Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Kārtība dibinot uzņēmumu. К списку тем

Kārtība dibinot uzņēmumu.
Sveiki!
Sāksim ar to ka esmu pilnīgs iesācējs un maz saprotu no likumdošanas.
...
Tātad, esmu reģistrējis uzņēmumu. Tālāk jādodas uz VID reģistrēties kā nodokļu maksātājam.
1. Nav skaidrs, kādi dokumenti jāņem līdzi uz VID?
2. Kādi dokumenti jāņem līdzi uz banku, lai atvērtu uzņēmumam kontu?
3. Vai es varu griezties Rīgas VIDā, ja esmu reģistrējis uzņēmumu Valmierā? Juridiskā adrese ir Apes novadā. Protams uzņēmuma darbība notiks pamatā tikai Rīgā.

Un vēl jautājums - iesakiet kādu lētu grāmatvedi kurš ir gudrs mikrouzņēmuma grāmatvedībā, kurš arī labrāt sniedz konsultācijas nepaceļot grāmatvedības pakalpojumu izmaksas mēnesī. Pagaidām esmu saskāries ar ne visai zinošu kantori, kura dēļ jau sanāca veikt labojumus uzņēmumu reģistrēšanas dokumentos. Gribētos, lai ir viss bez kļūdām turpmāk.
Gunbox
Gunbox 05.03.2012 15:47
25 сообщений на сайте

Ответы (60)

Gunbox
Atrakstiet man skype - visu izskaidrošu.
Aivars007
Aivars007 06.03.2012 09:23
26984 сообщения на сайте
Ja jums ir mazkapitāla SIA, tad 4.veidlapā(kuru iesniedzāt UR) jau ir jūsu apliecinājums, ka pamatkapitāls ir apmaksāts!!! Dodieties uz banku un veriet normālo kontu vaļā. Nekādi apliecinājumi vairs nav vajadzīgi. Paņemiet līdzi dibināšanas dokumentus(reģistrācijas apliecību ...laikam neko citu vairāk nevajag, to var bankā uzjautāt) un pasi.
Daigay
Daigay 06.03.2012 09:24
102 сообщения на сайте
Uzņēmumu reģistra mājaslapā (ja palasīsiet) tā arī teikts, ka dibinot mazkapitāla SIA ---> Dokuments, kas apliecina pamatkapitāla apmaksu (var būt gan dibinātāju apliecinājums, gan bankas izziņa).

To arī jautājuma autors apstiprina, citēju - "Bankā pagaidu konts nebija jāver. To man Uzņēmumu Reģistrā pateica... Iešo šodien atvērt. "
Dimma
Dimma 06.03.2012 09:27
1727 сообщений на сайте
... laikam neko citu vairāk nevajag...
Vajag gan - Komersanta apliecību, arī pasi un Statūtus.
Un būs jāaizpilda veidlapa - ar ko nodarbosies, kādi klienti, kādi līgumi, neto apgrozījums, naudas plūsma dienā, mēnesī un tml.
Brīnos, kāpēc cilvēki dod padomus lietās, kuras paši nepārzina.
Aivars007
Aivars007 06.03.2012 09:29
26984 сообщения на сайте
Aivars007, tikai nevajag! Es jau rakstu, ka to bankā var uzzināt, kādi dok. nepieciešami... Jā atvainojos ka reģistrācijas apliecību nenosaucu par Komersanta apliecību.

Gunbox, būtu labāk, ja jūs paskatītos dibināšanas lēmumā un mums pateiktu, kāda pamatkapitāla apmaksas kārtība tur Jums ierakstīta, lai var sniegt viennozīmīgu atbildi, nevis apcerēt tēmu.
Daigay
Daigay 06.03.2012 09:36
102 сообщения на сайте
Aivars007
nosūtīt attiecīgajam VID KACam pa pastu.

....brīnos, kāpēc cilvēki dod padomus lietās, kuras paši nepārzina. Vai tad neesat informēts, ka sūtīšana pa pastu vairs nav atļauta?
Daigay
Daigay 06.03.2012 09:50
102 сообщения на сайте
brīnos, kāpēc cilvēki dod padomus lietās, kuras paši nepārzina. Vai tad neesat informēts, ka sūtīšana pa pastu vairs nav atļauta?

Это когда успели отменить?
Albina
Albina 06.03.2012 09:52
64739 сообщений на сайте
Можно ссылку на закон, плиз?
Albina
Albina 06.03.2012 09:53
64739 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=11&id=518&hl=1
Nu te var palasīt. Agrāk bija info, ka var arī pa pastu, tagad šīs info vairs nav. Zvanīju arī uz VID un jautāju, un jā, viņi apstiprināja, ka nevar.
Daigay
Daigay 06.03.2012 09:58
102 сообщения на сайте
Iesniedziet sagatavotos dokumentus VID Nodokļu pārvaldes Nodokļu administrācijas daļas Klientu apkalpošanas centrā.

Нет тут ничего про запрет на почту. И никто не может мне запретить слать по почте, а по телефону они могут говорить все, что хотят. Уже привыкли, что всякую фигню обычно несут.
Albina
Albina 06.03.2012 10:10
64739 сообщений на сайте
Aizvars007
Pēc kāda lietotājvārda tevi var skype atrast?
Gunbox
Gunbox 06.03.2012 10:29
25 сообщений на сайте
Man arī stāstīja, ka VID sakot, ka nevarot sūtīt pa pastu, jānes personīgi. Es neredzu uz kāda likuma pamatotos šī prasība, ka nevar dokumentus sūtīt pa pastu.
Ilma
Ilma 06.03.2012 10:41
30495 сообщений на сайте
Grib viņi redzēt jauno uzņēmēju vaigā! (joks)
VID paņem tos iesniegumus un iedod pretī uzņēmējam visvisādus info. papīrīšus - par nodokļiem, līdz kādam datumam tie maksājami, VK konti arī bija utt.
Dimma
Dimma 06.03.2012 10:49
1727 сообщений на сайте
aha un vēl iegrūž visādas anketas aizpildīt. Pa pastu sūtītai vēstulei anketu aizpildīt neiedosi
Cleo
Cleo 06.03.2012 11:23
19234 сообщения на сайте
Man vienalga, kas, ko, un kam teica.
Sūtījis un sūtīšu pa pastu.
Viss līdz šim ir ticis saņemts, visi klienti EDSā ir piereģistrēti.
Nav man laika apskraidīt visus VIDus in iznēsāt līgumus.
Piekrītu Albīnai - всякую фигню обычно несут.
Ja paši būsiet zinoši, muļķības Jums neviens nestāstīs.

Gunbox - Gamma AD
Aivars007
Aivars007 06.03.2012 11:57
26984 сообщения на сайте
Aizsūtījām pa pastu. Atsūtīja vēstuli, lai nāk personīgi. Aizrakstījām vēstuli uz kāda likuma panta jāiet personīgi. Atbildes vēl nav.
Ilma
Ilma 06.03.2012 12:18
30495 сообщений на сайте
Es domāju, ka EDS līgumus jau piereģistrētiem nodokļu maksātājiem pieņems arī, ja tos nosūtīs pa pastu. BET reģistrācija PVN maksātāju reģistrā visdrīzāk nenotiks, ja uzņēmējs neatnāks klātienē. VID laikam grib gūt pārliecību, ka uzņēmums nav fiktīvs.
Ja es būtu "fiktīvs" uzņēmējs, tad droši vien sūtītu kārtējo bomzi uz VID tieši tad, kad tur ir vislielākais cilvēku pieplūdums
Ilzex
Ilzex 06.03.2012 12:57
2681 сообщение на сайте
Ilma - ko tieši Jūs pa pastu aizsūtījāt?
Kuram VID KACam?
Tīri profesionāla interese.

Ilze - PVN maksātājam var pieteikties jau UR.
Un PVN apliecības vairs neizsniedz.
Pēc kā, pēc Jūsu domām, turp jāiet?
Aivars007
Aivars007 06.03.2012 13:00
26984 сообщения на сайте
Es tiešām sen neesmu nevienu reģistrējusi par PVN maksātāju, tādēļ mans komentārs bija teorētisks. Tikai negribas ticēt, ka VID tikai uz UR iesniegto dokumentu pamata tā arī ņems un reģistrēs uzņēmumu par PVN maksātāju. Kā tad juridiskās adreses apsekošana un pārliecināšanās par "materiāli tehniskajām iespējām" veikt plānoto saimniecisko darbību?
Ilzex
Ilzex 06.03.2012 13:07
2681 сообщение на сайте
Ilze
Es rakstu no pieredzes, un pamatojies uz normatīvajiem aktiem.
Klačas un iedomas es šeit nepārstāstu.
Aivars007
Aivars007 06.03.2012 13:18
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.