Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Summētais darba laiks un "cietā" alga К списку тем
Summētais darba laiks un "cietā" alga
Es pareizi saprotu, ka ja darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks ar darba algu (piemēram) 200 lati mēnesī un darba laika uzskaites periodu kalendārais ceturksnis (3 mēneši), tad:
janvārī nostrādā 200 stundas - alga ir 200 lati
februārī nostrādā 50 stundas - alga ir 200 lati
martā nostrādā 200 stundas - alga ir 200 lati
Pareizi?
Ответы (22)
Man liekas, ja nostrādā 200 stundas - alga ir 200 lati - tas ir par maz.
It kā pareizi.....bet! Parasti, darbiniekam, kurš ir pieņemts darbā ar summētu DA, ir stundas tarifa likme, neviss "cietā" alga. Priekš kam viņam likt to summēto, ja viņš tik un tā saņems savus 200Ls??
Un kā tad Jūs rēķināsiet virsstundas, ja būs pārstrādāts normālais darba laiks?
А сверхурочные "некоторые" придумали платить так: вычисляют для этого среднечасовую для конкретного месяца - оклад из трудового договора делят на количество часов по норме (для нормального рабочего времени).
Es uzskatu, ja uzskaites periods ir 3 mēneši, piem. sāka strādāt 01.02.2011. - nomālais darba laiks februārī -160 st, martā - 184 st, aprīlī - 151 st, ja šajos 3 mēnešos kopējais nostrādātais laiks nepārsniedz 495 st, tad nav virsstundu.
140.pantā (4.punktā) Darbs, kuru darbinieks veic virs pārskata periodā noteiktā normālā darba laika, uzskatāms par virsstundu darbu.
Ievērojot 140.panta3.punktu - Summētā darba laika ietvaros jebkurā gadījumā aizliegts nodarbināt darbinieku ilgāk par 24 stundām pēc kārtas un 56 stundām nedēļā.
Atkal kaut kas jauns algu aprēķinos!
Virsstundas attiecas ne tikai uz summētā darba laika aprēķinu! Tas ir viens.
Otrs. Kāpēc darbinieks februārī nostrādāja tikai 50 stundas? Ja dīkstāve - tad jārēķina vidējā izpeļņa par dīkstāves laiku (tātad - nebūs 200). Ja neatnāca uz darbiu, tāpēc, ka negribēja - arī nebūs 200.
Paga, virsstundu šeit nav vispār. Jo vairāk par 56 stundām nedēļā nestrādā un uzskaites periods ir trīs mēneši - tātad virsstundas būtu virs 495 stundām (šajā piemērā ir tikai 450).
50 stundas nostrādāja tāpēc, ka tāds grafiks. Vienu mēnesi darba ir vairāk, otru mazāk. Tāpēc jau ir summētais darba laiks.
Es zinu, ka parasti liek stundas likmi, bet diemžēl es neesmu vadītājs uzņēmumā un šādus lēmumus nepieņemu. Ja vadītājs grib būt "labais" un grib, lai darbinieks katru mēnesi saņem vienādu naudiņu (un šeit 200 lati bija tikai piemērs - alga ir stipri virs minimālās), tad diemžēl grāmatvedim ir jākuļās un jāmēģina kā to uzskaitīt (nosaukt kaut kādas izmaksas par "prēmijām" atkrīt šajā gadījumā).
Summētam darba laikam NEDRĪKST būs "cietās" algas!
Andaz - un kur tad tas ir rakstīts (likumu un pantu gribētos zināt)?
Sākumā jāsaprot, kas ir darba laiks un kas - darba samaksa.
Darba likumā tas ir aprakstīts.
www.***censored*** - lasiet http://www.***censored***/lat/meklet?q=darba+samaksa&match=on
Susurs! Nu ja vadība grib "lai darbinieks katru mēnesi saņem vienādu naudiņu", tad kāda problēma....ierakstat Darba līgumā, ka darbinieks ir pieņemts darbā ar "cieto" algu un miers!
Es nesaprotu...kāda tam visam ir jēga.
- nostrādā 200 stundas un miers?
-
Nuuuu....man kautkā liekas, ka Susurs tās stundas uzrakstija "от балды"....kā piemēru:-D
Mans IMHO:
Ja ir summētais darba laiks, tad nosaka stundas tarifa likmi.
Ja ir noteikta algas likme, tad darba līgumā nosaka cik stundas jāstrādā nedēļā (piem. 40 stundas)
Manam IMXO jau pilnīgi viens pīpis!
Man jautājums vai pie Summētā darba laika vispār var būt runa par Dīkstāvi? Mani (Datoroperators) uz šī pamata grib nodarbināt par apkopēju viņas atvaļinājuma laikā, jo man pašai samazināja slodzi? Vai tad tā drīkst? Nekādā iepriekšēja brīdinājuma vai rīkojuma nav bijis, vienkārši nolika priekšā grafiku, kurā pat nav norādīts, ka es strādāju apkopējas vietā un cik (stundas)! Man tas liekas ļoti negodīgi, un man šķiet, ka darba devēja atriebjas par to ka uzteicu darba līgumu!
Lūdzu, lūdzu kāds atbildiet!
Diwo
Ja neprotat izlasīt Darba likumu, Jūs no pirmās dienas vajadzēja nodarbināt tikai un vienīgi par apkopēju.
MVVNACFDV
Nepiekrītu, ka par apkopēju.Arī apkopējām ir darbs, kurš jāpārzina.Jāprot izlasīt un pielietot informācija uz tīrīšanas līdzekļu iepakojumiem.:-)
Закрыть
Краткое описание нарушения