Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит
Aptaujas anketa NILLTFNL К списку тем
Ответы (172)
birokrātiskais slogs
administratīvais slogs, administratīvais!
Samazināts, samazināts, šodien jau pavisam, pavisam maziņš. Tas slogs.
Es tikai priecājos, ka termiņš iedots 3 darba dienas un 2 brīvdienas klāt.
Pa tām 2 brīvdienām visi grāmatveži tās anketas aizpildīs.
Ja neaizpildīs, tad gan gals klāt. Latviju pāršalks terorisma vilnis. Bail iedomāties...
А ассоциация бухгалтеров хоть что то делает?
Jā, делает gan. Tikai no 600 pāri biedriem man savus ieteikumus atsūtīja veseli 2, no kuriem viens nebija neko nokomentējis, bet vēl uzbraucis augumā, lai sīkāk paskaidroju, ko man vajag.
Tā, ka, mīļie grāmatveži, nevajag visu vainu uzvelt uz asociācijām. Pašiem arī kaut kas jādara, vismaz savi komentāri jāiesniedz.
Nosūtīju šādu e-pastu - skat.zemāk.
Iesaku arī citiem darīt tāpat.
Labdien!
Šodien saņēmām Jūsu informācijas sniegšanas pieprasījumu aizpildīt Anketu.
Diemžēl, šo Anketu aizpildīt nevaram, jo Anketa sagatavota tā, ka nav iespējams saprast, kādi dati šajā Anketā ierakstāmi.
Tāpat nav iespējams arī saprast, uz ko un kādā mērā attiecas Anketas sadaļa („lapiņa”) „Jautājumi”.
Lūdzu, sniedziet detalizētus un saprotamus metodiskus norādījumus un izskaidrojumus, kā šī Anketa aizpildāma.
Pretējā gadījumā Jūsu informācijas sniegšanas pieprasījums tiks atstāts bez ievērības.
Pateicamies par sadarbību.
Ar cieņu,
Iesaku arī citiem darīt tāpat.
Labdien!
Šodien saņēmām Jūsu informācijas sniegšanas pieprasījumu aizpildīt Anketu.
Diemžēl, šo Anketu aizpildīt nevaram, jo Anketa sagatavota tā, ka nav iespējams saprast, kādi dati šajā Anketā ierakstāmi.
Tāpat nav iespējams arī saprast, uz ko un kādā mērā attiecas Anketas sadaļa („lapiņa”) „Jautājumi”.
Lūdzu, sniedziet detalizētus un saprotamus metodiskus norādījumus un izskaidrojumus, kā šī Anketa aizpildāma.
Pretējā gadījumā Jūsu informācijas sniegšanas pieprasījums tiks atstāts bez ievērības.
Pateicamies par sadarbību.
Ar cieņu,
Es šīs anketas sakarā sazvanīju vienu no vēstulē norādītajām darbiniecēm un jautāju, vai par anketas nepildīšanu būs kādas soda sankcijas, man atbildēja, ka nē.
Ja es rakstītu sūdzību, tad drīzāk par to, ka anketa, kas nepārprotami (spriežot pēc finansu datu sadaļas) ir domāta bankām un citām finanšu institūcijām, tiek attiecināta uz grāmatvedības pakalpojumu sniedzējiem.
Es varu tikai iedomāties, kas notiktu, ja es to nosūtītu vienam savam klientam, kurš ir NĪ mākleris, kas nodarbojas pārsvarā nevis ar NĪ tirgošanu, bet gan īrnieku atrašanu dažiem saviem klientiem, kam ir daudz izīrējamo platību. Viņam ir pārdesmit darījumu gadā un viņš ļoti labi orientējas NĪ tirgū, bet jautājumos, kas attiecas uz finansēm, grāmatvedību vai vispār matemātiku ir ... kā lai tā saudzīgāk pasaka... ne pārāk gudrs. Viņš vispār nesaprastu par ko ir runa. Kā lai šo anketu aizpilda "cilvēks parastais" ?
Es varu tikai iedomāties, kas notiktu, ja es to nosūtītu vienam savam klientam, kurš ir NĪ mākleris, kas nodarbojas pārsvarā nevis ar NĪ tirgošanu, bet gan īrnieku atrašanu dažiem saviem klientiem, kam ir daudz izīrējamo platību. Viņam ir pārdesmit darījumu gadā un viņš ļoti labi orientējas NĪ tirgū, bet jautājumos, kas attiecas uz finansēm, grāmatvedību vai vispār matemātiku ir ... kā lai tā saudzīgāk pasaka... ne pārāk gudrs. Viņš vispār nesaprastu par ko ir runa. Kā lai šo anketu aizpilda "cilvēks parastais" ?
Tāpēc jau arī es lūdzu izskaidrojumu.
Jo Anketu saņēmu ne tikai es, bet arī vēl 3 mani klienti. Arī tieši tādi, par kādiem Jūs rakstāt.
Jo Anketu saņēmu ne tikai es, bet arī vēl 3 mani klienti. Arī tieši tādi, par kādiem Jūs rakstāt.
Aizpildīju, bet man tas prasīja veselu stundu. Ja nu kādam noder.
Izmantotā literatūra:
https://m.likumi.lv/doc.php?id=278930
1.8. čaulas kompānijas definīcija,
24. klienta tipa izvērtēšanu un dalīšanu vismaz šādos klientu riska tipos.
Atbildes uz Jautājumi: Jā. Nē. -
Atbildes uz Finasu dati:
X XX; 0; 1; Neattiecas; Nē.
Uzskaitīt esošās kontroles, sniegt aprakstu tām :
Identitātes pārbaude. Juridiskai personai - noskaidrot fiziskās personas, kas pārstāv klientu. Pēc identifikācijas veic klientu izpēti, klienta patieso labuma guvēju, kā arī veicamo darījumu mērķi un būtību. Nodrošināt klienta izpētes gaitā iegūto dokumentu, datu un informācijas uzglabāšanu un regulāru aktualizēšanu.
Izmantotā literatūra:
https://m.likumi.lv/doc.php?id=278930
1.8. čaulas kompānijas definīcija,
24. klienta tipa izvērtēšanu un dalīšanu vismaz šādos klientu riska tipos.
Atbildes uz Jautājumi: Jā. Nē. -
Atbildes uz Finasu dati:
X XX; 0; 1; Neattiecas; Nē.
Uzskaitīt esošās kontroles, sniegt aprakstu tām :
Identitātes pārbaude. Juridiskai personai - noskaidrot fiziskās personas, kas pārstāv klientu. Pēc identifikācijas veic klientu izpēti, klienta patieso labuma guvēju, kā arī veicamo darījumu mērķi un būtību. Nodrošināt klienta izpētes gaitā iegūto dokumentu, datu un informācijas uzglabāšanu un regulāru aktualizēšanu.
Люди, плиз напишите какой-нибудь гневный текст, чтобы приложить к анкете Сама красиво написать не сумею.
Айвар, ваш вариант слишком мягкий ))
Айвар, ваш вариант слишком мягкий ))
Manuprāt, labāk kaut kas nekā nekas.
Esmu atklāts - es patiešām nesaprotu, kā to anketu aizpildīt. Jo nav neviena paskaidrojuma, nav neviena virsraksta (nosaukuma) ailēm tabulās.
Domāju, ka гневный текст nevajag rakstīt. Jālūdz izskaidrojumi.
Esmu atklāts - es patiešām nesaprotu, kā to anketu aizpildīt. Jo nav neviena paskaidrojuma, nav neviena virsraksta (nosaukuma) ailēm tabulās.
Domāju, ka гневный текст nevajag rakstīt. Jālūdz izskaidrojumi.
Es gandrīz jau pabeidzu.
Sadaļā "finanšu dati" apakšējā daļā visur sarakstīju nevis 0, bet "?"
Par гневный текст, Albina, padomāšu, bet mazliet vēlāk, pēcpusdienā. Jums jāaizpilda kā grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzējam?
Sadaļā "finanšu dati" apakšējā daļā visur sarakstīju nevis 0, bet "?"
Par гневный текст, Albina, padomāšu, bet mazliet vēlāk, pēcpusdienā. Jums jāaizpilda kā grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzējam?
Šodien man piezvanīja no VID un sniedza atbildes uz maniem jautājumiem.
Paskaidroja, ka drīkst aizpildīt tikai tās sadaļas, kuras uz katru no mums attiecas.
Tajā otrajā lapā, ailē "Atbildes", ja ieklikšķina, labajā maliņā parādās trīsstūrītis. Uzklikšķinot uz šo trīsstūrīti, atveras atbilžu varianti, no tiem var izvēlēties.
Pirmā lapa mums (grāmatvežiem) faktiski jāaizpilda tikai pirmā rinda - klientu skaits. Viss pārējais uz mums neattiecas. Pie noteikuma, ka nav klientu nerezidentu un tml.
Zvanīja daļas vadītāja vietniece, kura ir ļoti laipna. Zinu, jo pie viņas apmeklēju semināru tieši šajā jautājumā.
Lai visiem veicas!
Paskaidroja, ka drīkst aizpildīt tikai tās sadaļas, kuras uz katru no mums attiecas.
Tajā otrajā lapā, ailē "Atbildes", ja ieklikšķina, labajā maliņā parādās trīsstūrītis. Uzklikšķinot uz šo trīsstūrīti, atveras atbilžu varianti, no tiem var izvēlēties.
Pirmā lapa mums (grāmatvežiem) faktiski jāaizpilda tikai pirmā rinda - klientu skaits. Viss pārējais uz mums neattiecas. Pie noteikuma, ka nav klientu nerezidentu un tml.
Zvanīja daļas vadītāja vietniece, kura ir ļoti laipna. Zinu, jo pie viņas apmeklēju semināru tieši šajā jautājumā.
Lai visiem veicas!
Mani vnk šokēja tas, kādā veidā šī anketa pasniegta. Visprastākajā veidā, līdz galam nenoformētā xls variantā. Nelielīšu es sevi par xls noformēšanas labāko speciālisti, bet, ja reiz sūta to klientiem, tad nu ir jābūt tam visaugstākajā līmenī. Bet te izskatās pēc - nekā. Cik anketas noformējums prasts, tik jautājumi"debīli".... bet varbūt man sākt aizdomāties, ka "debīla"esmu es pati... Bet lasot forumu, saprotu, ka neesmu es viena tāda nesapraša...
Man jau arī ar lielu piepūli nākas atzīt, ka neesmu īsti gudrs, ka tādus smalkumus nesaprotu.
Tomēr man ir arī brīnumainas spējas atrast sevī spēku un atzīties nemākulībā. Tāpēc labāk uzrakstu un pajautāju.
Tomēr man ir arī brīnumainas spējas atrast sevī spēku un atzīties nemākulībā. Tāpēc labāk uzrakstu un pajautāju.
Par ko es esmu visvairāk sašutusi: 1) anketas tiek faktiski izsūtītas 1.martā (nedomāju, ka VID darbinieki nezina, ko nozīmē 1.marts), 2) viena anketa visiem (līdzīgi kā bankā, pensionāram atverot kontu, paprasa galvenos darījumu partnerus un vai konta apgrozījums būs virs 10000 mēnesī), 3) anketā jānorāda 2016.gadabilances kopsumma un apgrozījums (iespējams, ka ne visiem šajā brīdī jau veiktas pilnīgi visas gada noslēguma korekcijas), 4) anketas aizpildīšanai dots dažu dienu termiņš.
Anketas saturā mani visvairāk sajūsmināja jautājums: "Vai Jums ir ieviests kontroles mehānisms, kas novērš to, ka Jūs vai Jūsu darbinieks varētu paziņot klientam par to, ka par viņu un aizdomīgo darījumu ir paziņots Kontroles dienestam?" Pilnīgs absurds, ja iedomājamies, ka daudzi grāmatveži strādā vieni paši. Vai nu vini paziņos (un tad neteiks klientam), vai arī neziņos un tad nekādi "kontroles mehānismi" nebūs vajadzīgi.
Iztēlojos sarunu ar klientu: "un jā, starp citu, es par jūsu darījumu paziņoju Kontroles dienestam"
Anketas saturā mani visvairāk sajūsmināja jautājums: "Vai Jums ir ieviests kontroles mehānisms, kas novērš to, ka Jūs vai Jūsu darbinieks varētu paziņot klientam par to, ka par viņu un aizdomīgo darījumu ir paziņots Kontroles dienestam?" Pilnīgs absurds, ja iedomājamies, ka daudzi grāmatveži strādā vieni paši. Vai nu vini paziņos (un tad neteiks klientam), vai arī neziņos un tad nekādi "kontroles mehānismi" nebūs vajadzīgi.
Iztēlojos sarunu ar klientu: "un jā, starp citu, es par jūsu darījumu paziņoju Kontroles dienestam"
Šodien man piezvanīja no VID un sniedza atbildes uz maniem jautājumiem.
Lai visiem veicas!
Lai visiem veicas!
Tad kopējo apgrozījuma ciparu un skaidrās naudas ciparu nevajag rakstīt? Esmu ierakstījusi, tad dzēsīšu. Man ir Open Office un izskatās, ka lejuplādējot ir pārveidojies formāts.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть