Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Grāmatvedība vienk. ier. sistēmā un drošības maksa par dzīv. izīrēšanu К списку тем

Grāmatvedība vienk. ier. sistēmā un drošības maksa par dzīv. izīrēšanu
Ceru uz Jūsu palīdzību. Esmu reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicējs (izīrēju dzīvokli) un kārtoju grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā.

Kad izīrēju dzīvokli, ar īrnieku parakstu dzīvokļa īres līgumu, kurā paredzēts, ka viņš man maksā drošības maksu (ko es viņam pārskaitu atpakaļ, kad beidzas līgums) un īri par pirmo mēnesi.

Piemēram - sāku izīrēt dzīvokli februārī. Man īrnieks samaksā 100 Ls drošības naudu un 100 Ls īres maksu par pirmo mēnesi. Saimnieiciskās darbības žurnālā es abus ierakstu kā ieņēmumus februārī vai tā drošības maksa ir kaut kā jāfiksē citādāk (kā jau minēju, balstoties uz līgumu, es viņu pārskaitīšu atpakaļ īrniekam pēc gada, ja viss ok). Piebildīšu ka līgums tiek slēgts uz gadu.

Paldies!
Teresa
Teresa 16.02.2011 08:43
23 сообщения на сайте

Ответы (28)

Nepareizi, ka februārī 100 lati - drošības nauda, bet novembrī tie paši 100 lati - nomu maksa par pēdējo mēnesi.
Giza
Giza 17.02.2011 10:50
6496 сообщений на сайте
Bet kā reālajā dzīvē notiek, īrniekam taču ir vienalga kā tiek nosaukta šī summa, viņš vienkārši novembrī nemaksā pēdējo īres maksu, bet šī iepriekš samaksātā summa tiek uzskatīta par novembra maksājumu.

Žurnālā februārī ieņēmumi 17 ailē 100 (drošības nauda), bet novembrī izdevumi 23 ailē 100 (drošības nauda) un 14 ailē 100 (ieņēmumi maksa par novembri).

Vai tad vajag dzenāt naudu caur banku?
Zinme
Zinme 17.02.2011 11:06
1190 сообщений на сайте
Īrniekam var būt vienalga, bet var būt ne vienalga - tā ir cita dziesma...

Bet grāmatvedību uzskaitei drošības nauda un avanss - tās ir divas lielas starpības.

Giza

Līgumā skaidri vajag būt aprunātam, ka tāds 100 lati. Vai drošības nauda, vai nomas apmaksa ( avanss) pēdējā mēneša laikā.Ja drošības nauda, tad tie ir ieņēmumi/izdevumi kas nav attiecināmi uz IIN. Ja tas ir avanss, tad tas ir viennozīmīgi ienemumi.Turklāt tā mēneša ienēmumi, kad nauda ir saņemta.
Giza
Giza 17.02.2011 11:16
6496 сообщений на сайте
Protams, tikai šajā gadījumā uz konkrētu piemēru par avansu vispār nebija runa.
Zinme
Zinme 17.02.2011 11:21
1190 сообщений на сайте
Žurnālā februārī ieņēmumi 17 ailē 100 (drošības nauda), bet novembrī izdevumi 23 ailē 100 (drošības nauda) un 14 ailē 100 (ieņēmumi maksa par novembri).

Vai tad vajag dzenāt naudu caur banku?

tad vajag dzenāt naudu caur banku vai caur kasi
Giza
Giza 17.02.2011 11:24
6496 сообщений на сайте
Tikai jautājums, kurš riskēs būt pirmais, īrnieks vai izīrētājs?:-<
Zinme
Zinme 17.02.2011 11:29
1190 сообщений на сайте
šajā gadījumā uz konkrētu piemēru par avansu un iet runa...;-)
Giza
Giza 17.02.2011 11:30
6496 сообщений на сайте
Tikai jautājums, kurš riskēs būt pirmais, īrnieks vai izīrētājs?

Nodokļiem, protams, izīrētājs...
Giza
Giza 17.02.2011 11:32
6496 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.