Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Komandējuma dienas nauda К списку тем
Crystala55 17.09.2014 10:28
6 сообщений на сайте
6 сообщений на сайте
Ответы (9)
Dienas naudai nevajag attaisnojuma dokumentus.
Japaina 17.09.2014 10:42
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Tā nu gluži nav, ka nevajag neko.
Ir nepieciešams uzņēmuma vadības Rīkojums par komandējumu (kurā norādīts, kas tiek komandēts, uz kurieni, uz cik dienām, kāds ir komandējuma uzdevums), kā arī jāpievieno komandējuma atskaite pēc atgriešanās no komandējuma, kurā jāapraksta, ko darīja komandējuma laikā un - vai komandējuma uzdevums tika izpildīts.
Finansu dokumenti gan šajā gadījumā netiek prasīti.
Ir nepieciešams uzņēmuma vadības Rīkojums par komandējumu (kurā norādīts, kas tiek komandēts, uz kurieni, uz cik dienām, kāds ir komandējuma uzdevums), kā arī jāpievieno komandējuma atskaite pēc atgriešanās no komandējuma, kurā jāapraksta, ko darīja komandējuma laikā un - vai komandējuma uzdevums tika izpildīts.
Finansu dokumenti gan šajā gadījumā netiek prasīti.
Cien.Aivars007!
Varbūt varat pateikt, kur noteikts, ka nepieciešama komandējuma atskaite. Mans šefs atsakās tādu rakstīt:(
Varbūt varat pateikt, kur noteikts, ka nepieciešama komandējuma atskaite. Mans šefs atsakās tādu rakstīt:(
Es atļauju Jūsu šefam nerakstīt neko.
Visi atpūtas braucieni uz Turciju arī šādam šefam droši vien ir komandējumi.
Taču komandējumam ir jābūt saistībā ar saimniecisko darbību, un atskaitē ir jānorāda, ko darīja komandējuma laikā, un - vai izpildīja komandējuma uzdevumu.
Komandējums un izklaides braucieni - tas nav viens un tas pats.
Ja būtu normāls šefs, tad šādas elementāras lietas saprastu un stulbus jautājumus grāmatvedim neuzdotu.
Atvainojiet, bet man nav laika meklēt visu to, ko es zinu - kur tas ir rakstīts.
Iespējams, ka likuma tāda nav, taču tāda kārtība ir bijusi "kopš Mozus laikiem".
Visi atpūtas braucieni uz Turciju arī šādam šefam droši vien ir komandējumi.
Taču komandējumam ir jābūt saistībā ar saimniecisko darbību, un atskaitē ir jānorāda, ko darīja komandējuma laikā, un - vai izpildīja komandējuma uzdevumu.
Komandējums un izklaides braucieni - tas nav viens un tas pats.
Ja būtu normāls šefs, tad šādas elementāras lietas saprastu un stulbus jautājumus grāmatvedim neuzdotu.
Atvainojiet, bet man nav laika meklēt visu to, ko es zinu - kur tas ir rakstīts.
Iespējams, ka likuma tāda nav, taču tāda kārtība ir bijusi "kopš Mozus laikiem".
Varbūt varat pateikt, kur noteikts, ka nepieciešama komandējuma atskaite.
7. pants. Grāmatvedības reģistros izdara ierakstus, kas pamatoti ar attaisnojuma dokumentiem. Attaisnojuma dokuments ir dokuments, kurš apliecina uzņēmuma saimnieciskā darījuma esamību un kurā ietverti vismaz šādi dokumenta rekvizīti un informācija par saimniecisko darījumu:
10) saimnieciskā darījuma apraksts, pamatojums un mērītāji (daudzumi, summas), bet tiesību aktos noteiktajos gadījumos — arī cita informācija par saimniecisko darījumu.
http://likumi.lv//doc.php?id=66460#p-390644
Vēl var palasīt sava uzņēmuma metodikas
Japaina 22.10.2014 13:24
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть