Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājumi
Sveiki!
palīdziet saprast, kā būtu pareizi.
Situācija:
Darbiniekam atvaļinājums no 27.12.2007.-16.01.2008.
atvaļinājuma nauda visa tiek attiecināta uz 2007.gadu vai tā dalās pa dienām, un kāds neapliekamais minimums man jāpiemēro, 50 lati, vai arī tas jāpiemēro katrai daļai atsevišķi, tas būtu par 2007.gadu-50lati bet par 2008.gadu80lati.
Jau iepriekš paldies.:)
Ответы (112)
Бухгалтер латышский или русский, может быть специалистом и ЧЕЛОВЕКОМ. или наоборот:-(
Mieru tikai mieru
Lūdzu komentārus par šo
1. Noteikumi nosaka iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāja mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai saskaņā ar likumu “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”.
2. Ar 2008.gada1.janvāri:
2.1. mēneša neapliekamā minimuma apmērs ir 80 latu;
2.2. likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 13.pantapirmās daļas 1.punktā minētais nodokļa atvieglojuma apmērs mēnesī ir 56 lati.
3. Darba alga un citas izmaksas par darbu vai cita veida darbību līdz 2007.gada31.decembrim, ja to izmaksā pēc 2007.gada31.decembra, apliekama ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, piemērojot tādu mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru, kāds tas bija spēkā līdz 2007.gada31.decembrim.
Es gana esmu izlasījusies foruma noteikumos. Un esmu ievērojusi, ka ļoti bieži - ja jautājums tiek jautāts krievu valodā, tad latviski atbildētajam netiek pievērsta nekāda uzmanība!
Un savā atbildē neko personīgu nesaskatu. Un nemanu, ka элементарного уважения būtu pazaudējusi. neesmu pateikusi neko rupju un nepieklājīgu. Ja esat tā sapratušas, tad tā ir jūsu personīgā problēma.
a davai nemērdēsim cilvēkus preždevremenno
ДевУшки, ну хоть без крови обойдетесь на сей раз?:-D
Lanuska un Albina Ku ku! Bet es jautājumu uzdevu ar mani vairs arī nerunās
pareizāk sakot gaidu komentārus
А что комментировать? По закону и по логике, я считаю, что применять льготы в этом случае для определении аванса нельзя, по человечески - можно и нужно, так как рассчет черновой и нигде не участвует. При рассчете без применения минимума, в случае увольнения работника 31.12.2007 выплаченный аванс будет = рассчету отпускных за январь и стороны в рассчете и ничего друг другу не должны. В случае , если применить в черновом рассчете минимум пропорционально за январь, при выплате отпускных ,как аванса, возникнет переплата в случае увольнения с 31,12,2007, которую работник должен будет вернуть, возникают лишние проблемы с удержаниями, если работник не захочет ничего возвращать. Но я считаю, что поступать нужно по человечески. Да и работодатель может не давать согласие на увольнение, пока работник в отпуске:-)
man ta liekas, ka reāli rēkina visas vienādi un pareizi, bet šeit to vārdos izliek po raznomu, vot i vsje djela, vot i jabloko razdora
Es gana esmu izlasījusies foruma noteikumos. Un esmu ievērojusi, ka ļoti bieži - ja jautājums tiek jautāts krievu valodā, tad latviski atbildētajam netiek pievērsta nekāda uzmanība!
Я прочитала правила форума. И я очень уважаю мнение Амберы и Илмы, не разделяя на русских и латышей. Это знающие бухгалтера и хорошие люди. Я не буду больше тут писать. Не хочу .
Albina! Jūs, jei bogu, kā tāds auns!
Вы считете это нормальным? И я никогда никого не делила на русских и латышей.
Я тоже больше не имею никакого желания общаться с людьми, которые позволяют себе такие высказывания и не считают нужным соблюдать правила форума и элементарные правила вежливости.
Ai, cik daudz kas te noticis ar pavisam labvēlīgi iesākto tēmu. Es tikai izteicu savas domas un palieku pie tā, ka ir iespējami visi varianti, un nav tas nekāds pārkāpums un redzu,ka arī visi pārējie grāmatveži taču arī aprēķina atvaļinājumu šādā pārejošā periodā.Bet tā arī neuuzinājām, kā? Zumka ļot pareizi raksta, ka, kas tad no tā mainās, KĀ grāmatvedis tajā brīdī aprēķina to izmaksājamo summu par janvāra daļu? Nu nekas taču! Var taču nemaz nepiemērot, un man pašai ir bijuši gadījumi, kad darbiniekam ļoti vajag uz atvaļinājuma sākumu naudu, un es sarēķinu par nākošo mēnesi bez 25 % ieturēšanas un visu aprēķināto izmaksāju, ja vēl ir domājama darba alga, no kā ieturēt IIeN.Citspats grib, lai visu visu no atvaļinājuma naudas ietur, kad nāks no atvaļinājuma, lai tā alga paliek. Un kas tad tajā slikts? Nekad nav ienācis prātā -saslims, nomirs,netnāks uz darbu...
LAI CIK ARĪ LABI BIJA MAN NODOMI, NEGRIBAS ARĪ MAN VAIRS ATGRIEZTIES ŠAJĀ TĒMĀ, ARĪ KĀDU BRĪDI CITĀS TĒMĀS.:-(
Закрыть
Краткое описание нарушения