Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит
Aptaujas anketa NILLTFNL К списку тем
Ответы (172)
Man viss izdevās.
Priekšnoteikumi bija - vispirms jāapstiprina, ka esat izlasījis(-usi) vēstuli - lejā ķeksītis jāieliek.
Otrs - pieņem tikai *.xlsx. Parasto *.xls nepieņem.
Priekšnoteikumi bija - vispirms jāapstiprina, ka esat izlasījis(-usi) vēstuli - lejā ķeksītis jāieliek.
Es izpildīju abus priekšnoteikumus, bet tāpat nepieņēma. Nācās izmantot jau minēto variantu.
Aivareno 06.03.2017 17:02
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Man viss izdevās.
Es izpildīju abus priekšnoteikumus, bet tāpat nepieņēma. Nācās izmantot jau minēto variantu.
Tātad - neraža...
Отправила как ответ, ушло с первого раза без проблем. В том же формате, как получила, *.xlsx
У меня Windows 10, Microsoft Office 2010
Народ, не надо волноваться. Очевидно, что этот бред (анкета) является бакалаврской работой (если не кусовой) какого/какой-нибудь сыночка/дочки чиновника из МФ. Коллега правильно догадался! Оттого и срочность заполнения к 6 марта - время-то не наше, не бухгалтерское. Да, мне хочется думать и верить, что уж настолько идиотов в нашем МФ нет... Значит, так. Копируем на desktop, заполняем, где нравится (постарайтесь, пожалуйста, немногословно, без комментариев - зачем делиться своими знаниями с неучами?), а потом через функцию Atbildēt просто прицепляем файл. И структуру опросника улучшать не надо. Если не понимаете вопрос - отвечайте Neattiecas. Все это им надо для того, чтобы "папик", нагулявшись в командировках, хорошо отчитался о проделанной за год работе - а именно, о том, что в благословенной Латвии ВЕДЕТСЯ усиленная работа по закону NILLTFNL, широким фронтом ВСЕ охваченные законом этот закон изучают, само-методики себе пишут, само-тренинги проводят, само-аудиты организуют и на клиентов "стучат". Эта анкета не просто пустышка, это бред и вред, потому что очередная имитация бурной деятельности в государстве, где процветает воитствующая некомпетентность. Скорей бы на пенсию и свалить... Айвар, спасибо Вам за помощь, Ваши советы реально полезны. Н
Ko6ka 06.03.2017 17:37
2 сообщения на сайте
2 сообщения на сайте
Отправила как ответ, ушло с первого раза без проблем. В том же формате, как получила, *.xlsx
Es arī tieši tāpat nosūtīju bez problēmām, cits jautājums, ka man tā veidlapa izskatījās pēc ķēma, pārveidoju PDF, jo manus Open ofisus ne visur ņem pretī un arī skats drusku labāks Tā kā strādāju tikai ar legālām programmām un ievēroju likumu, Microsoft Office man par dārgu, :- un tos dažus ciparus un teikumus salasīs pa visām lapām kopā, nepaies ne diena
Надеюсь, что это будет полезно коллегам - ārpakalpojumu grāmatvežiem. Всем, ко подпал под закон, теперь надо ЕЖЕГОДНО как минимум, проводить само-аудит. Во-первых, нужно сделать приказ/распоряжение - следовать таким-то и таким-то указаниям таких-то институций, а потом ежегодно делать инструктаж, он же аудит. Привожу пример последнего:
"XXX" SIA
VRN: XXXX
Rīga, LV-XXXX, Xxxx iela XX
RĪKOJUMS Nr. D-xx/2016
2016. g. 19. decembrī Rīgā
Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas
iekšējās kontroles sistēmas darbības efektivitāti un
par darbinieku kārtējo instruktāžu
Pamatojoties uz Valsts Ieņēmumu Dienesta 2015.gadamarta Norādījumu “Vadlīnijas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma prasību ievērošanai nodokļu konsultantiem un ārpakalpojuma grāmatvežiem” 21., 62. un 126. punktiem, ievērojot papildu riskus, kas var rasties jaunu tehnoloģiju ieviešanas un attīstības rezultātā,
KONSTATĒJU, ka grāmatvedības ārpakalpojumu veikšanas gaitā neparastu un aizdomīgu darījumu gadījumi nav identificēti un ka iekšējās kontroles sistēma darbojas pietiekami efektīvi.
PAVĒLU: veikt darbinieku kārtējo instruktāžu par ziņošanas pienākumiem, kā arī par sekojošiem tēmām:
1. Klientu identificēšana;
2. Riska novērtēšana;
3. Klienta izpēte;
4. Neparastu un aizdomīgu darījumu konstatēšana;
5. Atturēšanas no darījuma veikšanas;
6. Terorisma finansēšanas riska novērtēšana un novēršana;
7. Klientu darījumu uzraudzība;
8. Klienta izpētes dokumentu glabāšana.
Valdes loceklis _____________________________ xxxx
Ar Rīkojumu un ar VID Norādījumiem “Vadlīnijas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma prasību ievērošanai nodokļu konsultantiem un ārpakalpojuma grāmatvežiem” (instruktāža)
iepazīstinātas:
_____________________ xxx
2016.gada19. decembrī
_____________________ xxxx
2016.gada19. decembrī
С уважени
"XXX" SIA
VRN: XXXX
Rīga, LV-XXXX, Xxxx iela XX
RĪKOJUMS Nr. D-xx/2016
2016. g. 19. decembrī Rīgā
Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas
iekšējās kontroles sistēmas darbības efektivitāti un
par darbinieku kārtējo instruktāžu
Pamatojoties uz Valsts Ieņēmumu Dienesta 2015.gadamarta Norādījumu “Vadlīnijas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma prasību ievērošanai nodokļu konsultantiem un ārpakalpojuma grāmatvežiem” 21., 62. un 126. punktiem, ievērojot papildu riskus, kas var rasties jaunu tehnoloģiju ieviešanas un attīstības rezultātā,
KONSTATĒJU, ka grāmatvedības ārpakalpojumu veikšanas gaitā neparastu un aizdomīgu darījumu gadījumi nav identificēti un ka iekšējās kontroles sistēma darbojas pietiekami efektīvi.
PAVĒLU: veikt darbinieku kārtējo instruktāžu par ziņošanas pienākumiem, kā arī par sekojošiem tēmām:
1. Klientu identificēšana;
2. Riska novērtēšana;
3. Klienta izpēte;
4. Neparastu un aizdomīgu darījumu konstatēšana;
5. Atturēšanas no darījuma veikšanas;
6. Terorisma finansēšanas riska novērtēšana un novēršana;
7. Klientu darījumu uzraudzība;
8. Klienta izpētes dokumentu glabāšana.
Valdes loceklis _____________________________ xxxx
Ar Rīkojumu un ar VID Norādījumiem “Vadlīnijas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma prasību ievērošanai nodokļu konsultantiem un ārpakalpojuma grāmatvežiem” (instruktāža)
iepazīstinātas:
_____________________ xxx
2016.gada19. decembrī
_____________________ xxxx
2016.gada19. decembrī
С уважени
Ko6ka 06.03.2017 17:49
2 сообщения на сайте
2 сообщения на сайте
Я дико извиняюсь, но у меня вопрос: из чего следует, что анкету надо заполнять в принудительном порядке, а не в добровольном? В сопроводиловке написано lūdz Jūs aizpildīt aptaujas lapu и Pateicamies par sadarbību un atbalsta sniegšanu valstiski svarīga dokumenta sagatavošanā!
Нигде не написано про санкции в случае не заполнения.
Нигде не написано про санкции в случае не заполнения.
Анкету рассылали через ЭДС с сопроводительным письмом от работников VID. Слов про добровольность или не обязательность там не было, зато была дата до которой нужно дать ответ.
Ak! Man arī tika tāds " prieks un laime" aizpildīt šo anketu.
Nu nevaru saprast, ko tur viņi grib un kā, lai aizpilda.
Nu kurš tādu murgu ir izdomājis?
Kad šis marasms beigsies, vien Dievs to zina!
Nu nevaru saprast, ko tur viņi grib un kā, lai aizpilda.
Nu kurš tādu murgu ir izdomājis?
Kad šis marasms beigsies, vien Dievs to zina!
Aija_444 14.03.2017 14:44
347 сообщений на сайте
347 сообщений на сайте
tā anketa atšķiras no citos gados sūtītām?
Tik ļoti atšķiras, ka raudāt gribas to visu lasot (it īpaši prasīto finanšu datu sadaļu) un rokas nolaižas pret šīs debīlās iestādes (VID) rīcību. Es saprastu, ka šāda anketa būtu komercbankām izsūtīta, bet grāmatvedības pakalpojumu uzņēmumiem???
Nu tieši tā. Raudāt gribas to anketu pildot.
Aija_444 14.03.2017 14:47
347 сообщений на сайте
347 сообщений на сайте
Es jau iepriekšējās anketas pildot rakstīju, ko domāju, arī šoreiz ierakstīju dažus komentārus, gan pildot kā ārpakalpojumu grāmatvedis, gan pildot no klientiem, kas nodarbojas ar nekustamajiem īpašumiem. Piemēram : "Ko varētu uzlabot NILLTFN regulējumā, lai novērstu vai minimizētu šīs grūtības?" atbildēju: "Neprasīt no NĪ aģentiem, lai viņi darītu visu to pašu, ko bankas"
Es arī tur sarakstīju visu žulti, piemēram "Kas ir čaulas kompānija?", "Kas ir PEP?".
Es neesmu nekāda zīlniece, kam jāprot atšifrēt visādu burtu salikumi un jaunizdomāti slengi.
Es neesmu nekāda zīlniece, kam jāprot atšifrēt visādu burtu salikumi un jaunizdomāti slengi.
Man viss izdevās.
Man izdevās iesniegt izmantojot Edge pārlūku (e)
Ar Chrome nekas nesanāca. Ne xlsx, ne PDF failus nevarēja nosūtīt.
Aija_444 14.03.2017 20:39
347 сообщений на сайте
347 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть