Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN deklaracija pirmo reizi К списку тем
PVN deklaracija pirmo reizi
Sveiki,
Esmu uzsacis tikko maza biznesa gaitas, no gramatatvedibas neka daudz nesaprotu un naudina ari pagaidam nelauj algot gramatvedi.
Tatad ir nepieciesams iesniegt deklaraciju par 2.ceturksnilai nenokluditos varbut kads varetu uzmest savu skatijumu ka tas izskatas.
Ienākumi pa šo laiku 290.10ls
No tiem 93.00ls uz EKA skaidrā naudā.
Izdevumi 211.97
No tiem 39.65 ar PVN likmi 12%
Piebildei mazkapitala SIA, PVN maksatajs, busu pateicigs ja kads paradis pirmajai reizei ka tas izskatas:)
Ответы (99)
Ludmila, paldies! Būšu zināt.
Tas nozīmē, ka viņam soc.atskaitesjāiesniedz katru mēnesi, kā "parastam mirstīgam", ar visu URVN 25 sant.
Es ar sapratu, ka tik mazkapitāla SIA, ne MUN maksātājs
A PVN deklarācijas pielikumi kas ta tur? pie tādiem maziem cipariem nebūs neviena summa jāatšifrē. Ieraksta tik kopsummas darījumu ar un bez PVN
Tad jau redzēsim. Teorētiski tā ir - visi darījumi neatšifrējamie.
a mazkapitāla SIA ir tāda, kurai parakstītais PK mazāks par Komerclikumā noteikto, savukārt MUN maksātājs - ir reģistrēts par šī nodokļa maksātāju un nebūt mazkapitāla SIA.
To taču mala te bez savas jēgas, kas ir MUN maksātājs
Njā... ja jau gada pārskatu te var koletīvi sastādīt, tad tāds štrunts kā PVN deklarācija būs gatava 5 minūtēs!
Priekš kā grāmatvedi uzņēmumā, ja forums darbojas?:-/
Ticu, ka mala, bet es reti iedziļinos tajos jautājumos, kuri mani neskar.
Bet izrādās - mūžu dzīvo, mūžu mācies, tāpat par muļķi nomirsi.
MU ir MUN maksātājs - nodokļu maksājuma veids.
MU = mazkapitāla uzņēmums
MUN = mikrouzņēmuma maksātājs
man tā šķiet...
Mikrouzņēmums un SIA, kuras pamatkapitāls mazāks par Ls 2000 (mazkapitāla sabiedrība) nav divas dažādas komersanta formas.
Mikrouzņēmums nav atsevišķa komersanta forma, tas ir nodokļu maksātājs, kas maksā īpašu nodokli. Tā rakstīts UR.
Nu re, atkal viedokļi dalās.
Viens saka MU ir MUN maksātājs, otrs saka - var arī nebūt MUN maksātājs.
Tiec nu gudrs!
Nebiju slinks un palasījos likumā:
2.pants Mikrouzņēmuma tiesības izvēlēties maksāt mikrouzņēmumu nodokli
(1) Mikrouzņēmums ir tiesīgs izvēlēties maksāt mikrouzņēmumu nodokli, ja ievēroti šajā likumā noteiktie ierobežojumi.
Tas nozīmē, ka var arī nemaksāt. Vot, lūk, tā!
Klausiet Andu. Viņa pareizi saka
Vai izskatās, ka es neklausu Andu?
MU-maksājuma uzdevums
MU - mikro-uzņēmums.
.mu ir augšējā līmeņa domēns (ccTLD), kura paredzētais pielietojums ir saistīts ar Maurīciju.
Sveiki,
Atvainojos Aivaram ka nesanāca pieskriet, p.s biju ieracies darbos.
Neliels rezume: Biju pie vid konsultanta, palidzeja lidz galam aizpildit pvn deklaraciju, vel bija japievieno pielikums PVN 1.
Jautajuma par to vai man sevi japienem darba, tika sanemta negativa atbilde, jautajums kam tad ticet kam ne?
Velreiz saku neesmu MUN, esmu mazkapitala sia pvn maksatajs kuram nav nekadas atskiribas no parasta sia, iznemot to ka vienai fiziskai personai drikst but viens sads sia, ta dibinataji un dalibnieki ir vairak neka 5 personas un javeido obligatas rezerves katra gada beigas 25% ko jaieskaita pamatkapitala kamer sasniedz 2k, ar komerclikuma zinasanam viss kartiba!
Нуу,если Вам сказали,что не надо принимать себя на работу,то можете так и делать.Просто знаю,что ВИД присылал на фирму письмо,в котором просил дать объяснения,как на фирме ведётся хозяйственная деятельность,не имея ни одного работника.И от сказанного всегда легко отказаться
Jā, dīvains tas VID konsultants.
PVN 1.pielikumsbija jāaizpilda, bet kā ar 3.pielikumu- to nevajadzēja?
Un neticu arī par atbildi, ka uzņēmums var turpināt darboties bez algota darbaspēka.
Kaut ko tādu pirmo reizi dzirdu.
Закрыть
Краткое описание нарушения