Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Gramatvedība- darbinieks vai firma(pakalpojums)-kas labāk? К списку тем

Gramatvedība- darbinieks vai firma(pakalpojums)-kas labāk?
Padalieties pieredzē- kādi plusi un kādi mīnusi, ja grāmatvedību ved firma(pakapojums no ārienes) vai ja grāmatvedis pieņemts kā darbinieks.

Paldies!
Rusiai
Rusiai 22.01.2007 11:52
15 сообщений на сайте

Ответы (12)

Я думаю в первую очередь всё зависит от качества работника, либо обслуживающей фирмы.

Можно быть недовольным и тем , и другим.
Luiza
Luiza 22.01.2007 12:02
7704 сообщения на сайте
Arī apkalpojošā firmā visi klienti ir sadalīti "uz galviņām", un katrs darbinieks apkalpo noteiktas firmas. Mana pieredze - algot grāmatvedi tomēr ir lētāk, nekā firmu.Unvēl - savs grāmatvedis ir ērtāk pieejams.
Anahari
Anahari 22.01.2007 12:15
517 сообщений на сайте
Ja parēķina , ka ne tikai tas cilvēks ar zināšanām ir vajadzīgs, tad gan rēķini sanāk savādāki.

Lai kārtotu grāmatvedību ir vajadzīgs datornodrošinājums, grāmatvedības programma (licence, abonentmaksa vai kā savādāk), regulāri semināru apmeklējumi utt. Pats lētākais seminārs šodien varētu maksāt ap Ls 30,-, bet vidēji es apmeklēju divus seminārus mēnesī... . Vēl grāmatvedim ir kaut kur arī fiziski jāsēž. Nevar šodien iesēdināt četrās neapkurinātās sienās.Ja ir maza firma, kurai ir nepieciešams kārtot grāmatvedību, tad nu jāskatās! Ir bijuši gadījumi, kad pat palieli SIA taupot uz grāmatvedības rēķina, iekuļas lielās nepatikšanās ar VID-u un ne tikai ar to. Grāmatvedības firmās par likumdošanas izmaiņām rūpējas pati grāmatvedības firma- un tas šobrīd ir noteicošais. SIA īpašnieki bieži vien nenovērtē grāmatvežu "iešanu līdzi " likumdošanas izmaiņām.

Katrs jau pats domā kā labāk.
Ingad
Ingad 22.01.2007 12:41
460 сообщений на сайте
Uzticamāk, ērtāk, lojālāk, individuālāka pieeja, vienmēr pie rokas kad vajag gan darbinieks, gan papīri - DARBINIEKS !

Firma ir gala izeja vienīgi ja tāda, kurā tieši viens konkrēts strādā tikai ar jūsu uzņēmumu....
Rumbinja
Rumbinja 22.01.2007 12:44
1000 сообщений на сайте
Ne vienmēr darbinieks ir tas lojālākais. Manā grāmatvedības firmā ir stingri iekšējās kārtības noteikumi arī par konfidenc.informāciju.Un es esmu sadabūjama "rokās" 24 stundas diennaktī - ofiss ir pie dzīvesvietas! Tā kā katrs gadījums jāskatās un jāizvērtē individuāli.!
Ingad
Ingad 22.01.2007 12:52
460 сообщений на сайте
Mana pieredze ar firmu - viss bija labi, kamēr VIDs atnāca auditā. Tad firma izlikās par baltu un pūkainu un nekādu atbildību uzņemties negribēja.

Otra pieredze - grāmatvežu firma neiedeva vadībai pilnīgi nevienu dokumentu, kurā būtu atspoguļota grāmatvedības zuskaite - ne kontu apgrozījuma pārskatu, ne virsgrāmatas, ne grāmatojumu uzskaiti, pilnīgi neko! Tikai plikas atskaites un deklarācijas VIDam.

Rezultātā, tad, kad pārtrauciet attiecības, jums nav nekā! Ja jums ir savs grāmatvedis, ar uzņēmuma programmu - tajā pieejami visi datu, kad vien gribiet. Bet ar firmām tā nav!
Andaz
Andaz 22.01.2007 14:01
27892 сообщения на сайте
Šai nūjai, kā ju visām citām, ir divi gali.Betkatrai firmai ir jāsaliek uz papīra + un -, lai varētu saprast, kas ir izdevīgāk.Ja uzņēmuma vadītājs neiedziļinās grāmatvedības darbā, tad var sanākt "ziepes", gan vienā gan otrā gadījumā.:-)
Aivareno
Aivareno 22.01.2007 14:13
6641 сообщение на сайте
Cleo ir pieredze abās jomās
Ambera
Ambera 22.01.2007 14:18
21759 сообщений на сайте
Vienmēr ir labāk, ja uzņēmumā ir savs grāmatvedis, kuram, pie tam, maksā tik, lai viņam nevajadzētu vēl piecās vietās strādāt!

Tad viņam ir laiks iedziļināties visā uzņēmuma darbības specifikā un laičīgi reaģēt uz izmaiņām.

Firmām ir n-tās grāmatvedības, kurās neviens nopietni neviens neiedziļinās, tikai sakārto papīrus.

Un tas nav viens un tas pats.
Andaz
Andaz 22.01.2007 16:53
27892 сообщения на сайте
Rumbinja, cik man zināms lielākā daļā (nevaru teikt ka visās) ir tikai normāla pieeja tam, ka viens konkrēts grāmatvedis apkalpo konkrētas firmas nevis kad kuram ir laiks. Turklāt, ja apkalpojošais grāmatvedis ir apslimis vai izbraucis, tad firmas vadītājs vai kāds cits darbinieks var sniegt informāciju, kas nepieciešama klientam.

Turklāt visas nianses kā un ko izsniedz klientam ir jāatrunā jau līgumā. Andaz tāda pati pieredze man ir ar grāmatvedības pārņemšanu no grāmatveža - darbinieka nevis firmas.

Tāpēc es teiktu viss ir atkarīgs no paša cilvēka- nevis no tā vai grāmatvedību kārto grāmatvedis - darbinieks, vai grāmatvedis - firma.

Andaz, negribu piekrist gan, ka firmās neviens nopietni neiedziļinās gr'āmatvedības jautājumos. Klientam piesaistītais grāmatvedis ļoti nopietni (vismaz par sevi es tā varu teikt) iedziļinās dokumentos un niansēs uzskaitē, specifikai izstrādāju katram uzņēmumam nepieciešamo metodiku un laika gaitā papildinu to ar izmaiņām, kas radušās uzskaites procesā.

Atkārtošos - Viss ir atkarīgs konkrēti no cilvēka!.
Cleo
Cleo 22.01.2007 19:21
19234 сообщения на сайте
P.s. mazās firmas nemaz nespēj maksāt tik daudz, lai grāmatvedim nevajadzētu meklēt vēl 5 darbavietas, bet lielajos uzņēmumos kā zināms bez pazīšanās nemaz nevar tikt, turklāt tur jau ir grāmatveži un pensijā vēl netaisās iet.
Cleo
Cleo 22.01.2007 19:22
19234 сообщения на сайте
Piekrītu Cleo un Ingad par visiem 1000%. Viss atkarīgs no cilvēka.

Arī es savējos aprūpēju kā savus paša bērnus - tāds jēdziens kā darba laiks neeksistē - arī man zvana tad, kad vajag nevis kaut kādā "darba laikā".

Gatavas receptes šajā jomā nav un nevar būt. Meklējiet pareizo cilvēku un viss būs kārtībā. Katrā ziņā neņemiet tādu, kurš jau pirmajā reizē daudz runā... Tas no manas pieredzes - izrunā "vilku no meža", bet kad jādara... čiks vien sanāk.

Aivars007
Aivars007 28.01.2007 12:27
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.