Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Vajag palīdzību - atbilde no VID К списку тем

Vajag palīdzību - atbilde no VID
Pirms mēneša uzdevu jautājumu VID par nodokļa uzskaiti, deklarēšanu un nomaksu valsts budžetā.

Ilgi gaidīju, tagad saņēmu šādu atbildi: "Sakarā ar to, ka Iesniedzēja iesniegumā izklāstītajā konkrētajā situācijā likumā par "Pievienotās vērtības nodokli" nav skaidri noteikta kārtība, kādā iesniedzējam ir jāiemaksā valsts budžetā pievienotās vērtības nodoklis..., VID ir nepieciešams Finanšu ministrijas viedoklis.

... informējam, ka uzziņas sniegšanas termiņš tiek pagarināts uz laiku ne ilgāku par četriem mēnešiem no iesnieguma saņemšanas dienas"

Sanāk, ka jāgaida vēl četri mēneši, nezinot kā pareizi rīkoties konkrētā situācijā. Bet, ja mums par šo neskaidro situāciju, uzliks soda naudu. Kas atbildēs par zaudējumiem?

Vai ir tiesisks pamats pieņemt šādu lēmumu? Jo Iesniegumu likumā teikts, ka iestāde, kas saņēmusi iesniegumu, ne vēlāk kā septiņu darbdienu laikā pēc attiecīgā iesnieguma saņemšanas pārsūta iesniegumu kompetentajai iestādei un informē par to privātpersonu.
Rasule2
Rasule2 27.02.2011 10:39
240 сообщений на сайте

Ответы (2)

Jāieskatās Administratīvā procesa likumā, sākot no 98. panta par uzziņas pieprasījumu
Ambera
Ambera 27.02.2011 11:26
21759 сообщений на сайте
Вы будете отвечать. Справка о правах - это не руководство к действию, а индульгенция на случай, если вам СГД даст неверный ответ. Вы можете действовать как считаете нужным, а после получения ответа пересдать декларацию и пересчитать налог.
Maija
Maija 27.02.2011 13:01
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.