Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Elektriķis un autoratlīdzība К списку тем
Elektriķis un autoratlīdzība
Labdien!
Vai kāds lūdzu var pateikt, ar elektriķi var slēgt autoratlīdzība līgumu?
Manā izpratnē tas neiet kopā, bet viņš saka, ka citas firmas ar viņu tādus slēdz.
Iepriekš jau paldies!
Ответы (29)
Manuprāt arī tas neiet kopā.;-)
Интересный вариант, а тот электрик не мог бы пояснить, что за конкретный авторский труд он создал, может, мы чего не понимаем?
Может перепутали с договором подряда.
А может он, как дизайнер, лампочками домики наряжает
а тот электрик не мог бы пояснить
------------------
уникальную электропроводку, например
Много лет работала с фирмами по электрике и первый раз такое слышу.Что-то он не понял.
Evitakl, bet kādu darbu viņš uzņēmas izpildīt?
Pilnīgi nopietni. Tā saucama декоративная подсветка ar projekta izstrādi pilnīgi var vilkt uz autoratlīdzības līgumu.
Pirmkārt, autoratlīdzības līgumu var slēgt tikai ar konkrētu profesiju pārstāvjiem (nu, tjipa, radošo - mākslinieki, arhitekti u.tml.).
Darba devējam ir izdevīgi tas, ka nav obligāti jāmaksā sociālās iemaksas; tiek maksāts tikai iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Un pirms tā aprēķināšanas vēl no bruto summas var atskaitīt nosacītus izdevumus (kaut kur 15-20%, tur ir speciāli MK noteikumi).
Kuros noteikumos, lūdzu, ir noteiktas tas profesijas?
Vecsaule, Jūsu komentārs ir paņemts no Delfi foruma. Nosauciet, lūdzu, uz kadiem MK noteikumiem tas ir balstīts.
Autortiesību likums
1.pants Likumā lietotie termini
Likumā ir lietoti šādi termini:
1) autors — fiziskā persona, kuras radošās darbības rezultātā radīts konkrētais darbs;
2) darbs — autora radošās darbības rezultāts literatūras, zinātnes vai mākslas jomā neatkarīgi no tā izpausmes veida, formas un vērtības;
Un ne ar kādiem noteikumiem nevar noteikt, kādas profesijas pārstāvji drīkst vai nedrīkst kļūt par "autoriem" un izveidot "darbu" autortiesību likuma izpratnē.
Autortiesību likuma 4. pants nosaka, ka autortiesību objekti var būt šādi autoru darbi.........
4.pants. Aizsargājamie darbi
Autortiesību objekts neatkarīgi no izpausmes formas un veida ir šādi autoru darbi:
7) lietišķās mākslas darbi, dekorācijas un scenogrāfijas darbi;
dizaina darbi;
12) citi autoru darbi.
Piemērs:
cilvēks, kura profesija ir elektriķis, uzņēmas:
> izrotāt Ziemassvētku eglīti,
t.sk nopirkt mantiņas, lampiņas, vadus u.t.t., izgatavot smukas lampiņu vītnes, izrotāt eglīti un izveidot eglītes dekoratīvo apgaismojumu ar dažādiem krāsainiem prožektoriem;
> izmantojot dažādas elektriskās ierīces, izrotāt kādu objektu pasākumam un pasākuma laikā nodrošināt kādu īpašu interesantu apgaismojumu;
> izveidot kāda objekta pastāvīgu dekoratīvo apgaismojumu pēc sava personīgi radīta projekta.
u.t.t.
dizaina darbi ir 8 ) punkts.
ģīmis tur nebija domāts
tad jau grāmatvedis arī var slēgt autorlīgumu. Kurš gan vēl radošāks par grāmatvedi? Un GP arī smuki izrotā.
It sevišķi par GP EDSā
Ir grāmatveži un ir grāmatveži.
Es GP taisu vadībai, nevis VIDam.
Un man IR noformēts, gan ar kontu izdrukām, gan grafikiem un diagrammām, iesiets glītos vākos. Man katru gadu tas ir kā diplomdarbs!
Un Jūs domājiet, ka esat vienīga, tāda apzīnīga
Nevajag tik slikti domāt par citiem, tikai sevi uzskatīt par Grāmatvedi un citus uzskatīt par "grāmatvežiem". Jūs tak par tiem citiem īsti neko nezinat.
Es jau arī nesaku, ka visi ir fui, tik es tā labā.
Tikai izteicu savas domas
Manām draudzenēm visām GP ir kā grāmatas.
Personīgi man smiekli nenāk par to, ko es daru vadībai, jo tas ir nopietns darbs un nopietna informācija un tas analīze.
Personīgi man smiekli nāk исключительно par to, ko, brīžiem, mums pieprasa VID
Izstāstīšu gadījumu ar VID - pie manas draudzenes bija pārbaude, kasījās un kasījās- tas nav labi un šis nepatīk un to nesaprot un kāpēc tā, nevis šitā... Vienā brīdī VID dāma uzšņāc: likumā ir teikts,ka trešai personai ir jāsaprot.. Uz ko mana draudzene (jau nokaitināta līdz baltām pelītēm) atcirta - likumā ir teikts kompetentai trešai personai!
VIDs neko vairs nav iebildis, ka nesprot grāmatvedības ierakstos
Закрыть
Краткое описание нарушения