Man neliekas pareizi, ka viena nozare var maksāt MUN, bet citi atkal nē... A kāda atšķirība, vai es esmu grāmatvede, vai piemēram, masiere.. .vai varbūt dzīvokļu uzkopēja ? Kāpēc man kā grāmatvedei būtu jāmaksā vairāk?
No otras puses, neatbalstu MUN kā tādu. Tikai kropļo konkurenci un provocē uzņēmējus uz shēmošanu.
Es piekrītu šim viedoklim!
Esmu pret MUN statusa liegšanu noteiktām nozarēm, kaut arī uzskatu, ka MUN vispār bija jālikvidē "kā suga".
Kas attiecas uz šoferiem - jā, viena daļa pārgāja uz MUN, jo tā bija iespēja pašam shēmot kā vien vēlas, bet vienai daļai - uzņēmumi piespieda! Kā, piemēram, Maxima - mēģināja atlaist visus šoferus un piespiest viņus kļūt par pašnodarbinātajiem, SDV, IK utt... tikai tāpēc, lai mazāk nodokļu būtu jāmaksā.
Un es tiešām nesaprotu, kad beigsies VIDa funkciju pārnešana uz grāmatvežu pleciem?!
Tā ir VID furnkcija - izpētīt MUN maksātājus, atrast tos, kas shēmo, tos, kuri nav pēc būtības MUN maksātāji, bet gan parasti darbinieki (IIN likuma izpratnē), nevis tagad dažām nozarēm jācieš no tā, ka VIDs neprot strādāt!
Piekrītu Andai 1000 p.!
Mana doma nav ģeniāla, bet ir vienkārša kā divkapeika - VIDs "čakarē" tikai tos, kuriem visi dokumenti ir kārtībā, visi pārskati ir iesniegti, visu var pārbaudīt, un... uzlikt sodu!
Tiem, kuri "spļauj visam virsū", kuri maksā no vidējā dienas nobrauka par 4 km, tiem viss ir "kārtībā", jo tur nav ne dokumentu, ne uzskaites, absolūti nekā.
Galu galā lai ķeras pie privāto personu audita, ja jau reiz ir tik traki.
Ģimene - vīrs, sieva, 2 bērni.
Pierādiet, par kādu naudu ikdienā pērkat pārtiku un apmaksājat dzīvošanu!
Man riebjas, ka visi ir vienlīdzīgi, bet viena liela daļa - vienlīdzīgāki.
Ja reiz visi, tad visi maksājam tos nodokļus. Nevis kā tagad - tikai "duraki".