Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
darba līgums
Labdien.
Palīdziet lūdzu. Firma ir nopirkta un maina nosaukumu. Visus darba līgumus vajag rakstīt no jauna, tiem darbiniekiem kuri jau strādā uzņēmuma?
Paldies
Ответы (45)
На основании чего? Дайте, пожалуйста , ссылку на нормативный акт.
Это наверное надо в Цивилликумсе смотреть, о перенятии полномочий или ответственности. (или как это там называется).
Если перезаключать договора нужно много выплачивать, что ДД не захочет,скорее грозиюмс написать.
Labrīt!
На основании чего? Дайте, пожалуйста , ссылку на нормативный акт.
Это наверное надо в Цивилликумсе смотреть, о перенятии полномочий или ответственности. (или как это там называется).
Если перезаключать договора нужно много выплачивать, что ДД не захочет,скорее грозиюмс написать.
Простите меня, но это полная юридическая безграмотность. Ничего личного.
Те, кто поставили мне и Авару минусы, могут вместо анонимных кликов аргументированно поучаствовать в дискуссии.
Это я кликала, правда только Айвару ( на палец вверх) - была уверена, что это плюс. Так что приношу свои извинения, больше на эти пальцы жать не буду. Полностью согласна с постами, которые отправил Айвар
Ja es no Aivara nopirkšu viņa firmu un mainīšu nosaukumu, tad es atstāšu darba līgumus ar Aivara parakstu?
Nē, es atjaunošu (pārslēgšu, vai vienalga kā to nosaukšu) ar savu parakstu, jo manā nopirktajā firmā nav Aivara, ne kā darbinieka, ne kā valdes locekļa.
Ja es no Aivara nopirkšu viņa firmu un mainīšu nosaukumu, tad es atstāšu darba līgumus ar Aivara parakstu?
Nē, es atjaunošu (pārslēgšu, vai vienalga kā to nosaukšu) ar savu parakstu, jo manā nopirktajā firmā nav Aivara, ne kā darbinieka, ne kā valdes locekļa.
Muļķības.
Pilnīgi piekrītu Aivara viedoklim.
Par vienu otru gudru grāmatvedi ir jāpabrīnās.
Лень искать, но помню цитату - В случае перенятия предприятия * jaunais uzņēmuma ieguvējs pārņem visas iepriekšējā darba devēja tiesības un pienākums, tajā skaitā arī attiecībā pret darbiniekiem. *
Лень искать, но помню цитату - В случае перенятия предприятия * jaunais uzņēmuma ieguvējs pārņem visas iepriekšējā darba devēja tiesības un pienākums, tajā skaitā arī attiecībā pret darbiniekiem. *
Par to jau neviens nestrīdas.
Šoreiz, Japaina, Jums nepiekritīšu.
Firmas nosaukuma maiņas gadījumā pietiek ar darba līgumu grozījumiem, nav jāpārslēdz darba līgumi.
Brita, ну вот сами себе и ответили
Tas nozīmē, ka šodien visi MK noteikumi, kurus nav parakstījis V.Dombrovskis nav spēkā?
Par vienu otru gudru grāmatvedi ir jāpabrīnās.
Labi, ka es tikai strādnieks.
Līdz ar to par mani nav jābrīnās.
http://www.***censored***/lat/atbild_eksperts/tiesibas?doc=3867
No jautājuma ekspertam.
... reģistrēta jauna sabiedrība ar jaunu nosaukumu un reģistrācijas numuru...
Kurā sākotnējā jautājuma teikumā ir rakstīts, ka reģistrēts JAUNS uzņēmums?
Bija rakstīts - Firma ir nopirkta un maina nosaukumu.
А вам не кажется, что реорганизация со сменой названия и регистрационного номера, это слегка другое, чем продажа фирмы и смена ее названия?
Manuprāt ļoti daudziem, tai skaitā grāmatvežiem, ir grūtības atšķirt, ka uzņēmums, tā īpašnieki (akcionāri, dalībnieki) un valde ir 3 dažādas lietas.
Konkrētajā gadījumā UZŅĒMUMS turpina darbu. Iedomāsimies, cik reizes, piemēram DNB banka ir mainījusi nosaukumu un akcionārus, kā arī valdi. Vispirms Rīgas Komercbanka, tad Pirmā Bank, tad visādi varianti ar Nord, līdz beidzot DNB. Nosaukuma maiņa nav pamats darba līgumu pārslēgšanai.
Nav nekādas nozīmes, ka ir jauna valde, galvenais, kas nosaka jebkādu līgumu spēkā esamību ir tas, vai tajā laikā, kad līgums noslēgts, to ir parakstījusi persona, kam bija pilnvaras to darīt. Valdes pilnvaras var vienkārši konstatēt gan Lursoft (par samaksu), gan arī par brīvu Latvijas Vēstneša mājas lapā, ja prot izmantot meklētāju.
DARBA LIKUMS!!!
Uzņēmuma NODEVĒJA TIESĪBAS UN PIENĀKUMI, kas izriet no uzņēmuma pārejas brīdī spēkā esošajām darba tiesiskajām attiecībām, PĀRIET UZŅĒMUMA IEGUVĒJAM.
Uzņēmuma nodevējs šā likuma izpratnē ir ikviena fiziskā vai juridiskā persona, kura uzņēmuma pārejas rezultātā zaudē darba devēja statusu. Uzņēmuma ieguvējs šā likuma izpratnē ir ikviena fiziskā vai juridiskā persona, kura uzņēmuma pārejas rezultātā iegūst darba devēja statusu.
Uzņēmuma nodevējam ir pienākums informēt uzņēmuma ieguvēju par visām tiesībām un pienākumiem, kas pāries uzņēmuma ieguvējam, ciktāl uzņēmuma pārejas brīdī uzņēmuma nodevējam šīs tiesības un pienākumi ir zināmi vai tiem vajadzēja būt zināmiem. Šā pienākuma neievērošana neietekmē tiesību un pienākumu pāreju, kā arī darbinieka prasījumus pret uzņēmuma ieguvēju saistībā ar šīm tiesībām un pienākumiem.
UZŅĒMUMA PĀREJA PATI PAR SEVI NEVAR BŪT PAR PAMATU DARBA LĪGUMA UZTEIKUMAM. Šis noteikums neierobežo darba devēja tiesības uzteikt darba līgumu, ja šāds uzteikums ir pamatots ar saimniecisku, organizatorisku, tehnoloģisku vai līdzīga rakstura pasākumu veikšanu uzņēmumā.
UZŅĒMUMA PĀREJA PATI PAR SEVI NEVAR BŪT PAR PAMATU DARBA LĪGUMA UZTEIKUMAM. Šis noteikums neierobežo darba devēja tiesības uzteikt darba līgumu, ja šāds uzteikums ir pamatots ar saimniecisku, organizatorisku, tehnoloģisku vai līdzīga rakstura pasākumu veikšanu uzņēmumā.
To neviens neapstrīd, nevienam nekas nav uzteikts.
Nu tad pavisam jocīgi! Slēdzam jaunu darba līgumu, neuzteicot veco?
Закрыть
Краткое описание нарушения