Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
IK pirktais a/m uz kredīta vai līzinga? К списку тем

Anitar 10.07.2005 10:04
97 сообщений на сайте
97 сообщений на сайте
Ответы (42)
Совершенно верно. Списать в расходы, связанные с хоз.деятельностью, можно только банковские проценты.
Līgumā rakstīts - ka aizdod naudas līdzekļus IK a/m iegādei.

Anitar 10.07.2005 13:40
97 сообщений на сайте
97 сообщений на сайте
Manuprāt līzings ir ja a/m tehniskajā pasē īpašnieks -inserviss group, lietotājs - IK, t.i., a/m nepieder IK
Runa jau ir par to - vai % var iekļaut saimnieciskajos izdevumos?

Anitar 11.07.2005 07:32
97 сообщений на сайте
97 сообщений на сайте
Nu skaidrs, tātad IK nevar pirkt pamatlīdzekļus attīstībai vai nemater.ieguldījumus, jo tie nav ikmēneša izdevumi, un man ir jāņem kredīts bankā lai nomaksātu VSAOI :):)

Anitar 11.07.2005 09:26
97 сообщений на сайте
97 сообщений на сайте
Почему не может?:) Амортизацию для ИК никто не отменял. Вот только на проценты небанковским структурам нелья будет доход уменьшить:)
Vai tas nozīmē, ka es varu katru mēnesi apr.a/m amortiz.unieklaut izdevumos, lai varetu aprekinat VSAOi? Es atkal domāju, ka pamatl. amortiz.aprēķina tikai gada beigas IIN vajadzībām?

Anitar 11.07.2005 10:54
97 сообщений на сайте
97 сообщений на сайте
Aprēķinus var veikt arī gada sākumā, bet negrāmato, tikai zināšanai. Katru mēnesi 1/12 daļu no aprēķinātās summas var ņemt vērā pie VSAOi- vai peļņa pārsniedz 110Ls.

Lasmamm 12.07.2005 21:32
11 сообщений на сайте
11 сообщений на сайте
Ja InservisGroup % nevar iekļaut saimnieciskajās izmaksās, kur tad? Vai klāt pie PL sākotnējās vērtības? :-?

Lasmamm 12.07.2005 21:33
11 сообщений на сайте
11 сообщений на сайте
Bet ja nauda aizdota - pakalpojumu apmaksai - kASKO un signaliz. (arī caur inserviss) tad % par naudas aizdev.arī nav saimn.izd.? Vai kasko un signaliz.ierīkošana ir saimn.izdev.?

Anitar 13.07.2005 07:42
97 сообщений на сайте
97 сообщений на сайте
Saimnieciskie izdevumi ir tikai BANKAS procenti. Signalizāciju es pieliktu pie mašinas vērtības. Kasko, manuprāt ir tekošie izdevumi.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть