Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
zhurnal registraciji opecacij, provodok К списку тем
zhurnal registraciji opecacij, provodok
u kogo estj v xranilishe? ili esli ne trudno prishlite pozhalujsta na pochtu
objazateljno li vedenije takogo zhurnala?
Ответы (17)
Посмотрите у Клео в Хранилище. У нее были журналы. И еще пройдитесь по файлам пользователей.
У Cleo в хранилище видела.
etot zhurnal objazatelen? tuda zapisivatj v xronologiceskom porjadke provodki , operaciji? a kak eto na dokumentax otrazatj?
Kur jūs izlasījāt (kādā normatīvajā aktā) par šāda žurnāla nepieciešamību?
ne pomnju tochno nomer , vrode eto bili MK noteikumi par gramatvedibu prinajtije osenju 2006.g. n mogu oshibatsja... da i kak to obsuzdali na forume.. , chto nado vesti zhurnal, gde zapisivajut vse provodki i operaciji... posmotrite u Cleo v xranilishe estj takoj zhurnal! toljko vot pitajusj vijasnitj nakoljko n neobxodim i objazatelen!
Šaubos gan, ka Cleo ir iekārtojusi tādu žurnālu un ka viņa to arī aizpilda.
Cik es nojaušu, Cleo ir draugos ar programmu Zalktis, un šī programma pieļauj izdrukāt šādu žurnālu, ja vien kādam tas interesē.
Nekad neesmu dzirdējis, ka kāds grāmatvedis, kurš strādā bez programmas, rakstītu šādu žurnālu.
Bet iespējams, ka es kļūdos. Nepretendēju uz vienīgo patiesību šajā jautājumā.
Согласен с Айваром007, вы сами определитесь вам оно нужно
Nekad neesmu dzirdējis, ka kāds grāmatvedis, kurš strādā bez programmas, rakstītu šādu žurnālu
Ошибаетесь, еще как пишут. Это обычный журнал регистрации хоз.операций.
Если на форумах не сидеть, то и время освободится для заполнения всяких журнальчиков и т.п.
obichnij = objazateljnij?
Albina
Nu lai taču raksta, vai man žēl.
Kaut arī labi zinu, ka Jūs rakstāt ne jau patiesību. Bet tas nu tā. Lai Jums vieglāk!
Если он не нужен кому-то, то вовсе не значит, что не нужен всем остальным. Я, например, пользуюсь, когда нужно быстро вбить данные по какой-то разовой фирме. Быстро им удобно.
а у меня программа Максимус сама ведет автоматом
Да во всех программах он имеется, даже если явно не виден, вопрос только имеется ли возможность его распечатывать.
Aivars007, jā es draudzējos ar Zalkti vairāk kā ar Tildes Jumi :))), bet savulaik es kārtoju uzskaiti bez programmas (pirmssākumos) un man ir operāciju uzskaites žurnāls, kura funkcijas tagad man pilda hronoloģiskais žurnāls no Zalkša.
Hronoloģisko žurnālu izmantoju ļoti bieži gan meklējot kādu konkrētu dokumentu, gan filtrējot pa kontiem, gan meklējot kļūdu, ... utt. Pilnīgi tādas pašas funkcijas savulaik pildīja operāciju uzskaites žurnāls, kurā ir visas operācijas nevis tikai attiecīgā konta kā tas ir žurnālorderī. Manuprāt reģistru nepieciešamību nosaka MK 585.
17. Grāmatvedības reģistrus iedala hronoloģiskajos reģistros un sistemātiskajos reģistros. Šajos reģistros attiecīgi hronoloģiskā secībā (hronoloģiskais ieraksts) vai pēc ekonomiskā satura (sistemātiskais ieraksts) izdara ierakstus par katru saimniecisko darījumu. Ja noteikta veida saimnieciskie darījumi bieži atkārtojas, katram šādam saimniecisko darījumu veidam var iekārtot atsevišķu hronoloģisko reģistru.
18. Hronoloģiskajos reģistros visus saimnieciskos darījumus reģistrē hronoloģiskā secībā un par katru saimniecisko darījumu norāda šādu informāciju:
18.1. ieraksta datums;
18.2. ieraksta kārtas numurs;
18.3. atsauce uz attaisnojuma dokumentu: dokumenta autors (juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds, uzvārds), dokumenta nosaukums vai saimnieciskā darījuma apraksts, dokumenta sagatavošanas datums un reģistrācijas numurs. Ja grāmatvedību kārto, izmantojot grāmatvedības datorprogrammas (grāmatvedības informācijas datorsistēmu programmatūru), šajā apakšpunktā minētās informācijas vietā drīkst norādīt unikālu attiecīgā attaisnojuma dokumenta pazīmi (piemēram, numuru, ar kādu attaisnojuma dokuments reģistrēts grāmatvedības datorprogrammā), kas ļauj šo attaisnojuma dokumentu viennozīmīgi identificēt;
18.4. saimnieciskā darījuma novērtējums naudā;
18.5. saimnieciskā darījuma grāmatvedības konta nosaukums vai kods un norādījums, vai ieraksts izdarāms šā konta debetā vai kredītā (ja grāmatvedības kārtošanā izmanto divkāršā ieraksta sistēmu, – to kontu kodi, kuru debetā un kredītā iegrāmatojams saimnieciskais darījums).
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/ng_21102003_nr.585_jauns.doc
un 19.punkts
Закрыть
Краткое описание нарушения