Baigā putra ar to visu veidojas.
Ja es saņemu rēķinu no Tele2, es saprotu tā - ja man ir parakstīts līgums ar viņiem , man tam vairs nekas nav virsū jāraksta, un Tele2 var neko nerakstīt. Šeit rēķinam spēku iedod līgums. Tāpat kā, ja ir parakstīts/elektroniski pieņemšanas nodošanas akts u.tml
Ja es saņemu pavadzīmi epastā par piegādātu iekārtu, es zinu, ka iekārta ir saņemta, tāpēc vai nu printēju rēķinu un parakstos uz viņa, vai arī parakstu elektroniski. Ja nevaru/negribu šādi, uzņēmumam jābūt nodrošinātai iespējai, lai es varu apliecināt elektroniski. Ko tieši tas nozīmē? El.apliecinājumam jābūt tādam, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem fizisko personu elektroniskās identifikācijas jomā ļauj identificēt konkrētu personu — apliecinājuma devēju.
Taisām vaļā to normatīvo aktu un tur rakstīto jau man smadzenes vairs neņem pretī..
https://likumi.lv/ta/id/278001-fizisko-personu-elektroniskas-identifikacijas-likums
..Fiziskās personas identitāte elektroniskajā vidē ir pārbaudīta, ja fizisko personu identificē,.izmantojot elektroniskās identifikācijas līdzekli..
...Elektroniskās identifikācijas pakalpojums ietver elektroniskās identifikācijas līdzekļa izsniegšanu un tā darbības izbeigšanu, autentifikācijas apliecinājuma izsniegšanu, personas elektronisko identifikācijas datu radīšanu un uzturēšanu, kā arī elektroniskās identifikācijas nodrošinājuma uzturēšanu.
..elektroniskās identifikācijas līdzeklis — materiāli un nemateriāli elementi, kuri ietver personas elektroniskos identifikācijas datus un kurus izmanto, lai identificētos elektroniskajam pakalpojumam;
Man vienīgai ir sajūta, ka, lai saprastu, ko es varu izmantot kā attaisnojuma dokumentu (no elektroniskās vdes), man jābūt ITišņikam, juristam, visas pasaules (nu vai vismaz Eiropas) likumu pārzinējam utt.