Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Tildes Jumis palidziet К списку тем

Tildes Jumis palidziet
Обращаюсь к тем, кто работает в Tildes , помогите пожалуйста разобраться, читая инструкцию остается очень много вопросов. Может кто-нибудь смог помочь разобраться естественно не бесплатно.
Selena
Selena 12.09.2006 12:25
949 сообщений на сайте

Ответы (186)

Labdien, vēlos jautāt sekojošo, man ir darbinieks, kuram pirmajā pusgadā aprēķinot algu rezultātā nebija apliekamā ienākuma un attiecīgi arī nodokļa, bet otrajā pusgadā samazinājās apgādnieku skaits un rezultātā ir apliekamais ienākums. Skatoties PERSONĪGO KONTU apliekamais ienākums tur ar - zīmi neparādās (ir tukša vieta kā tam arī vajadzētu būt), bet sastādot "Paziņojumu par algas nodokli" ailē "ienākums, no kura ir aprēķināts nodoklis" parādās skaitlis ar - zīmi. Pārbaudīju un programma to iegūst sekojoši, tā vienalga saskaita visus iznākumus ar - zīmi un piepluso pozitīvos, kuru rezultātā negatīvo ir vairāk, bet man tas liekas nepareizi, ka paziņojuma apl.ien.irnegatīvs, bet ienāk.nodoklis parādās. Vai Jums nav tādas situācijas?
Janija
Janija 19.01.2007 10:06
331 сообщение на сайте
Izlasiet noteikumus par paziņojuma sastādīšanu!

Apliekamais ienākums paziņojumā aprēķinās matemātiski, bet personīgajā kontā - no faktiskajiem datiem!

Savukārt, ienākuma nodoklis, ja ir samaksāts, paziņojumā parādās no faktiski samaksātā! Kā gan savādāk!
Andaz
Andaz 19.01.2007 10:41
27892 сообщения на сайте
Andaz, paldies par atbildi, bet gudrāka es netiku, vai man paziņojums jānodod ar negatīvu skaitli (kurš sanāk tīri matemātiski)? Vidzemes priekšpilsētas konsultācija telefoniski atbildēja, ka negatīvu skaitļu nevarot būt, lai es meklējot kļūdu programmā.
Janija
Janija 19.01.2007 11:34
331 сообщение на сайте
Tad nulle Bet tad gan ar roku jāaizkrāso un jāieraksta, diemžēl.
Andaz
Andaz 19.01.2007 12:17
27892 сообщения на сайте
Paldies, Andaz, vēlreiz, nolēmu sekojoši, rakstīšu paziņojumu ar roku un tomēr apliekam.ien uzrādīšu nevis O, bet to skaitli nokura dabūju to nodokli.
Janija
Janija 19.01.2007 12:20
331 сообщение на сайте
Tad būs nepareizi. VIDā iedaīs un programma izmetīs kļūdu.
Andaz
Andaz 19.01.2007 12:27
27892 сообщения на сайте
Vispār programma vienmēr pareizi aprēķina.Pie gada paziņojumiem es lieku,ka alga ir tekošā mēnesī, jo uz nodošanas brīdi nodoklis ir pārskaitīts.Pagaidām pretenzijas no VID nav bijušas.
Japaina
Japaina 19.01.2007 19:53
10269 сообщений на сайте
Nē, Japaina, šoreiz programma nepareizi aprēķina, un to, ka jaliek it kā alga izmaksāta decembrī es zinu. Problēma bija citur un es jau sazvanījos ar Tildi un viņi centīsies to problēmu atrisināt (runa par to, ka neapliekamajā ienākumā un/vai apgādājamajos ir jāparādās tai summai, kuru mēs izmantojām, nevis tā kuru ir tiesības izmantot).
Janija
Janija 19.01.2007 21:52
331 сообщение на сайте
Mājās man tāds variants nav, bet pirmdien darbā paskatīšos.Un ko tad Tilde teica-ka ir kļūda?
Japaina
Japaina 19.01.2007 22:04
10269 сообщений на сайте
Saka, ka meklēšot risinājumu.
Janija
Janija 20.01.2007 14:07
331 сообщение на сайте
Es arī ar Tildi par to jau runāju vasarā, iepriekš arī ieturētais nodoklis parādījās ar mīnusu. ar pēdējiem grozījumiem viņi kaut ko mazliet pamainīja, bet "ienākums no kura aprēķināts nodoklis'man arī dažiem parādās ar mīnusu. Es arī uzskatu, ka tas tā nevarētu būt. 'Bet šeit dŗīzāk jau sanāk, ka likumdošanā nav pareizi noformulēts (stāv taču veidlapā tāda formula).

Un kur likumdošanā, tas ir atrunāts, ka: neapliekamajā ienākumā un/vai apgādājamajos ir jāparādās tai summai, kuru mēs izmantojām, nevis tā kuru ir tiesības izmantot?

Kā VID man skaidroja, ka paziņojums ir jāaizpilda pēc personīgā konta datiem(bet tas ar nav nekur atrunāts). es ar uzskatu ka tā būtu pareizāk.
Ane
Ane 20.01.2007 16:55
619 сообщений на сайте
Japaina - (runa par to, ka neapliekamajā ienākumā un/vai apgādājamajos ir jāparādās tai summai, kuru mēs izmantojām, nevis tā kuru ir tiesības izmantot) - tas ir tikai tādā gadījumā, ja darbinieks nestrādā pilnu gadu vai viņam bijusi B lapa. Ja viņš strādājis pilnu gadu uzņēmumā, tad jāparādās tai summai, kas viņam pienākas!
Andaz
Andaz 22.01.2007 09:13
27892 сообщения на сайте
Pamēģināju tādu variantu un tiešām izskatās, ka kautkas nerīmējas.Tildes seminārā vajag teikt!
Japaina
Japaina 22.01.2007 23:19
10269 сообщений на сайте
Andaz - par to izmantojamās summas variantu, man škiet, ka te forumā kaut kā pasen apsprieda, un cik atceros tad daži tā arī darīja apēķinos(man piemēram tas škiet nepareizi).
Ane
Ane 23.01.2007 00:20
619 сообщений на сайте
"Noteikumi par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību"

32.9.11.rindā “Gada neapliekamais minimums” norāda normatīvajos aktos par mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai noteikto neapliekamā minimuma apmēru taksācijas gadam.

32.11.13.rindā “Atvieglojumi par apgādājamajiem” norāda nodokļa atvieglojumu summu par apgādājamajiem taksācijas gadā.
Andaz
Andaz 23.01.2007 09:59
27892 сообщения на сайте
Skaidri un gaiši rakstīts - "neapliekamā minimuma apmēru taksācijas gadam" - nevis kaut ko dalīt un pārdalīt un izdomāt pašam! Izņemot tad, ja darbiniekam bijusi "B" lapa vai nav nostrādājis uzņēmumā pilnu gadu.

Tā gan ir gada deklarācija, bet tieši tāpat ir ar Paziņojuma aizpildīšanu.
Andaz
Andaz 23.01.2007 10:01
27892 сообщения на сайте
Gada deklarācijā vienalga parādās viss gada neapliekamais minimums, ja arī ir slimības lapa B, vai nav strādāts pilns gads.
Ane
Ane 23.01.2007 23:53
619 сообщений на сайте
Nekādā gadījumā pārbaudīju savu personīgo kontu un man bija B lapa, gan arī paziņojumā par IIN tiek noņemts neapliekamais minimums par attiecīgajām noslimotajām dienām
Larao
Larao 24.01.2007 09:49
6767 сообщений на сайте
Pārbaudiet algu sarakstus. varbūt ar roku izmainīts meapl.minimumskādā no mēnešiem, vismaz tur, kur B lapa.
Andaz
Andaz 24.01.2007 17:47
27892 сообщения на сайте
Es nerunāju par paziņojumu par algas nodokli, es rakstīju par gada deklarāciju, ko katrs cilvēks pats stāda(nav saistīts ar Tildi)
Ane
Ane 24.01.2007 23:57
619 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.