Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Актуальная дискуссия
DIENAS JAUNUMI К списку тем
Ответы (5105)
Tā jau arī bija domats, bet gudrīši uzrakstīja tādā veidā, ka zem mikrīša varēja pakļūt pat smagā metalurģija!
https://likumi.lv/ta/id/277258-noteikumi-par-nozarem-kuras-nepiemero-mikrouznemumu-nodokla-rezimu - как вспомню, так вздрогну. Моё особо любимое - это про 19 главу NАCE, про производство нефтепродуктов. На МУН.
Zināšanai
Kā zināms, 2019.gadā tika ieviestas elektroniskās kvītis, ko ārstniecības iestādes izsniedz pacientiem, un kuras pēc pacienta apstiprinājuma ārstniecības iestāde iesniedz VID, lai tās nonāktu pacienta IIN Gada deklarācijā, lai pacientam nekas vairs nebūtu jādara - nebūtu tās jāieskanē un nebūtu jāpievieno.
Ilgāku laika periodu sekoju šim jauninājumam un konstatēju, ka šīs kvītis deklarācijā (attaisnoto izdevumu dokumentu sarakstā) joprojām nav iekļautas.
Šodien ar lielām pūlēm (kā parasti, veltot pusi darba dienas) "izdabūju" atbildi no VID - tās tur "parādīsies" tikai 2020.gada februāra beigās - par visu 2019.gadu
Turpmāk gan tās parādīšoties operatīvi.
Nekas nav nokavēts - līdz 1.martam vēl ir laiks.
Tomēr nepatīkami, ka VID nekādā veidā nodokļu maksātājus par to nebrīdina.
Kā zināms, 2019.gadā tika ieviestas elektroniskās kvītis, ko ārstniecības iestādes izsniedz pacientiem, un kuras pēc pacienta apstiprinājuma ārstniecības iestāde iesniedz VID, lai tās nonāktu pacienta IIN Gada deklarācijā, lai pacientam nekas vairs nebūtu jādara - nebūtu tās jāieskanē un nebūtu jāpievieno.
Ilgāku laika periodu sekoju šim jauninājumam un konstatēju, ka šīs kvītis deklarācijā (attaisnoto izdevumu dokumentu sarakstā) joprojām nav iekļautas.
Šodien ar lielām pūlēm (kā parasti, veltot pusi darba dienas) "izdabūju" atbildi no VID - tās tur "parādīsies" tikai 2020.gada februāra beigās - par visu 2019.gadu
Turpmāk gan tās parādīšoties operatīvi.
Nekas nav nokavēts - līdz 1.martam vēl ir laiks.
Tomēr nepatīkami, ka VID nekādā veidā nodokļu maksātājus par to nebrīdina.
Aivar, cik vēl būs tādu, kuras ārstniecības iestāde ir izrakstījusi, bet atķeksējusi " nesūtīt informāciju uz VID" (ir tādas šogad redzētas) - nezinu kāpēc - iespējams interneta žēl.. varēs cilvēki sēdēt un šķirot kuras kvītis jau ir EDS un kuru tur nav..
Irita - mūsu sabiedrībā (90%) ne par ko nav jābrīnās.
Вообще-то этих 90%-ов не так уж и много. Но они так умно расставлены, что встречаются на каждом шагу.
Вообще-то этих 90%-ов не так уж и много. Но они так умно расставлены, что встречаются на каждом шагу.
Šodien ar lielām pūlēm (kā parasti, veltot pusi darba dienas) "izdabūju" atbildi no VID - tās tur "parādīsies" tikai 2020.gadafebruāra beigās - par visu 2019.gadu
Paskatīsimies kādas kolīzijas būs, jo vienu ar visu e-iesniegšanu jau iesniedzu tāpat tur "pa vecam".
Uuun, vēl man tāda neuzkrītoša sīka vienība, ka vienā lielā laboratorijā man neiedeva vispār nekādu skaidras naudas saņemšanas čeku... viss būs tur elektroniski...
vienā lielā laboratorijā man neiedeva vispār nekādu skaidras naudas saņemšanas čeku
Tad jau jāziņo VID par to, ka saņemot skaidro naudu netiek lietots kases aparāts un netiek izsniegts kases čēks. Jautājums, vai viņiem ir tiesības nelietot kases aparātu...
Nav jau ko ziņot, 82.¹ punkts no 96. noteikumiem ļauj slaidi izslīdēt viņiem no kases čeka vai reģistrētās kvīsniņas. Es vairāk par to, ka man galu nav, pret ko salīdzināt VID EDS redzamo.
Šodien ar lielām pūlēm (kā parasti, veltot pusi darba dienas) "izdabūju" atbildi no VID - tās tur "parādīsies" tikai 2020.gadafebruāra beigās - par visu 2019.gadu
Paskatīsimies kādas kolīzijas būs, jo vienu ar visu e-iesniegšanu jau iesniedzu tāpat tur "pa vecam".
Uuun, vēl man tāda neuzkrītoša sīka vienība, ka vienā lielā laboratorijā man neiedeva vispār nekādu skaidras naudas saņemšanas čeku... viss būs tur elektroniski...
RAKUSā sen jau tā.
Izdrukā kaut kādu mistisku kvīti. EKA vispār vairs nav.
Nav jau ko ziņot, 82.¹ punkts no 96. noteikumiem ļauj slaidi izslīdēt viņiem no kases čeka vai reģistrētās kvīsniņas. Es vairāk par to, ka man galu nav, pret ko salīdzināt VID EDS redzamo.
Februāra beigās varēs zīlēt. Un meklēt kaķi tumšā istabā.
Izdrukā kaut kādu mistisku kvīti. EKA vispār vairs nav.
Mistiskā kvīts tomēr ir drukāts dokuments, kas apliecina naudas saņemšanu. Ja grib, var laist uz zembilanci.
Un meklēt kaķi tumšā istabā.
Cerams, ka tas tur būs, nevis aizmucis uz citu istabu.
75.1 Pēc darījumu partnera pieprasījuma, ja tas ir tehniski iespējams, elektroniski sagatavotu reģistrēto kvīti nosūta uz darījumu partnera norādīto elektroniskās saziņas līdzekli vai izsniedz darījumu partnerim elektroniski sagatavotās reģistrētās kvīts izdrukātu kopiju papīra formā.
75.1 Pēc darījumu partnera pieprasījuma, ja tas ir tehniski iespējams, elektroniski sagatavotu reģistrēto kvīti nosūta uz darījumu partnera norādīto elektroniskās saziņas līdzekli vai izsniedz darījumu partnerim elektroniski sagatavotās reģistrētās kvīts izdrukātu kopiju papīra formā.
Man izsniedz uz papīra.
Citādi projām neeju.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть