Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит
Проводки на чеках К списку тем
Ответы (31)
А я эти чеки подклеиваю на простой белый листик, нумерую и пишу проводку над чеком...нас так на курсах давным-давно учили, я так и привыкла
Если я буду клеить так, что б места для проводок оставались, мне целая пачка бумаги на один авансовый отчет понадобится
Es arī rakstu kārtas numuru no avansa norēķina atskaites.Arto pietiek.Likumā nav pateikts, ka jāraksta grāmatojums.Pietiek ar izdruku no datora.Tāpēc par to nevar sodīt.
Daru kā šo rindu autors.
Daru kā šo rindu autors.
Kādreiz, kad tikko sāku strādāt viena pieredzējusi grāmatvede pabrīdināja, ka pie pērbaudēm pieprasa grāmatojumus uz čekiem. Tā arī pieradu darīt- nekas, nav jau grūti8-)
Frezy 19.05.2007 22:31
1986 сообщений на сайте
1986 сообщений на сайте
Я никогда не писала проводки на чеках, пусть это будет единственный паркапумс, который найдут.:-/
F5 19.05.2007 23:10
1586 сообщений на сайте
1586 сообщений на сайте
о высказано замечание,
Ну, не могут они Без замечаний. Надо, хоть на что-то указать. Не штрафом, так хоть словом.:-/ Такие уж у них нравы.:-/
Ну, не могут они Без замечаний. Надо, хоть на что-то указать. Не штрафом, так хоть словом.:-/ Такие уж у них нравы.:-/
ja Jums aizrāda par grāmatojumu uz čekiem, kam ir pievienots avansa norēķins, tad Jums pretī vienkārši jāsaka, ka nepiekrītat, jo pārkāpuma nav saskaņā ar MK noteikumu Nr.585 "15. Norādījumu par to, kura grāmatvedības konta kredītā un kura konta debetā ierakstāma saimnieciskā darījuma summa (iegrāmatojums), izdara rakstiski uz attaisnojuma dokumenta vai viendabīgu dokumentu kopsavilkuma (!!!) vai nodrošina šī iegrāmatojuma atšifrējumu, ja iegrāmatojumu veic elektroniski, un atbilstoši šim iegrāmatojumam izdara ierakstus attiecīgajos kontos."
8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasībām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos dokumentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Pēc attaisnojuma dokumenta pārbaudes uz tā norāda iegrāmatojumu (kontējumu) vai nodrošina šī iegrāmatojuma (kontējuma) atšifrējumu, ja iegrāmatošanu veic elektroniski (!!!). Lai novērstu iespēju izdarīt atkārtotu ierakstu, pēc attaisnojuma dokumenta ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā dokumentā norāda ieraksta kārtas numuru. - avansa norēķins, ja nemaldos arī ir reģistrs. Es uz čekiem arī lieku kārtas numuru no avansa norēķina, kurā (avansa norēķinā) ir redzams attiecīgais kontējums. Uz pārējiem dokumentiem lieku kārtas numuru no hronoloģiskā žurnāla datorprogrammā un kontējumu.
8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasībām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos dokumentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Pēc attaisnojuma dokumenta pārbaudes uz tā norāda iegrāmatojumu (kontējumu) vai nodrošina šī iegrāmatojuma (kontējuma) atšifrējumu, ja iegrāmatošanu veic elektroniski (!!!). Lai novērstu iespēju izdarīt atkārtotu ierakstu, pēc attaisnojuma dokumenta ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā dokumentā norāda ieraksta kārtas numuru. - avansa norēķins, ja nemaldos arī ir reģistrs. Es uz čekiem arī lieku kārtas numuru no avansa norēķina, kurā (avansa norēķinā) ir redzams attiecīgais kontējums. Uz pārējiem dokumentiem lieku kārtas numuru no hronoloģiskā žurnāla datorprogrammā un kontējumu.
Ja pielietojat to avansa norēķina veidlapu, kādas ir manā rīcībā, tad tajās pretī katra čeka ierakstam taču ir 2 debeta kontējumi - D7XXX (parasti) un D5721 (PVN). Teorotēski ar to būtu jāpietiek. Čekus numurēt patiešām VID inspektori pieprasa, ko arī es daru. Pie kam es Zalktī iegrāmatoju katru čeku atsevišķi (pret katru darījuma partneri), kaut arī tas nemaz nav jādara. Bet tā esmu pieradis, un PVN-1 arī man drukājas visas mazās summas katra atsevišķi, līdz šim nevienu aizrādījumu neesmu no VID saņēmis par atskaites pārblīvēšanu ar lieku informāciju.
Arī es čekus līmēju uz papīra lapas (augšējo maliņu) - cik nu pieļauj papīra lapa - bet tā, lai uz katra čeka var redzēt visu nepieciešamo informāciju - nevis visus vienā kaudzē citu uz cita. Jo papīra lapu var iešūt normāli, bet katru čeku caurdurstot, daļa no informācijas paliek izdurtajā caurumā...
Arī es čekus līmēju uz papīra lapas (augšējo maliņu) - cik nu pieļauj papīra lapa - bet tā, lai uz katra čeka var redzēt visu nepieciešamo informāciju - nevis visus vienā kaudzē citu uz cita. Jo papīra lapu var iešūt normāli, bet katru čeku caurdurstot, daļa no informācijas paliek izdurtajā caurumā...
Nevar jau zināt, par ko tas aizrādījums patiesībā bija. Varbūt par to, ka čeki kaudzē sasviesti, nesanumurēti, nav ierakstu secībā (esmu arī tādu "kārtību" redzējis, pārņemot grāmatvedību). Nekādu numuru, nekādas pielīmēšanas - celofāna kabatiņās visi vienā kaudzē - ņem, šķiro, meklē, kur tas ierakstīts, kā nokontēts utt.
Kas to lai zina, kas un kā.
Kas to lai zina, kas un kā.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть