Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

Sāpe par grāmatvedības metodiku vai nolikumu. К списку тем

Sāpe par grāmatvedības metodiku vai nolikumu.
Gribētos parunāties ar Jums grāmatveži par grāmatvedības metodikas izstrādi, vadītājs man šodien pārmetoši pateica, ka mums nēesot tas nekur atrunāts, ka maksājam komandējuma naudas, ne mūsu darbiniekiem, bet kā īsti ir vai tad šīs lietas tomēr nebūtu jānosaka vadītājam un kas tad ir galu galā grāmatvedības metodika un kas ir iekšējās kārtības noteikumi? Pēc manām domām grāmatvedības metodika ir meto'dika, kur tiešām iet runa par grāmatvedības uzskaiti, kā tādu.

Un ja vēl vadītājs ir tāds kurš regulāri mana savas domas un lēmumus , tad ir pavisam traki.Unvēl jautājums kam tad konkrēti ir jābūt šajā metodika? Uzņēmumā it kā ir kaut kāda metodika, bet nav tāda kārtīga kur būtu atrunāts katrs sīkums, bet vai man kā grāmatvedim ir vērts pūlēties tērēt laiku, ja tāds detalizēts apraksts nevienam nav vajadzīgs???
Mazulite
Mazulite 13.09.2006 10:40
192 сообщения на сайте

Ответы (32)

Посмотрите у Cleo в хранилище.Там кладезь методик.

Но сначала надо подписаться на ВГК+.

http://www.vgk.lv/index.php?setgc=vgkplus
Luiza
Luiza 13.09.2006 10:43
7705 сообщений на сайте
Jautājuma autorei lūgums - pielietot ne tik komplicētu teikumu uzbūvi un pārb. pieturas zīmju atbilstību paustajai domai. Rezultātu taču vēlēsities adekvātu tai.
Liepupe
Liepupe 13.09.2006 10:53
нет сообщений на сайте
Šeit bija daudz sarunu un strīdu par metodiku. Bet es uzskatu, ka metodika ir vadītāja sagatavots dokuments (kā visi rīkojumi). Un, ja vadītājs nav spējīgs šo metodiku sagatavot, tad par atbilstošu samaksu to izdarīs grāmatvedis. Uzņēmumos, kuros esmu grāmatvedību kārtojusi un saņēmusi pietiekoši labu algu un attieksmi, metodiku parasti sagatavoju (ja tādas nav) nemaz neprasot. Bet, ja alga un attieksme nav gluži apmierinoša - nedaru.

Un visas tās runas, ka tas jādara grāmatvedim, jo viņš to vislabāk pārzin - nav jāklausās! Taisnība jau ir, bet grāmatvedis arī nav nekāds, atvainojos, "sestais", kas darīs visu, ko citi nevar, negrib vai nemāk! Tāpat jau uzkrauts uz viņa pleciem ir pārāk daudz.
Andaz
Andaz 13.09.2006 10:56
27892 сообщения на сайте
Liepupe manuprāt galvenais ir domu saprast un šeit ir grāmatvežu portāls, nevis valodnieku portāls.
Mazulite
Mazulite 13.09.2006 11:01
192 сообщения на сайте
Mazulite, Jums ir e-pasts?
Cleo
Cleo 13.09.2006 11:04
19234 сообщения на сайте
Mazulite, Вашему директору не мешало бы знать, что методика бухгалтерского учёта не есть одно и тоже, что управленческая методика, а составлять методику управления не Ваше дело, пусть он сам решает, когда и за что платить, кому и в каких размерах и какими доками это оформить.
Tt7
Tt7 13.09.2006 11:05
37863 сообщения на сайте
Manas domas ir, ka metodikā sīki jābūt atrakstītam darījumu iegrāmatošanas momentam, kādi dokumenti noformējami, kādos termiņos, kādi grāmatojumi jāveic utt.

bet viss kas saistīts ar likumiem un Mk noteikumiem, tad vienkārši metodikā būs piebilde " pamatojoties uz spēkā esošo likumdošanu" vai kā citādi.

Ar šo es domāju Mazulītes jautājumu par komandējuma naudām, kas tomēr izmaksājamas pamatojoties uz MK noteikumiem, nevis tāpēc ka uzņēmums tā nolēmis.

Attiecībā uz komandējumiem man metodikā ir atrunāts ,ka tās tiek izmaksātas pamatojoties uz Mk noteik.Nr un vēl grāmatojumi.
Sola
Sola 13.09.2006 11:06
2446 сообщений на сайте
Jā es Jums pilnīgi piekrītu Andaz, bet es nu tā kā esmu apņēmusies to darīt un būs jāatloka rokas un jādar tas darbiņš, gribi vai nē, bet no kura gala sākt un cik detalizēti ir vērts runāt par konkrētajām lietām. Kur beidzas grāmatvedība un kur sākas uzņēmuma organizatoriskās lietas? Kaut gan , manuprāt, tas nav tik vienkārši nodalāms, vis taču ir saistīts!
Mazulite
Mazulite 13.09.2006 11:11
192 сообщения на сайте
Iedosiet Cleo savu e-pastiņu, nosūtīšu Jums kaut ko un tad redzēsiet manu e-pastu:)
Mazulite
Mazulite 13.09.2006 11:13
192 сообщения на сайте
... bet es nu tā kā esmu apņēmusies to darīt un būs jāatloka rokas un jādar tas darbiņš, gribi vai nē, bet no kura gala sākt un cik detalizēti ir vērts runāt par konkrētajām lietām. Kur beidzas grāmatvedība un kur sākas uzņēmuma organizatoriskās lietas? Kaut gan , manuprāt, tas nav tik vienkārši nodalāms, vis taču ir saistīts!

Tā nu tas nav. Ja mirkli mierīgi padomāsiet, sapratīsiet atšķirību un radīsiet objektīvu pamatojumu tam, ka piem. tādas lietas kā *maksājam komandējuma naudas, ne mūsu darbiniekiem* lieki neapgrūtinātu uzņ. grāmatvedības metodiku, ko vadītājs vēlas redzēt kā paraugdokumentu savā atb. esošo lietu kārtošanai.
Liepupe
Liepupe 13.09.2006 11:23
нет сообщений на сайте
Reizēm tiešām sirds apmet kūleni par visām šīm lietām:( Brīžiem ir tāda sajūta, ka grāmatvedim ir jādara un jāzin vis, grāmatvedim ir jālabo nepareizie rēķini, jāgana dokumenti,jādomā kurš kuru aizvietos atvaļinājuma laikā utt.
Mazulite
Mazulite 13.09.2006 11:45
192 сообщения на сайте
Mazās firmās jau tā ir, grāmatvedis vienā personā kā grāmatvedis, kasieris ( dabā bet ne pēc dokumentiem), lietvedis, sekretārs, arī privātsekretārs, direktors utt. un neko tur nepadarīsi.
Sola
Sola 13.09.2006 11:58
2446 сообщений на сайте
Mazulite адрес наверно фсб, раз скрываете;)?
Uzzi
Uzzi 13.09.2006 11:59
нет сообщений на сайте
* ... Un vēl jautājums kam tad konkrēti ir jābūt šajā metodika?...

** ...Brīžiem ir tāda sajūta, ka grāmatvedim ir jādara un jāzin vis, grāmatvedim ir jālabo nepareizie rēķini, jāgana dokumenti...

Ja pastāv jautjums par to, kas rakstīts *, tad tas nozīmē, ka ir vēl pie kā piestrādāt... Bet ** atzīmētais ir tiešām grāmatveža *melnais, sūrais ikdienas darbs*.
Liepupe
Liepupe 13.09.2006 12:01
нет сообщений на сайте
Tur jau tā lieta, ka uzņēmums nemaz nav mazs!!! Vienkārši ir slikta organizācija, reizēm sanāk kaut kā ačkārni, ka uzņēmuma speciālisti dara tos darbus , kuri viņiem nemaz nebūtu jādara, neiet runa tikai par grāmatvežiem!!!
Mazulite
Mazulite 13.09.2006 12:06
192 сообщения на сайте
Nedomāju, ka kādam *sviesta piciņas* nākušas bez sūra, darba un konsekventas rīcības. Vēlu sekmes arī Jums!
Liepupe
Liepupe 13.09.2006 12:13
нет сообщений на сайте
какой у Вас дир молодец, методикой интерисуется!

обычно кроме буха и проверяющих они никого не интерисуют.
Uzzi
Uzzi 13.09.2006 12:26
нет сообщений на сайте
Mans ieteikums, ja jau esat *apsolījusies* - uzrakstiet to kā kā info vai instrukciju. Citādi - vāku atpakaļ neuzlikt.
Liepupe
Liepupe 13.09.2006 12:28
нет сообщений на сайте
Jāatzīstas, ka tikai tagad ievēroju šo te:

13.09.2006 11:01

Liepupe manuprāt galvenais ir domu saprast un šeit ir grāmatvežu portāls, nevis valodnieku portāls.

kam jēgu nudien nesaprotu.

;///
Liepupe
Liepupe 13.09.2006 12:37
нет сообщений на сайте
Liepupe чего разворчалась сегодня?;)
Uzzi
Uzzi 13.09.2006 12:47
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.