Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Aizdevumu izsniegšana kā saimnieciskā darbība К списку тем

Aizdevumu izsniegšana kā saimnieciskā darbība
Iespējams, ka šāda tēma kādreiz jau izrunāta, taču - vēlējos uzzināt, vai kāds varētu dot priekšstatu par aizdevumu izsniegšanu kā saimnieciskās darbības veidu.

Interesēja:
1) Kā kontē izsniegtos aizdevumus?
2) Kas apliekas ar UIN vai IIN?
3) Kas norādāms tad, kad uzņēmums vai fiziskā persona-saimn.darb.veicējs ir PVN maksātājs?

Varbūt lietderīgi būtu jautājumu vērtēt pēc piemēra - SIA ir PVN maksātājs, nodarbojas ar pakalpojumu/preču pārdošanu, kā arī ar aizdevumu izsniegšanu. Ja uzņēmums pārdod preces LVL 10'000 vērtībā (t.sk PVN), un vēlāk šos 10'000 aizdod kādam aizņēmējam, nosakot 10% gada likmi, kāda summa jāmaksā PVN, un vai aizdevumam jāiekļauj PVN, un kādi ir kontējumi darījumiem pēc sākotnējās preču pārdošanas, tātad darījumiem pēc 10'000 saņemšanas?

Un kādas summas būs uzskatāmas par apliekamiem ienākumiem UIN aprēķināšana?

Papildus piebilde - Lūdzu nenorādīt normatīvo aktu nosaukumus bez kādām konkrētām normām. Apzinos, ka jautājums aptver ne tikai vairākas saimnieciskās darbības nozares, bet arī nodokļu tiesību sfēras, tāpēc zinu, ka man šobrīd būtu ļoti daudz laika jāiegulda, lai uzzinātu patstāvīgi.

Savukārt, ja kādam ir bijusi saskarsme ar šādām lietām, tad noteikti atvieglotu jautājumu atbildēšanu!

Ceru uz atsaucību!
Cenub
Cenub 17.09.2012 10:38
106 сообщений на сайте

Ответы (40)

Pirmkārt, esmu autors.

Otrkārt, tie, kuriem nav bijusi saskarsme ar šīm lietām - nejūtaties traucēti ar maniem jautājumiem. Interesēja, vai kādam ir bijusi praktiska pieredze ar šīm lietām, nevis, vai kādam ir viedoklis.

Treškārt, nejūtos apcelts, bet nedaudz neizpratnē par dažu šķietami pieaugušu cilvēku psiholoģiju.

Ceturtkārt, Aivar - jā kāds reiz ir teicis, ka esat asprātīgs, tad Jums vajag apzināties, ka šis cilvēks bija bezkaunīgs melis.

Kā jau norādīju - nesaprotu krievu valodu, un nevēlos arī lasīt liekas zākāšanās, tāpēc pārstājiet nelietderīgi tērēt laiku.

Ja nav atbildes uz maniem jautājumiem, tad, lūdzu, nepievēršiet uzmanību!
Cenub
Cenub 17.09.2012 17:37
106 сообщений на сайте
Protams, ka nopietni.
Lai labāk saprastu manu situāciju, paskaidrošu papildus.
Es miesās esmu padevies tāds sīciņš - parasti man pa durvīm jāienāk 2 reizes, lai pamanītu, ka esmu ienācis.
Bet tas jaunais šoferis ir kā trīsdurvju skapis, tēvainis 2 metri bez galvas, un kāda pusotra centnera, točna, būs.
Vēl jau jājautā arī par šofera mašīnas amortizāciju. Pie tāda šofera amortizatori būs čupā viens un ddivi.
Ja jāpērk atkal jauni amortizatori, kādi varētu būt amortizācijas kontējumi. Vai šādos gadījumos ir kādas speciālas normas.
Kontējumu uzskaitīšana pieredzējušajiem taču nebūs puse no dzīves, vai ne?
Lūdzu nenorādīt normatīvo aktu nosaukumus bez kādām konkrētām normām.

Tore - varbūt Jūs varat man palīdzēt?
Aivars007
Aivars007 17.09.2012 17:40
26984 сообщения на сайте
Jātrenējas mordoboulingā
Ambera
Ambera 17.09.2012 17:41
21759 сообщений на сайте
Cenub - paldies par man veltīto uzmanību!
Es to ļoti augstu novērtēju. Jums man jānotic uz vārda, jo neviens vēl nav rakstījis, ka esmu melis.
Par pārējiem gan nemācēšu teikt.
Aivars007
Aivars007 17.09.2012 17:41
26984 сообщения на сайте
Cenub - mana visdziļākā atvainošanās Jums par Jūsu īstā dzimuma nenoteikšanu.
Joprojām esmu neizpratnē par to, ka vīrieša cilvēks arī ir spējīgs uz ko tādu.
Taču - mūžu dzīvo, mūžu mācies.
Aivars007
Aivars007 17.09.2012 17:44
26984 сообщения на сайте
Aivar - Jūs rakstījāt vismaz 4 reizes par manis uzdotiem jautājumiem, un mana atbilde Jums šķiet veltīta uzmanība?

Iespējams, ka sasniedzāt savu vēlamo - tiešām sāku nožēlot, ka pajautāju, jo domāju, ka kāds lietpratējs varētu palīdzēt!
Cenub
Cenub 17.09.2012 17:49
106 сообщений на сайте
Pirmkārt, esmu autors.

Otrkārt, tie, kuriem nav bijusi saskarsme ar šīm lietām - nejūtaties traucēti ar maniem jautājumiem. Interesēja, vai kādam ir bijusi praktiska pieredze ar šīm lietām, nevis, vai kādam ir viedoklis.

Treškārt, nejūtos apcelts, bet nedaudz neizpratnē par dažu šķietami pieaugušu cilvēku psiholoģiju.

Ceturtkārt, Aivar - jā kāds reiz ir teicis, ka esat asprātīgs, tad Jums vajag apzināties, ka šis cilvēks bija bezkaunīgs melis.

Kā jau norādīju - nesaprotu krievu valodu, un nevēlos arī lasīt liekas zākāšanās, tāpēc pārstājiet nelietderīgi tērēt laiku.

Ja nav atbildes uz maniem jautājumiem, tad, lūdzu, nepievēršiet uzmanību!
Cenub 17.09.2012 17:37
Ar šīm lietām praktiskā pieredze vairāk vai mazāk ir jebkuram kvalificētam grāmatvedim, tāpēc šeit cits nekas neatliek kā pasmaidīt
Saglabājiet šos ierakstus un palasiet pēc gadiem, ja būsiet tapis par grāmatvedi! Būs uzjautrinoši, goda vārds!
Licita
Licita 17.09.2012 17:56
113 сообщений на сайте
Nu jau pašā sākumā Mu-Maija Jums atbildēja kā lietpratējs, īsi un kodolīgi, es momentā sapratu. Nav starpība kam naudu aizdod - vai patērētājiem, komersantiem, SDV, vienalga kam, LICENZE obligāta, par pērējo izlasat attiecīgo normatīvo aktu un viss noskaidrosies, kā debesis pēc lietus.
Sandra48
Sandra48 17.09.2012 17:58
324 сообщения на сайте
Aivar ...., ka kāds lietpratējs varētu palīdzēt!
Cenub 17.09.2012 17:49
Nu skumji, ka Jums ar tām valodām tā paknapāk un ne Tildes tulkotāju, ne Gūgles tulkotāju izmantot nemākat, jo Jums Kel jau teica, ka labprāt kārtos grāmatvedību.

Ja domājat, ka pats spēsiet - karogs rokās! Nieka 4 gadi augstskolā un grāmatveža diploms rokā.
Andaz
Andaz 17.09.2012 17:59
27892 сообщения на сайте
Anda
Nenonieciniet jauno talantu!
Pieļauju, ka viņš ir vismaz maģistrs.

Kā ar Kel sanāks, nezinu - viņa rakstīja jautājuma autoram nesprotamā valodā.
Savukārt man gan "visas kārtis rokās" - es brīvi pārvaldu autora dzimto valodu.

Kas ir, ko, Cenub, sitam saujā?
Un aizmirsīsim visus pāridarījumus?
Un tad Jūs varēsiet rakstīt - ir nu gan tas Aivars viens jauks cilvēks!
Aivars007
Aivars007 17.09.2012 18:13
26984 сообщения на сайте
Andaz - man nekas cits neatliks kā pacensties to visu saprast patstāvīgi. Ja Jums interesēs, vai esmu spējis, varu Jums vēlāk paziņot par iegūto informāciju!

Sandra48-Izņemot PTAC izdoto patērētāju kreditēšanai nepieciešamo licenci, citas, manuprāt, nemaz nepastāv t.s. ne-banku sektorā. Ja zināt labāk, lūdzu, norādiet vismaz kādu informācijas avotu, kur varētu izglītoties vairāk!

Licita - pieredzējušam grāmatvedim, manuprāt, nebūtu problēma uzrakstīt kontējumus un norādes par specifiskām lietām, tātad atbildēt uz jautājumiem,nevis komentēt tos. Ja tāda esat, lūdzu, dalieties ar mani savā pieredzē un zināšanās - būšu tikai pateicīgs!

Ja ir papildus "auglīgas" ziņas, lūdzu, raksiet! Citādāk neturpināšu saraksti šajā diskusijā.

Veiksmi visiem, kas to pelnījuši!
Cenub
Cenub 17.09.2012 18:17
106 сообщений на сайте
Aivars7, turieties labāk pa gabalu.Autoram kā jautājums, tā pērle, to vien domā, ko sameistarot.
Japaina
Japaina 17.09.2012 18:18
10269 сообщений на сайте
...Citādāk neturpināšu saraksti šajā diskusijā.!
:'(
Ambera
Ambera 17.09.2012 18:30
21759 сообщений на сайте
Japaina - es nemaz nebiju pieminēšanas vērts.
Tā ka man nekas nespīd.

Jo pat uz manu piedāvājumu netika atbildēts. Lepns putns - kā ezis - ja neiespersi - nelidos.
Aivars007
Aivars007 17.09.2012 18:37
26984 сообщения на сайте
Atļaušos tomēr pajautāt pēdējo jautājumu šai diskusijā - sakiet, lūdzu, par ko izpelnījos nicinājumu?
Cenub
Cenub 17.09.2012 22:55
106 сообщений на сайте
Vai tik tiešām jūs nenojaušat, cik maz jums ir zināšanas jomā, kur ir vēlme strādāt?
Vai tik tiešām, uzskatāt, ka var lepoties ar to, ka nezinat un nesaprotat.

Jūs vēlaties strādāt (pelnīt) un domajiet, ka to iespējams darīt nemācoties, bet tikai savācot atbildes forumā
Ar savu attieksmi tieši jūs niciniet foruma dalībniekus, kas gadiem mācījās, strādāja, krāja pieredzi un vēl mācījās, jo šajā profesijā - tā ir norma.
Atnācu-paskatījos-uzvarēju - izskatas, ka tā ir jūsu devīze.
Mu-maija
Mu-maija 17.09.2012 23:39
15887 сообщений на сайте
Andaz - man nekas cits neatliks kā pacensties to visu saprast patstāvīgi. Ja Jums interesēs, vai esmu spējis, varu Jums vēlāk paziņot par iegūto informāciju!

Sandra48-Izņemot PTAC izdoto patērētāju kreditēšanai nepieciešamo licenci, citas, manuprāt, nemaz nepastāv t.s. ne-banku sektorā. Ja zināt labāk, lūdzu, norādiet vismaz kādu informācijas avotu, kur varētu izglītoties vairāk!

Licita - pieredzējušam grāmatvedim, manuprāt, nebūtu problēma uzrakstīt kontējumus un norādes par specifiskām lietām, tātad atbildēt uz jautājumiem,nevis komentēt tos. Ja tāda esat, lūdzu, dalieties ar mani savā pieredzē un zināšanās - būšu tikai pateicīgs!

Ja ir papildus "auglīgas" ziņas, lūdzu, raksiet! Citādāk neturpināšu saraksti šajā diskusijā.

Veiksmi visiem, kas to pelnījuši!
Ai, ai, ai, Cenub! Jūsu "jautājumā" jau nav jautājuma. Tur ir vesela problēmu virkne. Kolēģi jau jums norādīja ar ko jāsāk, bet pēc tam vēl vesela metodika jāapraksta, lai atbildētu uz jūsu "jautājumiem". Tieši tas, ka neapzinaties, ko esat pajautājis, jau ir tas skumjākais.
Diemžēl, šādu "grāmatvežu" nav mazums. Dara darbu pat neapzinoties ko dara, jo man tā teica forumā vai kaimiņiene, vai vēl kāds gudrinieks. Arī forumā lasītais ir "jāfiltrē". Bēdu ieleja, Cenub. Bez mācīšanās nu nekā! Vēlu veiksmi, censoni!
Licita
Licita 18.09.2012 08:22
113 сообщений на сайте
Atļaušos tomēr pajautāt pēdējo jautājumu šai diskusijā - sakiet, lūdzu, par ko izpelnījos nicinājumu?
Cenub 17.09.2012 22:55
Godātais Cenub!
Pārlasīju vēlreiz diskusiju. Un neticēsiet - neatradu nekādu nicinājumu. Ja Jūs to faktu, ka neviens Jums nepaklausīja un nepārrakstīja šeit forumā "kilometriem garus" citātus no likumiem, MK noteikumiem, metodiskajiem norādījumiem, neuzrakstīja gatavu Metodiku, kontu plānu un arī kontējumus, uzskatāt par nicinājumu, tā jau ir Jūsu problēma, godātais.
Kaut gan ar vēsu prātu apsverot, nicinājumu Jūs būtu gan pelnījis. Kaut vai šī teikuma "Lūdzu nenorādīt normatīvo aktu nosaukumus bez kādām konkrētām normām" dēļ. Vārds "lūdzu" šajā teikumā vēl pats par sevi neko neizsaka. Pietiek ar to, ka savā palīdzības lūgumā Jūs vēl paģērat, kā citiem foruma dalībniekiem būs vai nebūs Jums atbikdēt.
Un vēl šis teikums, godātais, "Ceturtkārt, Aivar - jā kāds reiz ir teicis, ka esat asprātīgs, tad Jums vajag apzināties, ka šis cilvēks bija bezkaunīgs melis."
Ne Jūs mani esat redzējis, ne pazīstat, ne Jums ir vismazākais priekšstats par mani, par manu pieredzi un par manām zināšanām, taču izteikt savus apgalvojumus Jūs esat gatavs.
Bet... es personīgi Jūs nenicinu. Ja palasīsiet augstāk, es pat piedāvāju palīdzību.
Tikai Jūs no saviem augstumiem nespējat nolaisties.
Kā pamanījāt, šeit forumā neatradās neviens ērglis, kurš spētu pacelties līdz Jūsu sasniegtajām virsotnēm.
Nemācīšu Jūs dzīvot, taču pamats secinājumu izdarīšanai, manuprāt, ir gan.
Lai Jums veicas vienmēr un visur!
Aivars007
Aivars007 18.09.2012 11:08
26984 сообщения на сайте
...Citādāk neturpināšu saraksti šajā diskusijā.!
Ambera 17.09.2012 18:30
es jau apraudājos
Andaz
Andaz 19.09.2012 17:17
27892 сообщения на сайте
Pār Raiņa kapu lido vārnas,
Un žēli ķērc "Nav vērts, nav vērts".
Aivars007
Aivars007 19.09.2012 18:58
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.