Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Svētku dienas atvaļinājuma laikā. К списку тем
Svētku dienas atvaļinājuma laikā.
Labdien. Ļoti atvainojos ja tāds jautājums šeit jau ir bijis, bet jautājums par atvaļinājumiem un svētku dienām. Ja man atvaļinājuma laikā sestdienā un svētdienā iekrīt svētku diena, es atvaļinājumu pagarinu par šīm svētku dienām, pareizi?
Tas nozīmē, ka papildus nāk 2 dienas atvaļinājumam, kuras iekrīt darba dienās. Pēc Darba Likuma 75. panta 9. punkta: "(9) Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā." atvaļinājuma naudu rēķinu darba dienu skaitu reizinot ar dienas vidējo izpeļņu, sakiet, vai man ir jāatmaksā arī šīs divas papildus darba dienas, vai tomēr tās dienas, kas būtu bijušas ja nebūtu atvaļinājums pagarināts? Paldies jau iepriekš.
Ответы (85)
tātad, jā, pagarinām un nē, šīs papildus darba dienas neapmaksājam, pareizi?
Vispirms izlasiet, kā Jūsu metodikā aprakstīts. Varbūt Jūsu uzņēmumā arī apmaksā.
Pie tam - man nav zināms vai šīs svētku dienas, kas iekrīt sestdienā un svētdienā, nav Jūsu darbiniekam darbadienas.
http://www.***censored***/lat/meklet?q=atva%C4%BCin%C4%81juma+nauda&match=on
да
Anda paldies par linku, tieši mana situācija
tikai žēl ka man viņu abonamenta
līdz ar to rakstu neredzu
Vispirms izlasiet, kā Jūsu metodikā aprakstīts. Varbūt Jūsu uzņēmumā arī apmaksā.
Pie tam - man nav zināms vai šīs svētku dienas, kas iekrīt sestdienā un svētdienā, nav Jūsu darbiniekam darbadienas.
http://www.***censored***/lat/meklet?q=atva%C4%BCin%C4%81juma+nauda&match=on
Darbinieks strādā 5 dienas nedēļā 8 stundas dienā ar brīvdienām sestdienā un svētdienā.
• ja svētku dienas iekrīt darbiniekam noteiktajās darba dienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums vienkārši ir jāpagarina, bet tās nav jāapmaksā;
• ja ikgadējā atvaļinājuma laikā ir svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir jāpagarina, tās apmaksājot.
• ja svētku dienas iekrīt darbiniekam noteiktajās darba dienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums vienkārši ir jāpagarina, bet tās nav jāapmaksā;
• ja ikgadējā atvaļinājuma laikā ir svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir jāpagarina, tās apmaksājot.
Kur tas ir rakstīts?
a ikgadējā atvaļinājuma laikā ir svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir jāpagarina, tās apmaksājot
Pazvanīju uz Valsts Darba inspekciju un viņi saka ka atvaļinājumu ir jāpagarina un arī jāapmaksā, jo darba likums nosakot, ka apmaksā atvaļinājumā esošās darba dienas...
Es to saprotu tā, ka piešķiram darbiniekam atvaļinājumu 4 kalendārās nedēļas (28 kalendārās dienas), par katru svētku dienu kas ir šajā periodā pagarinām atvaļinājumu un beigās skaitam kopā cik darba dienas ir šajā atvaļinājumā un visas šīs darba dienas arī apmaksājam.
Kur tas ir rakstīts?
a ikgadējā atvaļinājuma laikā ir svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir jāpagarina, tās apmaksājot
Pēc Darba Likuma tā sanāk, ka atvaļinājumu pagarina par svētku dienām vienalga kad tā diena iekrīt un pašas svētku dienas neapmaksā, bet saskaita kopējo darba dienu skaitu atvaļinājumā un tās apmaksā.
No ifinansēm , M. Linga:
Tā kā ikgadējā atvaļinājuma laikā darbiniekam ir jāapmaksā par darba dienām (Darba likuma 75.pants), tad svarīgi, kādās dienās svētku dienas iekrīt - ja tās iekrīt darba dienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir jāpagarina, bet tās nav jāapmaksā. Turpretī, ja atvaļinājuma laikā ir svētku dienas, kas iekrīt darbiniekam noteiktajās brīvdienās, tad par tām ikgadējais atvaļinājums ir jāpagarina, un tās ir jāapmaksā.
Nu tā arī sanāk, ka ja darba dienā iekrīt svētku diena, mēs atvaļinājumu pagarinām un darba dienu skaits nemainas - paliek 20 darba dienas, bet ja svētku diena iekrīt brīvdienā, tad darba dienu skaits pieaug un mēs samaksājam par šo papildus dienu...
Sanāk ka ir izdevīgi ņemt atvaļinājumu tieši tad, kad svētku dienas iekrīt brīvdienās, jo gan paildzina atvaļinājumu, gan saņem lielāku atlīdzību
Jā, vēl var paspēt uzrakstīt iesniegumu
Jā, vēl var paspēt uzrakstīt iesniegumu
labprāt, bet man jau atvaļinājums saplānots citos laikos
Paldies
Īstenībā ieskatoties kalendārā un paskaitot, izsecināju ka var iekārtot atvaļinājumu arī tā, lai tieši sanāktu tās 20 darba dienas, teiksim palaist darbinieku atvaļinājumā ar 02.06.12
ar visu pagarināšanu būs 20 darba dienas, ja vien drīkst tā laist...
Samaksājiet par raksta izlasīšanu un būs laime! Tad ta nauda!
Pilnīgi laime? Raksts izskatās ļoti interesants, bet diemžēl nevar nopirkt tikai to rakstu ka sanāk pirkt abonementu vismaz mēnesim...
Pilnīgi laime? Raksts izskatās ļoti interesants, bet diemžēl nevar nopirkt tikai to rakstu ka sanāk pirkt abonementu vismaz mēnesim...
Mīļo cilvēk! Tur ir tik liels klāts labu rakstu, ko izdrukāt vai datorā saglabāt! Skola maksā naudu!
Закрыть
Краткое описание нарушения