,jo es esmu gramatvede,bet ne ar lielu pieredzi,ir pieredze konkretaa jomaa,un ir lietas ar kuram vel es vai kads cits nav saskaries un tad tie jautajumi medz but mulkiigi.Betpa lielam piekriitu,likums jalasa,noteikumi arii,jamaacas,bet ja nesaprot....tad japrasa:)
Es grāmatvedību mācījos LVU 4 gadus
pēc tam katru gadu kursos, kā arī pabeidzu koledžu (2 gadi)
.....
karogs rokās un mācīties
Tikai līdz tam laikam, kamēr iemācīsieties, noalgojiet grāmatvedi!
Jāsaka, ka dažreiz likums uzrakstīts tā, ka pat 3x izlasot nav iespējams saprast jēgu.
Piemēram - jaunais veids, kā VID piemēro skaidras naudas lietošanu ierobežojošo normu. Vai arī tas, ka noteikumos par PVN deklarāciju nav pieminēts, kur jāatspoguļo 80% no "vietējā" priekšnodokļa par auto izdevumiem (ja jau pat Cleo bija sapratusi, ka tas jāliek 64.rindā) utt.
Gadījums ar pašnodarbinātā MUN "algu" arī ir viens no tiem, kur mēs tikai pēc dažiem gadiem sagaidīsim VID auditus par 2010.gaduun varēsim brīnīties.
Закрыть
Краткое описание нарушения