Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kārtība dibinot uzņēmumu. К списку тем
Kārtība dibinot uzņēmumu.
Sveiki!
Sāksim ar to ka esmu pilnīgs iesācējs un maz saprotu no likumdošanas.
...
Tātad, esmu reģistrējis uzņēmumu. Tālāk jādodas uz VID reģistrēties kā nodokļu maksātājam.
1. Nav skaidrs, kādi dokumenti jāņem līdzi uz VID?
2. Kādi dokumenti jāņem līdzi uz banku, lai atvērtu uzņēmumam kontu?
3. Vai es varu griezties Rīgas VIDā, ja esmu reģistrējis uzņēmumu Valmierā? Juridiskā adrese ir Apes novadā. Protams uzņēmuma darbība notiks pamatā tikai Rīgā.
Un vēl jautājums - iesakiet kādu lētu grāmatvedi kurš ir gudrs mikrouzņēmuma grāmatvedībā, kurš arī labrāt sniedz konsultācijas nepaceļot grāmatvedības pakalpojumu izmaksas mēnesī. Pagaidām esmu saskāries ar ne visai zinošu kantori, kura dēļ jau sanāca veikt labojumus uzņēmumu reģistrēšanas dokumentos. Gribētos, lai ir viss bez kļūdām turpmāk.
Ответы (60)
Par to man žēlojās un prasīja vai ir tāds likums mans paziņa gr. + juridiskā biroja vadītājs. Aizsūtījis vienam uzņēmumam pa pastu Līgumu par EDS un Iesniegumu EDS reģistrēšanai VID atsūtījis atbildi, ka viņiem tāda iekšējā kārtība, ka jānāk personīgi. Tā kā uzņēmums ne viens vien un staigāt nebūt negribas aizrakstījis atpakaļ, ka iekšējās kārtības noteikumi viņam nav saistoši, lai norāda likuma pantu kāpēc jāierodas personīgi.Pagaidām atbildi nebija saņēmis. Diemžēl nenoprasīju kurš KAC tas ir. Jāpainteresējas. Bet cik jūtu tagad VID tāda prekse radusies.
Es tādiem pārstāstiem parasti neticu.
Sazin, ko sūtīja, ko prasīja un ko atbildēja.
Viens līdzīgs jau te ņemas pa forumu, kuram "juridiskais un grāmatvedības" kantoris sapūderējis smadzenes.
Mans padoms - baumās neklausīties, kamēr nav redzēts savām acīm.
Uzzvanīju uz banku, lai noprecizētu par dokumentiem. Teica, ka nav jāņem nekas vairak kā pase līdzi, ja uzņēmums jau ir reģistrēts un jābūt uzņēmuma īpašniekam.
Kas pats interesantākais man šķita - var reģistrēt uzreiz zīmogu. Kāda tam nozīme ir man firmas zīmos vai nav? Jo otrs zīmogs ar reģistrācijas nr. un konta nr. man tā pat būs tikai pēc tam jāpasūta, kad konts būs izveidots. Ja es pareizi saprotu?
Aivars007
Jūsu skype man neatbild, ja esmu pareizo vispār atradis.
Jo otrs zīmogs ar reģistrācijas nr. un konta nr. man tā pat būs tikai pēc tam jāpasūta, kad konts būs izveidots. Ja es pareizi saprotu?
Tas nav zīmogs, bet spiedogs.Unpar zīmogu Jums arī pareizi pateica.
Gunbox
Nu zīmogs arī vairs nav obligāts pasākums, tākā Jums ir izvēles iespējas, iesviest tādu kā šķiru uzņēmumā vai nē.
Gunbox
Uzrakstiet savu skype.
Man no Jums nekas nav pienācis - visu dienu esmu pie datora.
Aivars
es Jums uzrakstīšu šajā pašā lapā uz meilu
Ok, tagad var tepat rakstīt. Skype - bellus_lv
EDS līgumu var nodot jebkurā VID KACā, bet PVN maksātājos , arī, ja piesakās jau UR, vienalga, pēc tam , kad uzņēmums jau reģistrēts, jāiet uz savu KACU, jo UR aizpilda tikai vienu pieteikuma daļu PVN iesniegumā, to saku pēc savas pieredzes, pēdējā laikā esmu reģistrējusi vairākus uzņēmumus. Pagaidu konts nav jāatver, pamatkapitālu pirms dibināšanas var iemaksāt arī kasē.
Вернусь к теме оплаты уставного капитала. Открыли MUN предприятие. В dibināšanas lēmumse было написанно,что далибниекс платит 1 Лс в кассу. Так и оставляем этот 1 Лс в кассе? Или после отрытия счёта нужно внести этот 1 Лс на расчётный счёт?
... bet PVN maksātājos , arī, ja piesakās jau UR, vienalga, pēc tam , kad uzņēmums jau reģistrēts, jāiet uz savu KACU...
Nekur nav jāiet. Jautātājs jau sen ir piereģistrēts kā PVN maksātājs - nekur nav gājis, visu dienu pavada uz dīvāna...
Diskriminācija
, man gan vienmēr ir bijis jāiet uz KACu.
Varbūt ir kas mainījies? Jo , reģistrējoties UR PVN maksātājos, iesniegumā bija jāaizpilda tikai B daļa, pēc tam VIDā bija jāiet un jāpilda A daļa.
Labdien!
Kur un kā var iesniegt EDSā iesniegumu reģistrācijai PVN maksātāju reģistrā?
No diskusijas sapratu, ka to var izdarīt, tik kurā vietā EDSā atrast 2.pielikumuMK 2013.gada3.janvāra noteikumiem Nr.17
Labdien!
Kur un kā var iesniegt EDSā iesniegumu reģistrācijai PVN maksātāju reģistrā?
No diskusijas sapratu, ka to var izdarīt, tik kurā vietā EDSā atrast 2.pielikumuMK 2013.gada3.janvāra noteikumiem Nr.17
Atrodiet VID mājas lapā, aizpildiet un pievienojiet kā failu pie Citi VID klientu apkalpošanas centriem.
Paldies!
Tā pati tēma par PK apmaksu: dibināšanas lēmumā ir ierakstīts, ka mazkapitāla SIA skaidrā naudā ir iemaksājis pagaidu kontā 1999 Ls, un to apliecina bez jebkādā mbankas izziņām..bet reāli konts vispar ir atvērts tikai pēc uzņēmuma nodibināšanas (pagaidu konta nemaz nav bijis)... kā sakārtot šo lietu? Ka es grāmatošu caur kasi??
tad nekas cits neatliek kā caur kasi.
Закрыть
Краткое описание нарушения