Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Отпуск К списку тем
Carlik 21.10.2011 12:13
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Ответы (47)
Advokāti saka, ka kompensācijā var izmaksāt 6 nedēļas.(4+2 par iepriekšējo gadu):-(
Japaina 21.10.2011 16:00
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Ja darba devējs nenodrošina ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanu, tam darba tiesisko attiecību izbeigšanas gadījumā ir jānes risks par kompensācijas izmaksu PAR VISU PERIODU, par kuru atvaļinājums nav izmantots.
http://www.at.gov.lv/files/docs/summaries/2005/Jautajumi_Darba_likums.doc
http://www.at.gov.lv/files/docs/summaries/2005/Jautajumi_Darba_likums.doc
Šī tēma nu jau ir kļuvusi veca kā pasaule.
Advokāti neizdod likumus, tas pirmkārt.
Otrkārt - jāskatās, kuru pusi advokāts pārstāv.
Ja darba devēju - runā vienu, ja darba ņēmēju - runā pretējo.
Es uzskatu, ka jāmaksā par visu periodu, neklausoties nekādos advokātos.
Advokāti neizdod likumus, tas pirmkārt.
Otrkārt - jāskatās, kuru pusi advokāts pārstāv.
Ja darba devēju - runā vienu, ja darba ņēmēju - runā pretējo.
Es uzskatu, ka jāmaksā par visu periodu, neklausoties nekādos advokātos.
А на что адвокат ссылается?
18.04.2011 raksts I-finanses
18.04.2011 raksts I-finanses
Japaina 21.10.2011 16:25
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Я согласна с Айваром,но разговорчики в строю про 6 недель слышу не первый раз,хочу бумажку поглядеть:-)
Nav izrauts no teksta: uzmanīgi lasām 149. pantu (par atvaļinajuma daļas pārcelšanu TIKAI uz nākošo gadu).
Šodien, lūk, ir šāda tiesu prakse: pēdējais gads un parceltās divas nedēļas.
Šodien, lūk, ir šāda tiesu prakse: pēdējais gads un parceltās divas nedēļas.
(3) В исключительных случаях, когда предоставление работнику ежегодного оплачиваемого отпуска в очередном году в полном объеме может неблагоприятно повлиять на обычный ход работы на предприятии, с письменного согласия работника допускается перенести часть отпуска на следующий год. В этом случае часть отпуска в очередном году не может быть короче двух непрерывных календарных недель. Перенесенную часть отпуска по возможности присоединяют к отпуску следующего года. Часть отпуска может быть перенесена только на один год.
(4) Нормы части третьей данной статьи не применяются в отношении лиц моложе 18 лет, беременных и женщин в послеродовой период, до достижения ребенком возраста одного года, а если женщина кормит ребенка грудью - то весь период кормления.
(4) Нормы части третьей данной статьи не применяются в отношении лиц моложе 18 лет, беременных и женщин в послеродовой период, до достижения ребенком возраста одного года, а если женщина кормит ребенка грудью - то весь период кормления.
Darbiniekam vajag aiziet pie arodārsta, pateikt, ka viņam ir veselības problēmas, iziet visādas pārbaudes un iesūdzēt darba devēju tiesā par sabojāto veselību, jo viņam nedeva atvaļinājumu.
Darba devējs visu darbinieka atlikušo mūžu maksās kompensāciju.
varbūt tomēr labāk iedot atvaļinājumu par iepriekšējiem periodiem?
Darba devējs visu darbinieka atlikušo mūžu maksās kompensāciju.
varbūt tomēr labāk iedot atvaļinājumu par iepriekšējiem periodiem?
Secinājums:neprasīji atvaļinājumu, vaino pats sevi.:-(
Japaina 21.10.2011 17:54
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Apmēram ta arī ir, bet, ja pieprasīsi, tad jārēķinās ar to, ka citi strādā un nepieprasa...
Secinajums:
Secinajums:
Lasiet DL - nekas darbiniekam nav jāprasa. DD jāpiešķir ikgadējais atvaļinājums saskaņā ar grafiku, ko izstrādā pats DD.
Угумс...можно хоть 10 графиков составлять, а если работник не желает идти в отпуск...силой ведь не выпихнешь...:'( Или не хочет брать непрерывных две недели, а выщипывает по одному, по два, по три дня....Это же ЕГО желание!
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть