Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Firmas dibināšanas izdevumi К списку тем

Firmas dibināšanas izdevumi
Sveiciens piektdienā - nedēļas labākajā dienā!

Lūdzu, vai varat padalīties pieredzē?

Kopš Komerclikuma stāšanās spēkā firmas dibināšanas izdevumus vairs nedrīkstot attiecināt uz izdevumiem - tie esot jāapmaksā pašiem firmas dibinātājiem.

Vai jūs tā arī darāt, vai varbūt esat izdomājuši, kā šo likumu apiet ar līkumu?

Paldies jau iepriekš un jauku dienu!
Aivars007
Aivars007 25.11.2005 09:51
26984 сообщения на сайте

Ответы (109)

Albina

Jums taisnība tikai daļēji - attiecībā pret trešajām personām.

Padomājiet otrādi - vai valdes locekli ieceļ (ievēl) Uzņēmumu reģistrs? Taču nē.

Protams, arī es kā trešā persona, šo valdes locekli par amatpersonu uzskatīšu tikai tad, kad UR varēs pārliecināties par viņa pilnvarām. Taču neviens nedod tiesības šo cilvēku neuzskatīt par valdes locekli no iecelšanas brīža.

Pēc manām domām tie ir tādi juridiskie kāzusi, kas likumos nav definēti. Un latvieši kā jau kalpu tauta vienmēr ir klanījušies visiem, kam vien var paklanīties. Tāpat turpina klanīties "kronim" - Uzņēmumu reģistram.

Ja es esmu Sabiedrības īpašnieks un ieceļu kādu par savas Sabiedrības valdes locekli, tad no tā brīža viņš IR valdes loceklis. Un Uzņēmumu reģistrs nav tiesīgs manu lēmumu apstrīdēt. Tā es domāju, un neviens mani nepiespiedīs domāt citādi.

Komerclikums

221.pants
(3) Par valdes locekli var būt rīcībspējīga fiziskā persona.

(4) Par valdes locekli nevar būt šīs sabiedrības padomes loceklis, šīs sabiedrības revidents, persona, kurai ar tiesas spriedumu atņemtas tiesības uz attiecīgā veida vai visu veidu komercdarbību vai atņemtas tiesības ieņemt amatus komercsabiedrības pārvaldes institūcijās, un koncerna valdošā uzņēmuma padomes loceklis. Statūtos var paredzēt uz valdes locekļiem attiecināmus stingrākus ierobežojumus.

Nekādi citi ierobežojumi likumā nav paredzēti.
Aivars007
Aivars007 17.08.2009 21:56
26984 сообщения на сайте
Ak dievs - kāds tam Aivar sakars ar klanīšanos?:-O

Ar to jau dzīve (grāmatvedība, jurisprudence) ir saistoša, ka iespējams paskatīties uz lietām no dažādiem viedokļiem un visiem ir ar ko nodarboties;-) Un manuprāt, vislabākās profesionālās un cilvēciskās kvalitātes rodas tad, ka no pakāpiena "es zinu un man ir taisnība" spējam pakāpties uz "tagad es zinu, ka var arī tā, tas man var noderēt";-) uz pirmā pakāpiena ļaudis tikai zobenus vicina un ieguvējs nav neviens, uz nākošā - notiek savstarpēja bagātināšanās.
Agrita
Agrita 17.08.2009 22:10
109 сообщений на сайте
Ja es esmu Sabiedrības īpašnieks un ieceļu kādu par savas Sabiedrības valdes locekli, tad no tā brīža viņš IR valdes loceklis, bet viņam nav paraksta tiesības un NAV tiesības pārstāvēt sabiedrību.
Aija_444
Aija_444 17.08.2009 22:13
347 сообщений на сайте
Var būt gan tā gan tā.Var gan būt gan nebūt gan paraksta tiesības gan tiesības pārstāvēt sabiedrību.
Ilma
Ilma 17.08.2009 22:24
30495 сообщений на сайте
Aija_444

Valdes loceklis var būt arī bez paraksta tiesībām (uz ārpusi), Ilmai taisnība. Var pārstāvēt Sabiedrību kopā ar citiem, var pārstāvēt atsevišķi.

Izskatās, ka manu domu neviens nesaprot saknē. Es gribēju uzsvērt, ka ne jau Uzņēmumu reģistrs ieceļ vai atceļ kādu no amata. Un ka UR nav nekāds Dievs debesīs. UR tikai reģistrē faktus (iepriekš pārbaudot likumību) un sniedz informāciju trešajām personām.

Agrita

Jūs, manuprāt, tajos zobenos esat ieciklējusies. Esat kāda ģenerāļa meita, vai? Manuprāt, te neviens nekaro. Ja visām buxgalteršām nav uzrakstīts pa prātam un nav pienests uz paplātes ar apzeltītu maliņu, tas nebūt nenozīmē, ka kāds vicina kara cirvi vai zobenu.
Aivars007
Aivars007 18.08.2009 07:59
26984 сообщения на сайте
Ja Valdes loceklim nav paraksta tiesības, kam tāds vajadzīgs? Nu, lab, varbūt ar vajadzīgs...., ja tāds valdes loceklis paraksta kādu līgumu, to var mierīgi apstrīdēt, jo dokumentam jau nav juridiska spēka. Parasti noslēdzot līgumus ar klientiem par piegādēm u.c. prasa uzrādīt tiesības pārstāvēt sabiedrību kopā vai atsevišķi (pilnvarojumu)
Aija_444
Aija_444 18.08.2009 08:44
347 сообщений на сайте
http://refoo.lv/komerctiesibas/
Zumzum
Zumzum 18.08.2009 09:44
1 сообщение на сайте
Ja es esmu Sabiedrības īpašnieks un ieceļu kādu par savas Sabiedrības valdes locekli, tad no tā brīža viņš IR valdes loceklis, bet viņam nav paraksta tiesības un NAV tiesības pārstāvēt sabiedrību.

------------------------------

Или языком не владею или одно из двух.

Не поняла, как это валдес лоцеклис может не имееть право подписи и права представлять общество. Валда же по определению представляет общество. Лоцекли могут представлять обшество по одному, а могут совместно. Но право есть у всех. Иначе они не лоцекли.
Maija
Maija 18.08.2009 09:59
28223 сообщения на сайте
Manuprāt, atšķirība starp reģistrētu un nereģistrētu valdes locekli ir tēlaini izsakoties kā starp civilsievu un likumā noteiktā kārtībā ar visiem zīmogiem pielaulātuLOL
Agrita
Agrita 18.08.2009 10:57
109 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.