Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
varbūt ir zināma kāda tiesu prakse? К списку тем
varbūt ir zināma kāda tiesu prakse?
2 darbiniekiem vienādai darba nosacījumi un alga. normālais darba laiks, mēneša alga 400 EUR.
atšķirība, ka otrais darbinieks sāk darbu ar 18.01.
pēc "Jaunā" vecā aprēķina sanāk.
darbiniekam kurš nostrādā pilnu kalendāro mēnesi, atnāk uz darbu 20 darba dienas, saņem pilnu algu 400 EUR.
savukārt darbinieks, kurš sāk darbu 18.01., janvāra mēnesī nostrādā 10 darba dienas. un NESAŅEM pusi no algas, bet mazāk! Viņam algas aprēķinā tiks skaidrots 400/21*10 => 190.48 EUR
jo pēc "jaunajām" vecajiem aprēķiniem janvārī jādala ar 21 dienu????????
DL 7. pants nosaka vienlīdzīgus tiesību principus.
ja šāda situācija nonāks līdz tiesai, interesanti, kurš vinnēs grāmatvedis, kurš aprēķināja vai darbinieks, kuŗš nesaņēmi pusi no apsolītās samaksas?
Ответы (100)
Iedomājos šādu ainu:
janvārī kaudze grāmatvežu raksta jaunu algu metodiku, iet pie vadītāja apstiprināt. Vadītājs jautā: kāpēc mainīji un ko? Grāmatvedis atbild: redzi, es 14 gadus nemācēju lasīt un tāpēc nepareizi aprēķināju algas un 10 gadus nepareizi vidējo izpeļņu. Tagad lasīt māku un viss būs kārtībā.
Es teikšu, ka Labklājības Ministrija, tā iztulkoja likumu
190.50 pa jaunam
HA!
strādāju 20 dienas saņemu 400 EUR
strādāju 10 dienas saņemu 190 EUR
un kā būs ar darba likuma 7 pantu.?
190.50 pa jaunam
HA!
Otrs taču nestrādā no 1.janvāra
190.50 pa jaunam
HA!
Kāda starpība??? ir darbā ierašanās laiks, kur viens nostrādā 20 dienas, otrs 10
190.50 pa jaunam
HA!
Kāda starpība??? ir darbā ierašanās laiks, kur viens nostrādā 20 dienas, otrs 10
Bet pirmajam ir atlīdzība par 1.janvāri, tā alga 380.95
190.50 pa jaunam
HA!
Bet pirmajam ir atlīdzība par 1.janvāri, tā alga 380.95
NĒ! darba līgumā ir teikts 400.
Nu tad maksājiet otram 200, lai Jums sanāk pēc līguma!
Vispār jau tas ir jocīgi. Tas kurš strādā svētku dienā, tas saņem par nostrādāto un +100% par to, ka strādājis svētkos, kad citi atpūtušies. Tas kurš nestrādāja svētkos - vienalga saņēma samaksu. Pirmais padomāja un teica: "Izdevīgāk taču ir atpūsties un vēl par to saņemt naudu.
vissliktākais ir tas, ka rodas atšķirīgs aprēķins pie vienādiem nosacījumiem.
Vieglāk atcelt svētku dienas!
piekrītu, bet ne visiem tās būtu jāatceļ.
Iedomājos šādu ainu:
janvārī kaudze grāmatvežu raksta jaunu algu metodiku, iet pie vadītāja apstiprināt. Vadītājs jautā: kāpēc mainīji un ko? Grāmatvedis atbild: redzi, es 14 gadus nemācēju lasīt un tāpēc nepareizi aprēķināju algas un 10 gadus nepareizi vidējo izpeļņu. Tagad lasīt māku un viss būs kārtībā.
ŽETONS!
Es, ja būtu priekšnieks - neapstiprinātu, un basta!
Grāmatvedis atbild: redzi, es 14 gadus nemācēju lasīt un tāpēc nepareizi aprēķināju algas un 10 gadus nepareizi vidējo izpeļņu. Tagad lasīt māku un viss būs kārtībā.
Es jau nu gan neatzītos, ka tikai es nemācēju lasīt, piesauktu klāt LM, VID, VDI un vēl šādas tādas ....inspekcijas, asociācijas...darba laika kalendārus....seminārus...
Скажите пожалуйста, а как считать з/п за январь при неполном рабочем времени (4 часа в день).
1) 370/160*80+370/160*4? (если смотреть пример LM,то возникает вопрос куда они дели оплату пр.дня?)
2)370/168*80 + 370/168*4?
Скажите пожалуйста, а как считать з/п за январь при неполном рабочем времени (4 часа в день).
1) 370/160*80+370/160*4? (если смотреть пример LM,то возникает вопрос куда они дели оплату пр.дня?)
В договоре что написано?
неполное рабочее время, 4 часа в день, 20 часов в неделю, оплата согласно 656 mk not.6.p.
Vienā LM tabulā 160 stundas nosauktas par nostrādāto stundu skaitu,
otrā LM tabulā 160 stundas nosauktas par nostrādāto stundu skaits normālā darba laika gadījumā.
Tā kā
durdom...
656 правила не об оплате, а о расчёте минимальной тарифной ставки.
В договоре, да ещё на неполное время надо указывать время работы от и до, дни работы, выходные и оплату, в час или за месяц.
DL 134.p(3) Uz darbinieku, kas nodarbināts nepilnu darba laiku, attiecināmi tādi paši noteikumi kā uz darbinieku, kas nodarbināts normālu darba laiku.
Если правильно понимаю, пр.день мы должны оплатить?
и оплату, в час или за месяц.
Kā tad to tagad var norādīt, rakstīt visus 12 mēnešus?
Var vienīgi tad, ja likme ir augstāka par tām noteiktajām.
Закрыть
Краткое описание нарушения