Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
Rīkojums par darba algām К списку тем
Imaldaz 29.05.2012 18:23
11 сообщений на сайте
11 сообщений на сайте
Ответы (50)
Ko gan nozīmē - mazs un liels?
Ja man ir 10 milj apgrozījums, jo esmu pārdevis 2 mājas, ar vienu darbinieku un 5 dokumentiem? Es esmu liels vai mazs?
Bet ar 50 darbiniekiem, bet 50000 apgrozījumu un čupām dokumentu? kāds?
Ja man ir 10 milj apgrozījums, jo esmu pārdevis 2 mājas, ar vienu darbinieku un 5 dokumentiem? Es esmu liels vai mazs?
Bet ar 50 darbiniekiem, bet 50000 apgrozījumu un čupām dokumentu? kāds?
Parasti to nosaka pēc apgrozījuma. Piemēram, pašlaik mani klienti strādā Vācijā un sadarbojas ar Norvēģiju , abās šajās valstīs ir liela atšķirība - vai esi mazs vai liels uzņēmums. Es uzskatu, ka ir nepareizi uzstādīt vienādus noteikumus uzņēmumiem, kur , piemēram, strādā pats īpašnieks un vēl pāris darbinieki ar uzņēmumiem, kur ir iespējas algot juristu, lietvedi utt.
Nu nevar vienādi attiekties pret lieliem un maziem uzņēmumiem. Ja uzņēmumam ir liels apgrozījums, tad arī iespējas ir pilnīgi citas. Anda, tajos 10 miljonos arī peļņa ir pilnīgi cita. Šeit vairs nav svarīgi ar kādiem resursiem sasniedza apgrozījumu. Neviens jau arī grāmatvedības dokumentus nekarina uz naglas birojā. Patiesība ir tāda, ka valstij ir pilnīgi nospļauties uz mazajiem uzņēmējiem. Un lai kādus likumus vai MK noteikumus tā nesarakstītu, vienmēr mazie tiks pakļauti kaut kādam riskam. Citās valstīs tā nav - Inz ir taisnība.
Aivareno 01.06.2012 12:52
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Arī uzņēmējiem ir nospļauties uz valsti.
Un cilvēkiem arī, starp citu, un ne tikai uz valsti, bet arī vienam uz otru.
Pavērojiet, kas notiek uz ceļiem - Latvijā brauc kā mērkaķis, zīmes un visus apkārtējos ignorējot, kā pārbauc pāri robežai, tā visus noteikumus atceras un braukt māk pieklājīgi.
Bumerangs atgriežas
Nav te ko valsti vainot. Kad sāku strādāt kādā uzņēmumā, tā arī noprasu vadībai - kurš atbildēs par lietvedības un personālvadības dokumentiem? Ja pati uzņemos, tad rakstu zobus sakodusi.
Un cilvēkiem arī, starp citu, un ne tikai uz valsti, bet arī vienam uz otru.
Pavērojiet, kas notiek uz ceļiem - Latvijā brauc kā mērkaķis, zīmes un visus apkārtējos ignorējot, kā pārbauc pāri robežai, tā visus noteikumus atceras un braukt māk pieklājīgi.
Bumerangs atgriežas
Nav te ko valsti vainot. Kad sāku strādāt kādā uzņēmumā, tā arī noprasu vadībai - kurš atbildēs par lietvedības un personālvadības dokumentiem? Ja pati uzņemos, tad rakstu zobus sakodusi.
Nepiekrītu... noteikumiem un likumiem jābūt izpildāmiem, nodokļiem samaksājamiem, ja tā būtu, būtu arī cita attieksme no uzņēmēju puses.
Nepiekrītu... noteikumiem un likumiem jābūt izpildāmiem, nodokļiem samaksājamiem, ja tā būtu, būtu arī cita attieksme no uzņēmēju puses.
Согласна.
Mēs katrs pats radām pasauli ap sevi! Iedvest citiem vēlēšanos mainīties uz labo pusi ir protams cēli, bet Jūs to varat panākt tikai tad, kad liekat viņus mierā un paši kļūstat cēlāki un labāki!
Lai mainītu apkārtējo pasauli, vajag mainīt tikai savu domāšanu un izjūtas. Man kaut kā līdzās ir cilvēki, kuriem nav vienalga, kuri nebrauc kā mērkaķi, bet gan ievēro CSN vismaz tik daudz, lai neradītu avārijas situācijas. Gadās, kāda blondīne brauc nu tiešām kā blondīne, bet tas biežāk izraisa tikai smieklus nevis naidu.
Lai mainītu apkārtējo pasauli, vajag mainīt tikai savu domāšanu un izjūtas. Man kaut kā līdzās ir cilvēki, kuriem nav vienalga, kuri nebrauc kā mērkaķi, bet gan ievēro CSN vismaz tik daudz, lai neradītu avārijas situācijas. Gadās, kāda blondīne brauc nu tiešām kā blondīne, bet tas biežāk izraisa tikai smieklus nevis naidu.
Rozā brilles sen vairs nav, bet pozitīvs skatījums uz dzīvi un lietām. Ja nevari mainīt apstākļus, tad izmaini attieksmi pret tiem.
Gadās, kāda blondīne brauc nu tiešām kā blondīne, bet tas biežāk izraisa tikai smieklus nevis naidu.
Vislabāk brauc tie, kas vispār nebrauc.
Vislabāk brauc tie, kas vispār nebrauc.
Japaina 01.06.2012 17:12
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Par tiem CSN nemācēšu komentēt, kaut gan stāžs jau pāri 10 gadiem. Nav gadījies tos mērkaķus satikt. Cita lieta ir ceļu stāvoklis Latvijā. Atkal vainošu valdību, jo es nepērku "kreiso" degvielu. Un nodokļus maksāju zobus sakodis. Ja nokavēju nodokļu samaksu, tad pēc viena zvana no VID - kontam uzliek inkasso un sarēķina soda naudas un komisijas maksas. Savukārt lielajiem parādniekiem VID klanās līdz zemei. Attieksme no valsts puses ir vairāk kā briesmīga.Man ir sava pieredze.Betlai nu paliek - katram no mums ir savs skatījums uz lietām. Es varu skatīties pozitīvi uz lietām, cik vēlos, tikai realitāte paliek realitāte.
Aivareno 01.06.2012 18:22
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/files/sme_definition/sme_user_guide_lv.pdf
Oficiāla MVU definīcija, apstiprināta ES
Mēs te visi esam mikriki
Oficiāla MVU definīcija, apstiprināta ES
Mēs te visi esam mikriki
Если сказано в правилах, что есть такие документы - распоряжения, и автор процитировал что это прописано для предприятия где он работает, то зачем давать советы как это не делать.
ТЫ лично не делаешь, - поступай как знаешь.
Актуально для меня: недавно возникло дело, дошло до суда по трудовому вопросу (сокращение штатов- 1 единица, но едрёная), так адвокат и суд попросили: apstiprināts štatu saraksts par diviem pēdējiem gadiem, amata apraksts (сокращённого работника и работника, который будет соединять должности), rīkojumi no personas lietam, darba laika uzskaites tabeles, arodbiedrības sēdes protokoli. Куча макулатуры (если вести тяп ляп) или пачка документов (если с умом), от которой будет зависеть исход дела.
Актуально для меня: недавно возникло дело, дошло до суда по трудовому вопросу (сокращение штатов- 1 единица, но едрёная), так адвокат и суд попросили: apstiprināts štatu saraksts par diviem pēdējiem gadiem, amata apraksts (сокращённого работника и работника, который будет соединять должности), rīkojumi no personas lietam, darba laika uzskaites tabeles, arodbiedrības sēdes protokoli. Куча макулатуры (если вести тяп ляп) или пачка документов (если с умом), от которой будет зависеть исход дела.
Julijaabd 01.06.2012 20:32
1285 сообщений на сайте
1285 сообщений на сайте
Par lietvedību vispār kā tādu piekrītu .Gluži bez tās jau nu nevar. Cits jautājums -cik pareizi to kārtot. Jūlija raksta pareizi - var pienākt laiks, kad šiem dokumentiem var izrādīties liela nozīme un tie pat var palīdzēt uzvarēt tiesas prāvā. Mazos uzņēmumos jau visi procesi arī vienkāršāki ( tiek domāti dažādi rīkojumi) un kontrolēt tos vadītājam arī viegli. Jo uzņēmums kļūst lielāks, jo katrs dokuments iegūst savu nozīmi.
Aivareno 03.06.2012 09:27
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Если сказано в правилах, что есть такие документы - распоряжения, и автор процитировал что это прописано для предприятия где он работает, то зачем давать советы как это не делать.
Согласна, НО иногда есть смысл рассказать руководителю, что правила предприятия содержат ненужные положения, и есть смысл издать правила в новой редакции. Ну а уж если руководство настаивает на чем-то, то так тому и быть.
Согласна, НО иногда есть смысл рассказать руководителю, что правила предприятия содержат ненужные положения, и есть смысл издать правила в новой редакции. Ну а уж если руководство настаивает на чем-то, то так тому и быть.
Inst 04.06.2012 09:44
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ирисс?
Inst 04.06.2012 10:40
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
У окладников оплачиваем оклад, у суммарников - дни работы.
Inst 04.06.2012 10:40
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть