Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Покупка работника через карточку фирмы К списку тем
Ответы (30)
Если будете стирать в офисе может и можно, но если (лично) то работник должен вернуть деньги фирме, оформляйте заем работнику.:-/

Februaris 23.11.2007 15:16
3562 сообщения на сайте
3562 сообщения на сайте
Fuu, man jau pēc virsraksta likās, ka darbinieku nopirka, apmaksājot ar firmas karti....:-D
Pielieciet pie algas un apliekiet ar IeIeN un VSAOI
vai noformējiet ka'aizdevumu un, lai atmaksā kasē vai bankā iztērēto naudu.
Pielieciet pie algas un apliekiet ar IeIeN un VSAOI
vai noformējiet ka'aizdevumu un, lai atmaksā kasē vai bankā iztērēto naudu.
Ja pie algas, tad parastie algu grāmatojumi un pēc tam D alga K banka pirkuma summa.
Ja noformēsiet kā aizdevumu
D citi debitori K banka pirkuma summa
D banka(kase)K citi debitori pirkuma summa
Ja noformēsiet kā aizdevumu
D citi debitori K banka pirkuma summa
D banka(kase)K citi debitori pirkuma summa
Kāpēc pirms jautājuma uzdošanas meklētājā neviens nemeklē?:-O
Cik var uz vieniem un tiem pašiem jautājumiem atbildēt?:-/
Cik var uz vieniem un tiem pašiem jautājumiem atbildēt?:-/
Ambera
ziņojumu: 10530 23.11.2007 15:46
Nedrīkst grāmatvedis uz savu galvu neko pielikt pie algas!
------
Piekrītu. Vajag atbilstošu rīkojumu.
ziņojumu: 10530 23.11.2007 15:46
Nedrīkst grāmatvedis uz savu galvu neko pielikt pie algas!
------
Piekrītu. Vajag atbilstošu rīkojumu.
79.pants. Ieturējumi, lai atlīdzinātu darba devējam radušos zaudējumus
(1) Darba devējam ir tiesības ieturēt no darbiniekam izmaksājamās darba samaksas to zaudējumu atlīdzību, kas viņam radušies darbinieka prettiesiskas, vainojamas rīcības dēļ. Šāda ieturējuma izdarīšanai nepieciešama darbinieka rakstveida piekrišana.
(2) Ja darbinieks apstrīd darba devējam radušos zaudējumu atlīdzības prasījuma pamatu vai apmēru, darba devējs var celt atbilstošu prasību tiesā divu gadu laikā no zaudējumu nodarīšanas dienas.
(1) Darba devējam ir tiesības ieturēt no darbiniekam izmaksājamās darba samaksas to zaudējumu atlīdzību, kas viņam radušies darbinieka prettiesiskas, vainojamas rīcības dēļ. Šāda ieturējuma izdarīšanai nepieciešama darbinieka rakstveida piekrišana.
(2) Ja darbinieks apstrīd darba devējam radušos zaudējumu atlīdzības prasījuma pamatu vai apmēru, darba devējs var celt atbilstošu prasību tiesā divu gadu laikā no zaudējumu nodarīšanas dienas.
Покупка работника через карточку фирмы
прочла название темы-чуть со стула не упала. Где такой магазин есть?
прочла название темы-чуть со стула не упала. Где такой магазин есть?
ko tad "atgriezīs atpakaļ",ja jau iztērēta:-O

Ivan_s 24.11.2007 11:15
1208 сообщений на сайте
1208 сообщений на сайте
Обычно карточка "привязана" к определённому работнику.Расчёты по карточке проводятся через подотчёт.Предоставил оправдательный документ, значит списали в расходы фирмы.Не предоставил - остался должен фирме.Зачем проводить через удержания с зарплаты?
Проводки обычные по авансовому отчёту
Д 7... К 2380 - оправданные расходы
Д 2380 К 262.. - оплата карточкой (из банковской выписки)
Maliska, похоже, что это начальство у вас так развлекается.У меня была похожая ситуация.Примерно полгода ушло на то, чтобы приучить начальство не пользоваться карточкой фирмы на свои личные нужды.А то покупали всё, что угодно - и музыкальный центр, и одеяла с подушками, и игрушки.А о продуктах можно и не вспоминать.
Потом приучила начальство перечислять деньги на свой личный счёт и тогда уже давать волю своим фантазиям.
Проводки обычные по авансовому отчёту
Д 7... К 2380 - оправданные расходы
Д 2380 К 262.. - оплата карточкой (из банковской выписки)
Maliska, похоже, что это начальство у вас так развлекается.У меня была похожая ситуация.Примерно полгода ушло на то, чтобы приучить начальство не пользоваться карточкой фирмы на свои личные нужды.А то покупали всё, что угодно - и музыкальный центр, и одеяла с подушками, и игрушки.А о продуктах можно и не вспоминать.
Потом приучила начальство перечислять деньги на свой личный счёт и тогда уже давать волю своим фантазиям.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть