Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN deklaracija pirmo reizi К списку тем
PVN deklaracija pirmo reizi
Sveiki,
Esmu uzsacis tikko maza biznesa gaitas, no gramatatvedibas neka daudz nesaprotu un naudina ari pagaidam nelauj algot gramatvedi.
Tatad ir nepieciesams iesniegt deklaraciju par 2.ceturksnilai nenokluditos varbut kads varetu uzmest savu skatijumu ka tas izskatas.
Ienākumi pa šo laiku 290.10ls
No tiem 93.00ls uz EKA skaidrā naudā.
Izdevumi 211.97
No tiem 39.65 ar PVN likmi 12%
Piebildei mazkapitala SIA, PVN maksatajs, busu pateicigs ja kads paradis pirmajai reizei ka tas izskatas:)
Ответы (99)
Jau kuro reizi saku - jo dziļāk mežā, jo resnāki partizāni.
Visticamāk, ka zēns nesaprata, ko viņam saka. Bet, dod Dievs, ka es kļūdos.
Par PVN - ja arī iesniedza PVN pārskatu bez PVN1 III.sadaļas - agri vai vēlu zvanīs no VID un šo pielikumu pieprasīs.
Varat neginat uzzvanit uz vid konsultativo talruni, zvaniju velreiz un parliecinajos par to pasu.
Express
Priekš kam man zvanīt, lai klausītos muļķības.
Es nedzirdēju Jūsu jautājumus, un nedzirdēju atbildes Jums.
Pieļauju, ka Jūs neprecīzi uzdevāt jautājumu, vai arī - neprecīzi saklausījāt atbildi.
Starp citu - Jūs esot bijis pie VID konsultanta, tagad izrādās - zvanījāt pa telefonu. Tas jau arī par kaut ko liecina.
Pec izlasita teksta es velreiz zvaniju lai parliecinatos, pie vid konsultanta jau biju pirmdien, starpcitu varetu pat sadu teleofna sarunu ierakstit, tad attiecigi ja butu problemas, butu ko likt prieksa.
Express
Problēmas sāksies tad, kad ieradīsies VID pārbaude. Nekādas telefona sarunas nepalīdzēs.
Būs pārbaudes akts, pēc tam Administratīvais protokols, kurā būs citēti visi atiecīgo likumu panti un MK noteikumu punkti.
Express - vai Jūs zobus arī pats sev un ģimenei labojat vai tomēr šo darbu uzticat speciālistam?
Kāpēc Jums šķiet, ka, ja mākas uz kalkulatora skaitīt, spēsiet tikt galā ar grāmatvedību bez jebkādas grāmatvediskās izglītības?
Es gan ticu, ka konsultantes tā atbildēja, jo, kas nu tur par dižo saimn. darbību - ieņēmumi tik 290 latu ceturksnī.
Rasule - kurā likumā ir definēta dižā un ne-dižā saimnieciskā darbība?
Cik man zināms, visi vispārīgie likumi vienādi attiecas uz visiem uzņēmumiem, kuri veic saimniecisko darbību. Gan uz dižiem, gan arī uz ne tik dižiem.
Šaubos, vai ir pareizi jaunam cilvēkam dot tādus "padomus".
Не пытайтесь убедить человека в своей правоте
У него есть своя голова на плечах,да пусть делает так,как ему СКАЗАЛИ.
Вот когда начнутся проблемы,и объяснения-а мне так сказали-не прокатят,тогда будет более понятно
Es jau neko necenšos - tikai izsaku savas domas.
Katrs dara tā, kā uzskata pats par pareizu, arī šis puisis. Kad "aplauzīsies", tad arī domās citādi.
Ja viņš pašlaik ir pārliecināts, ka viņam pilnīgi pietiek ar šo forumu un ar VID konsultāciju tālruni, tad viss kārtībā - netraucēsim viņam būt apmierinātam.
Aivar, PVN1 pielikums sastāv no 3 daļām I. (priekšnodoklis iekšzemē), II (priekšnodoklis ES), III (aprēķinātais PVN), tāpēc jau konsultants teica, ka jāaizpilda PVN1. Tajā ietilps gan priekšnodokļa atšifrējums, gan aprēķinātā PVN atšifrējums.
Grūti spriest - ko un kā jautāja, kā arī - ko un kā atbildēja.
Kā es nojaušu, puisim minimāls priekšstats par to visu.
Taču - lai mēģina, mēģināts nav zaudēts.
Tur nu gan Jums taisnība. Kad aplauzīsies, tad meklēs speciālistu.
Tieši tā arī jautāju, vai man nepieciešams pieņemt sevi darbā, ja esmu vienīgais uzņēmuma īpašnieks valdes loceklis, visu darbību uz doto brīdi veicu pats, apgrozījums neliels, atbilde bija negatīva, pārjautāju vai nekādu problēmu nebūs, atbilde nē!
Par grāmatvedību ir tiešām minimāls priekšstats, kā aivars saka, ir zināšanas pa juridisko tēmu tādēļ ir kaut neliela sasaiste unpamatus domāju ātri apgūšu. Kā jau teicu ar lielāko prieku samaksātu kādam kas to izdara, bet dotajā brīdī vienkārši nav ko. Nākamajā ceturksnī apgrozījums būs vismaz pāris reizes lielāks tad arī domāšu, par sevis darbā pieņemšanu arī daļēji nesaprotu vajadzību, ja tuvākajā laikā man jau būs viens oficiāls darbinieks.
Tā protams nav mana darīšana, bet forumā nevar apgūt grāmatvedības pamatus. Tāpēc jau šķiet, ka tiks pats galā, jo ir minimāls priekšstats par grāmatvedību.
Man arī ir minimāls priekšstats par medicīnu, bet es neņemos sevi operēt vai labot sev zobus.
Express
Es taču piedāvāju (kā kaimiņam) izstāstīt pašus pamatus, neprasot nekādu maksu.
Bet - ja nevajag, tad nevajag.
Cleo teiktais "Tāpēc jau šķiet, ka tiks pats galā, jo ir minimāls priekšstats par grāmatvedību" ir kā ar kulaku uz acs.
Ne katrs, kas māk divus ciparus saskaitīt, ir grāmatvedis.
Par grāmatvedi mācās gadiem!
Un ne jau forumā.
ну прикольно
все носятся,вокруг-уговаривают!!не пойму что это случилось,другой раз на конкретный вопрос ответить не хотят
,а тут такая забота-просто смех.Человек открыл ФИРМУ!!!должен подчиняться законам,изучать их.Фирму сразу сделал ПВН плательщиком!!!А вы тут "квохчите"Да-а,маразм крепчал.извините -ничего личного,тольло не кидайте в меня камнями:'(
Закрыть
Краткое описание нарушения