Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kārtība dibinot uzņēmumu. К списку тем
Kārtība dibinot uzņēmumu.
Sveiki!
Sāksim ar to ka esmu pilnīgs iesācējs un maz saprotu no likumdošanas.
...
Tātad, esmu reģistrējis uzņēmumu. Tālāk jādodas uz VID reģistrēties kā nodokļu maksātājam.
1. Nav skaidrs, kādi dokumenti jāņem līdzi uz VID?
2. Kādi dokumenti jāņem līdzi uz banku, lai atvērtu uzņēmumam kontu?
3. Vai es varu griezties Rīgas VIDā, ja esmu reģistrējis uzņēmumu Valmierā? Juridiskā adrese ir Apes novadā. Protams uzņēmuma darbība notiks pamatā tikai Rīgā.
Un vēl jautājums - iesakiet kādu lētu grāmatvedi kurš ir gudrs mikrouzņēmuma grāmatvedībā, kurš arī labrāt sniedz konsultācijas nepaceļot grāmatvedības pakalpojumu izmaksas mēnesī. Pagaidām esmu saskāries ar ne visai zinošu kantori, kura dēļ jau sanāca veikt labojumus uzņēmumu reģistrēšanas dokumentos. Gribētos, lai ir viss bez kļūdām turpmāk.
Ответы (60)
Jā un kas ir ar čeku grāmatiņu? To izsniedz VIDs vai jāpēkr kādā biroja preču veikalā?
Čeku grāmatiņa jāpērk veikalā. Piereģistrēt var caur EDS.
Sveiki!
Pagaidām esmu saskāries ar ne visai zinošu kantori, kura dēļ jau sanāca veikt labojumus uzņēmumu reģistrēšanas dokumentos. Gribētos, lai ir viss bez kļūdām turpmāk.
Uzņēmuma reģistrēšana nav grāmatvedība. Un par reģistrēšanos bija jāiet pie jurista, nevis grāmatveža. Tāpēc grāmatvežu apvainošana ir nevietā.
Biju kantorī, kuri piedāvā juridiskus un grāmatvežu pakalpojumus un palīdz sakārtot dokumentus iesniegšanai. Vēl pārmetumi?
...
Tātad, esmu reģistrējis uzņēmumu. Tālāk jādodas uz VID reģistrēties kā nodokļu maksātājam.
1. Nav skaidrs, kādi dokumenti jāņem līdzi uz VID?
2. Kādi dokumenti jāņem līdzi uz banku, lai atvērtu uzņēmumam kontu?
3. Vai es varu griezties Rīgas VIDā, ja esmu reģistrējis uzņēmumu Valmierā? Juridiskā adrese ir Apes novadā. Protams uzņēmuma darbība notiks pamatā tikai Rīgā.
1. Uzņēmuma reģistrācijas apliecību, pase.
2.Uzņēmuma reģistrācijas apliecību, pase.
3.Vargriesties arī Rīga.
Par apkalpošanu vaām sarunāties. Jazin dokumentu skaiti. Rakstiet uz
ajk@unimail.lv Atbildēsu par cenam.
Uzņēmuma reģistrācijas apliecību =Komersanta reģistrācijas apliecību
Ta bija dom°āts.
2. un uz banku statūti nav jāņem līdzi?
Es nemu lēmumu no UR reģistra. Tur var redzēt. kas ir valde.
1. Pagaidu konts bankā - dibināšanas lēmums (līgums) + statūti + pase
2. UR - 4.veidlapa+ dibināšanas lēmums, Statūti, dokuments, kas apliecina pamatkapitāla iemaksu, valdes paziņojums par juridisko adresi, īpašnieka piekrišana izmantot nek.īpašumu kā jur.adresi(ja īpašnieks ir 3.persona)
3. Konts bankā - komersanta reģ.apliecība + pase
4. VID (EDS piekļuve) - komersanta reģ.apliecība + pase
Daudz ir atkarīgs kāds ir uzņēmums - mazkapitāla, MUN maksātājs, cik dalībnieku u.c.
ņemiet līdzi visu papīti, ko no UR saņēmāt. Nav jau smagi tie papīri un pasi protams
Es gan ieteiktu, pirms doties uz VID, no VID mājas lapas izdrukāt EDS līgumu un iesniegumu, to parakstīt un ņemt līdzi jau pirmajā reizē. Tad jau pārējo reģistrēšanu varēs nokārtot elektroniski attiecībās ar VID.
Esmu nodibinājis uzņēmumu - kādu? SIA, AS, MU, IK?
Ja uzņēmums jau nodibināts, bankā vairs nebūs nekāds pagaidu konts, bet normāls konts.
Līdzi jāņem pase, Komersanta apliecība (oriģināls un kopija), Statūtu kopija.
Uz VID var arī neiet.
Pietiek izdrukāt EDS līgumu un tā pielikumu, parakstīt to un nosūtīt attiecīgajam VID KACam pa pastu.
Kad no VID pienāks e-pasts - jāpieslēdzas EDS, jāsagatavo kāds dokuments, jāsaņem elektroniskais paraksts.
Un veidlapu par pieteikšanos par nodokļu maksātāju var aizpildīt mājās uz dīvāna un EDSā to iesniegt.
Vajadzēja jautāt man - gan reģistrēju uzņēmumus, gan likvidēju, gan iesniedzu grozījumus (visus iespējamos), gan kārtoju grāmatvedību un sniedzu konsultācijas, nepaaugstinot maksu par grāmatvedības kārtošanu.
Tikai... neesmu Apē, bet gan Rīgā.
Man var pajautāt, ja nepieciešams, arī skype.
Dibinot mazkapitāla SIA pagaidu bankas konts nav nepieciešams, tik UR apliecinājums, ka PK ir apmaksāts un uz banku jau ar gataviem papīriem iet.
...tik UR apliecinājums, ka PK ir apmaksāts...
Kas ar to domāts? Kas kuram un ko apliecina?
Dibinātājs pieteikuma veidlapā ar savu parakstu apliecina, ka PK ir apmaksāts.
Ja nav bankas konta, tātad apliecinājums ir meli.
Jā nu visu galveno nekad neizdodas uzskaitīt.
Ja būsim precīzi, tad esmu SIA, kura maksās mikrouzņēmuma nodokli. Tātad MU.
Bankā pagaidu konts nebija jāver. To man Uzņēmumu Reģistrā pateica... Iešo šodien atvērt.
Tātad man no bankas jāpieprasa pamatkapitāla apmaksas apliecinājums?
Elektoniskais paraksts man ir nokārtots uz sevi.
Par jāpieslēgšanos EDS vēlētos ko vairak saprast.
Nu līgumu noslēgšu un elektroniski parakstītu nosūtīšu VIDam. Uz kuru meilu sūtīt? Vai tam nav nozīmes? VIņiem mājas lapā tur čupa ar iestādēm.
Kā notiek pieslēgšanās EDS?
Dokuments, kas apliecina pamatkapitāla apmaksu (var būt gan dibinātāju apliecinājums, gan bankas izziņa).
Aivar, kāpēc domājat, ka apliecinājums ir meli? Esmu gatavojusi dokumentus topošajam uzņēmumam, kuram nebija pagaidu bankas konts atvērts. Tad, kad saņēma lēmumu no UR un reģistrācijas apliecību, tad tik gāja uz banku kontu atvērt. Nav nekādu problēmu, pagaidu kontu var nevērt iepriekš.
Gunbox, neko nevajag no bankas pieprasīt. Priekš kam? Jums jau ir visi dokumenti no UR
......Bankā pagaidu konts nebija jāver. To man Uzņēmumu Reģistrā pateica... Iešo šodien atvērt.
Ko tad Jūs gribat no bankas pieprasīt, ja pagaidu konta nebija un pamatkapitāls cik noprotu bankā netika iemaksāts. Jūs taču nedomājat, ka banka Jūsu vietā pamatkapitālu apmaksās.
Ja iemaksāsiet pamatkapitālu tagad, kad SIA jau ir reģistrēts, tad Jums nevienam nekas vairs nav jānes apliecināt. Šī pamatkapitāla apmaksa jau būs redzama pēc tam Jūsu bankas konta izrakstā.
Reģistrēšanās EDS ir ļoti vienkārša, aiziesiet uz savu VID nodaļu, aizpildīsiet tur līgumu, iesniegumu, nodosiet un 5 darba dienu laikā uz Jūsu norādīto e-pasta adresi atnāks lietotāja identifikators un sākotnējā parole. Ar to ielogosietieshttps://vidis.vid.gov.lv/Alr_user/Pages/Login.aspx?ReturnUrl=%2fAlr_User%2fPages%2fLogin.aspx%2fAlr_user%2fPages%2fLogin.aspx , nomainīsiet paroli un tad radīsies jauni jautājumi kā lietot EDS. Daudzi tad ieteiks Jums algot grāmatvedi, daži palīdzēs izburties.
... Aivar, kāpēc domājat, ka apliecinājums ir meli? Esmu gatavojusi dokumentus topošajam uzņēmumam, kuram nebija pagaidu bankas konts atvērts. Tad, kad saņēma lēmumu no UR un reģistrācijas apliecību, tad tik gāja uz banku kontu atvērt. Nav nekādu problēmu, pagaidu kontu var nevērt iepriekš....
Katrs dara kā grib. Taču es esmu no tiem, kuri cenšas darīt pēc loģikas likumiem.
Ja uzņēmuma reģistrācijas veidlapā ar parakstu jāapliecina, ka pamatkapitāls ir iemaksāts, tad es savam klientam to arī prasu - atvērt bankā pagaidu kontu, iemaksāt PK un veidlapā ar parakstu apliecināt, ka PK ir iemaksāts. Es neesmu radis melot un klientiem stāstīt puspatiesības.
Ja cilvēks (jautājuma autors) ir izdarījis otrādi, tad ir, tā kā ir. Taču tas nenozīmē, ka arī citiem jāmāca darīt aplam. Tās ir manas domas.
Tagad viņam jānoslēdz līgums par EDS uz SIA vārda. Jo saprotu, ka viņam kā fiziskai personai līgums jau ir.
Kad noslēgs līgumu uz SIA vārda (pieļauju, ka viņš ir amatpersona), ielogojoties redzēs pats sevi un savu SIA. Nekādas paroles tāpēc nav jāmaina, arī elektroniskais paraksts ir tas pats. Tikai vienmēr izvēlēsies, ar kuru darbosies - ar sevi kā fizisku personu vai ar SIA. Man šādā veidā, ieejot EDSā ir n fiziskas personas un n SIA, atliek tikai izvēlēties un strādāt.
Par PK Cleo raksta pareizi - iemaksājiet to un dodien bankas norēķinu konta izrakstus savam grāmatvedim. Grāmatvedis zinās ko darīt. Nevienam nekas vairs nav jāpierāda.
VIDā jāreģistrējas kā nodokļu maksātājam, taču par to jau augstāk rakstīju.
Закрыть
Краткое описание нарушения