Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatvedība vienk. ier. sistēmā un drošības maksa par dzīv. izīrēšanu К списку тем
Grāmatvedība vienk. ier. sistēmā un drošības maksa par dzīv. izīrēšanu
Ceru uz Jūsu palīdzību. Esmu reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicējs (izīrēju dzīvokli) un kārtoju grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā.
Kad izīrēju dzīvokli, ar īrnieku parakstu dzīvokļa īres līgumu, kurā paredzēts, ka viņš man maksā drošības maksu (ko es viņam pārskaitu atpakaļ, kad beidzas līgums) un īri par pirmo mēnesi.
Piemēram - sāku izīrēt dzīvokli februārī. Man īrnieks samaksā 100 Ls drošības naudu un 100 Ls īres maksu par pirmo mēnesi. Saimnieiciskās darbības žurnālā es abus ierakstu kā ieņēmumus februārī vai tā drošības maksa ir kaut kā jāfiksē citādāk (kā jau minēju, balstoties uz līgumu, es viņu pārskaitīšu atpakaļ īrniekam pēc gada, ja viss ok). Piebildīšu ka līgums tiek slēgts uz gadu.
Paldies!
Ответы (28)
Ierakstiet pie ieņēmumiem - summas kas neattiecas uz IIN aprēķināšanu.
Jebkurā gadījumā Jūs esat super cilvēks. Ar to mums visiem būtu jāsāk,ar sev tuvākās vides sakārtošanu.Pelēkas ekonomikas izskaušana.
Bet attiecībā uz tiešo jautājumu man nav atbildes. Tā būtu neaizskarama un citu ieņēmumu gūšanai neizmantojama nauda. Jo nevar zināt, kurā brīdi būs jāatmaksā, Jūsu gadījumā ir zināms- tas ir gada beigās, bet ne kalendārā. Parasti šo drošības naudu izmanto pēdējā mēneša īres nomaksai.
Ilma!
Sanāk, ka tad, kad to naudu atgriezīšu īrniekam pēc gada tie man būs atkal izdevumi, kas neaatiecas uz samn. darbības veikšanu. Vai ne?
Tas izklausās diezgan loģiski
Atvainojos - tie būs izdevumi, kas neattiecas uz IIN aprēķināšanu...
Jā tā tam vajadzētu būt - izdevumi nesasitīti ar IIN aprēķināšanu. Divkāršā ierakstā tas būtu speciāls konts - šeit dod Dievs neaizmirst. Nu bet Jums jau ir Līgums kur tas viss rakstīts un tas atgādinās neaizmirst.:-)
Es biju šādas drošības maksas maksātājs un kad jautāju VID par fiziskām personām izmaksātām summām atbilde bija, ka nekas nav jāparāda, tātad viss pareizi, šī summa neskar IIN.
Jautājums:
Ar kādu kodu paziņojumā jānorāda izmaksātā drošības nauda, kas izmaksāta saskaņā ar līgumu par telpu nomu un tiks atmaksāta beidzoties nomas termiņam.
Atbilde:
Informāciju par drošības naudu nav jāiesniedz, jo drošības nauda tiek atmaksāta atpakaļ.
Atbildei ir informatīvs raksturs.
A kas notiek, ja šī summa galā tiek ieskaitīta pēdējā mēneša īres maksas segšanai? Kur un kā viņa tādā gadījumā parādās?
Tātad viņa reāli netiek atmaksāta....
"Pēdējais mēnesis" var būt arī gada vidū, tad arī tā kļūst par kārtējā mēneša īres maksājumu un pārliekas citā ailītē kā ieņēmumi.
Tad sanāk ka tad, kad reāli man to ieskaita, es atzīmēju kā ieņēmumi, kas nav attiecināmi uz IIN aprēķināšanu, bet tad, kad reāli tas kļūst par mēnēša maksājumu, es atzīmēju kā ieņēmumus no saimn. darb-bas? Tas nozīmē, ka šādā gadījumā žurnālā pie ieņēmumiem tas parādās reizes tikai 1 reizi kā neattiecināms un 1 reizi kā attiecināms????
bet tad, kad reāli tas kļūst par mēnēša maksājumu, es atzīmēju kā ieņēmumus no saimn. darb-bas
un vienlaikus ierakstat drošības naudu kā izdevumus, kas nav attiecināmi uz IIN aprēķināšanu. Kopā vajadzētu sanākt, lai drošības nauda ir bijusi gan ieņēmumos gan izdevumos.
Tagad viss liekas skaidrs
Precizēšanai piemērs - piem. man drošības naudu 100 Ls iemaksā februārī. Es viņu ierakstu žurnālā kā ien., kas nav attiecināmi uz IIN.
Novembrī īrnieks nolemj iet prom - tad es šos 100 Ls nov-brī ierakstu izdevumos, kas nav attiecināmi uz IIN aprēķināšanu un nākamajā ailītei kā 100 Ls saņemta īres maksa (kas patiesībā ir tā drošības maksa par pēdējo mēnesi).
Pareizi?
Var rakstīt katru ierakstu savā rindā, tikai pie Darījuma apraksta ierakstiet kas ir kas.
Teresa
ziņojumu: 13 16.02.2011 13:54
Precizēšanai piemērs - piem. man drošības naudu 100 Ls iemaksā februārī. Es viņu ierakstu žurnālā kā ien., kas nav attiecināmi uz IIN.
Novembrī īrnieks nolemj iet prom - tad es šos 100 Ls nov-brī ierakstu izdevumos, kas nav attiecināmi uz IIN aprēķināšanu un nākamajā ailītei kā 100 Ls saņemta īres maksa (kas patiesībā ir tā drošības maksa par pēdējo mēnesi).
Pareizi?
Nē,nepareizi !
Līgumā skaidri vajag būt aprunātam, ka tāds 100 lati. Vai drošības nauda, vai nomas apmaksa ( avanss) pēdējā mēneša laikā.Ja drošības nauda, tad tie ir ieņēmumi/izdevumi kas nav attiecināmi uz IIN. Ja tas ir avanss, tad tas ir viennozīmīgi ienemumi.Turklāt tā mēneša ienēmumi, kad nauda ir saņemta.
Giza, nejauciet galvu, drošības nauda nav nekāds avanss un visā tēmā avanss vispār nebija pieminēts.
Zinme,izlasiet uzmanīgi - Līgumā skaidri vajag būt aprunātam, ka tāds 100 lati. Vai drošības nauda, vai nomas apmaksa ( avanss)...:-P
Lasiet jautājumu
Kad izīrēju dzīvokli, ar īrnieku parakstu dzīvokļa īres līgumu, kurā paredzēts, ka viņš man maksā drošības maksu (ko es viņam pārskaitu atpakaļ, kad beidzas līgums) un īri par pirmo mēnesi.
Jautājumā taču skaidri uzrakstīts -drošības naudu līguma sākumā iemaksā un beigās to atmaksā, šajā gadījumā ieskaita kā maksu par pēdējo mēnesi, jo līgums tiek pārtraukts ātrāk un nav runas par kaut kādu "vai avansu".
Starp citu, lietotāju failos(diemžēl neatceros kam konkrēti) ir ļoti labs žurnāls ar visiem aprēķiniem tikai jāsamaina jaunās likmes.
Lasiet tālāk:
Pareizi?
nepareizi !
Неправильно, на мой взгляд, то, что если это drošības nauda, то она не должна идти в зачет оплаты, иначе это получается аванс.
Закрыть
Краткое описание нарушения