Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatvedības kārtošana "ar roku" К списку тем
Grāmatvedības kārtošana "ar roku"
Labdien.
Meklēju kādu "vecā kaluma" grāmatvedi, kura/š būtu ar mieru man izskaidrot kā jākārto grāmatvedība ar roku.
Man interesē tieši kādas veidlapas pildāmas, kā tam visam jāizskatās. Kursos pasniedzēja šo īsti vairs neatcerās (bez tam programmā nav paredzēts šo apskatīt padziļināti), esmu izmeklējusies informāciju gan internetā, gan grāmatās, sadabūjusi visādas tabulas un pārskatus, bet man ir tikai aptuvena nojausma par to, kā tas viss aizpildāms.
Tad nu priecātos, ja kāds, kas pārzin šo lietu, varētu veltīt man nedaudz sava laika, atbildēt uz maniem jautājumiem un paskatīties, vai daru pareizi.
Ответы (119)
В ЛАНАТЕКСе пустографки еще классные были А3 формата
а ж-о 10 там нету
nu tur nav nekādai mākslai jābūt, zināt to. Es tā citreiz vēl līdz šim kārtoju. Jo ne visiem uzņēmumiem ir grāmatvedības programmas, un grāmatvedība kārtojās ar roku. Zinu, šīs lietas. Mums darbā tas pats bija, atnāca meitene un zināja strādāt tikai ar programmu, bet kad bij kļūda, to atrast nemācēja. Lūk jums programmas un ja nesaglabā un kaut kas noies greizi, ar vis pazūd.
... atnāca meitene un zināja strādāt tikai ar programmu....
это не знание бухгалтерии, а извращение.
Kāds prieks ka atsevišķi iesācēji ir sapratuši- kamēr kaut maza uzņēmuma grāmatvedību neuztaisīs ar roku- tikmēr ir kā daudzos gadījumos- " dators izdarīja" ;
Par veidlapām- nu pēc būtības jau jau izprot veidlapas saturu- var sazīmēt ekselā tabulas un rakstīt uz nebēdu. ( Arī žurnālordera numuram nav nozīmes ( ja atmet zinātnieku un pētnieku ambīcijas) - galvenais lai visiem nepieciešamajiem uzskaites kontiem tie būtu atvērti un viss tiktu reģistrēts. ) Vismaz kamēr mocīsies summas kopā dabūt nebūs jātērē laiks uz summēšanu.
Un vēl- lai arī neesmu tādu īstu grāmatvedību ar roku vedusi- tas tomēr ir zelta vērti to izcīnīt. Visinteresantāk bija viens posms grāmatvedībā ( man tas prieks tika no 1979 gada līdz 1991 gadam) kad pirmdokumentus veda sakontētus uz rajona skaitļošnas staciju ( centru) tur operatori kaut kādos milzīgos monstros ( skaitļošanas mašinās kas aizņēma cik atceros veselu telpu ( un ne mazu) to iemānīa iekšā un tad pa datumeim un pulksteņiem ņēmām ārā tabulogrammas ( askaites) tās baudījām apstrādājām un devām tālākai apstrādei ( ja attiecīgā atskaite tālākā uzskaites procesā tika izmantota kā pirmdokuments.
Sevišķi interesants bija gada slēgums- katra konta slēgumu atsevišķi nevarēja apstrādāt skaitļošanas mašinās- bija visi slēguma grāmatojumi ar roku jāsgatavo ( sauciet kā tīk žurnālorderi vai izziņas ) un tad skaitļoašnas stacijā visu " sameta " mašinās un ar satraukumu gaidījām- ka tik nav kāda kļūda ka tik peļņas zaudējumu aprēķinā viss noslēdzas.
Kā saka traģēdija bija ja kļūda slēdzot pirmo kontu līmeni ( adminsitrācijas izmaksas)- tad pa pieskari viss sekojošais- nozares vispārējo izmaksu sadale, augkopības pašizmaksa, lopkopības pašizmaksa, palīgražošna ar visu - tātad satraukums ne mazais.
Kas tagad nekait- ievadi datorā slēgumu ( jeb pat dators pats uztaisa) paskaties pārliecinies ka viss OK- un ej nākošo soli uz priekšu.
Pārejas posmā man vislabāk patika budžetnieku galvenā grāmata-( starp sakitļošanas stacijām un datoru
Kāds prieks ka atsevišķi iesācēji ir sapratuši- kamēr kaut maza uzņēmuma grāmatvedību neuztaisīs ar roku- tikmēr ir kā daudzos gadījumos- " dators izdarīja" ;
.........................
nu beidzot!!!!!!!!!!!!
Lai pildītu grāmatvedību ar roku,vajag to pašu ko ar programmu, vienīgā atširība veidlapās. Vajag virsgrāmatu, bankas kopsavilkumam lieto 2.žurnalorderi, kasei 1.žurnālorderi. Algām tāpat algu sarakstu, tabeli - darba laika uzskaitei. Piegādātāju kopsavilkums uz tabulas un arī grāmatvedības izziņa tabulas veidā. Materiālu norakstīšanai izmanto materiālu atskaites veidlapas. Visu var nopirkt veikalā vai arī pats kaut ko līdzīgu uztaisa tabulu veidā.Nemaz jau nevajag meklēt grāmatvedi pensijā, jo ko lai dara tie grāmatveži, kam ir mazas firmas un īpašnieks negrib pirkt programmu.
Tad grāmatvedis pērk programmu un apkalpo tās mazās firmas.Brīnos par tiem, kuri grib strādāt, kā akmens laikmetā.
Знаете (читать все листы духа не хватило, так я отвечу на начало) , у меня когда случаются непредвиденные лили, скорее, неопробованные ситуации - я "рисую" на бумаге. Только сложив все в голове, можно и программу под себя плясать заставить.
Так что некоторым образом понимаю желание человека знать корни бухгалтерии. Ну, не на случай же ядерной войны и выбытие из строя компьютеров ему (ей) это понадобилось...
Zināšanas nav jānes rokā un vezumā ar nav jāved. Jebkuras zināšanas cilvēku padara garā bagātāku. Bet forumā dažreiz jautājumi, ka jāsaķer galvu....Un tad patiešām sāk likties, ka dzīvojam akmens laikmetā. It kā ir dators, interneta pieslēgums ir, bet ko gan tas dod, ja nemāk tos pielietot un atrast vajadzīgo informāciju un izmantot to. Tie grāmatveži, kuri ir profesionāļi savā darbā , pratīs arī ar "roku" sakārtot grāmatvedības uzskaiti.
Es arī šad tad zīmēju lidmašīnas un viss saliekas pa plauktiņiem
Вообще-самолетики-гениальная вещь!
Даже не представляю- как без них обучают основам бухгалтерии...
Вообще-самолетики-гениальная вещь!
Даже не представляю- как без них обучают основам бухгалтерии...
я и сейчас бывает рисую
прежде чем в программе проводить неординарную "сделку", я на бумажке рисую самолетики
Smagi teikt un atbildēt!:) Darba devējs negrib tērēt naudu GP iegādei, bez maksas ir licenzētas tikai MU programmas, pārējās par maksu (pārsniedzam visus rādītājus). Jā, kārtoju "ar roku" ( pieskaņojos) un esmu lepns par to ko māku.
P.S.esmudarba ņēmējs.
Bet pozitīvais- otrajā papildus darbā strādāju ar 1:C
Es dažiem tādiem uzņēmumiem, kam pa visu gadu ir 5-10 darījumi (starp maniem maksātnespējīgajiem tādi ir vairāki) arī netaisu grāmatvedības datu bāzi programmā. Ar Excel tabuliņas palīdzību (tai par pamatu ņēmu Jumja virsgrāmatas formātu) savadu visas izmaiņas kontu apgrozījuma ailēs un uzreiz jau iegūstu jauno bilanci.
Tomēr es noteikti negribētu ar roku veikt grāmatvedību uzņēmumam, kurš pārsniedz MU rādītājus kā Ventam. Tad droši vien iekārtotu tādu Excel sistēmu, kas ne tikai summē darījumus atskaites periodā, bet arī apkopo rezultātus virsgrāmatā.
а я, как и многие тут, поступила проще - купила личную лицензию на программу и не приходится малышей "руками" делать. Даже если это "две" проводки за год.
Чего и вам желаю.
http://amari02.ru/post273589328/
по-моему - классное подтверждение, что понимание бухгалтерии, а не "куда вставить в программе".
В трюках - никакой компьютеной графики - всё вручную.
Но стремление к "ручной" бухгалтерии не должно приводить к признанию "Да, я всё равно в этом ничего не понимаю!"
Закрыть
Краткое описание нарушения